şimdi işletim sistemleri hakkında pek bir bilgim yok ama macbooklara filan windows yüklenebildiğini biliyorum(yanlış biliyor da olabilirim).benim anadolu çocuğu asusuma mac os yüklenir mi peki yoksa illa elmalı bilgisayar mı lazım?




 

yuklenir. nur topu gibi bir tane hackintosh'unuz olmus olur.

www.osx86project.org
www.hackint0sh.org

adreslerini ziyaret ediniz.

not: o kadar da kolay bir surec degildir ve datalarinizin yedegini almayi unutmayin.

crucio

kuruluyor da biraz meşakkatli bir iş(miş)...
nette anlatımı ve videoları dolaşıyor, bakarak yapılabilir yani.
ilk bulduğum:
forum.ceviz.net

late viper

pek tercih edilmemesinin sebebi ne sorun mu çok oluyor? benimde oyunlardan kurtulmam lazım sadece photoshop illustrator kalsın onlara odaklanayım istiyorum aklıma bu fikir geldi.

sarper361

Kurabilirsiniz ama bilgisayarınızın bazı özellikleri -mesela işlemcinin uygun olması- desteklemesi gerekiyor. İnternette ararsanız gerekli özellikleri bulabilirsiniz.

Şayet bilgisayarınız uyumlu ise kurulum kısmı windows kurar gibi. Yalnız şöyle bir şey var; kurma işini yaparken bir yerde "kurulum ayarları" gibi bir yer var. İşte o yer çok önemli. Bilgisayarınızın donanımına göre özellikleri seçmeniz gerekiyor. Yoksa ileride bazı sorunlar yaşayabilirsiniz.

Ayrıca hatırlatmak isterim; ne kadar iyi ayarlarsanız ayarlayın, mac işletim sistemi en iyi performansı yine macbook'larda gösterir. Kuracağınız işletim sistemi orijinali gibi olmayacaktır.

Benim tavsiyem bu işten anlayan bir arkadaşınız varsa ona yaptırın. Ben öyle yapmıştım. Ama sonra sıkıldım openSUSE kurdum.

gyroscope

o da nesi? soru değişti peki bahsettiğim durumu(bkz: 2 yukarısı) karşılayabilecek bir öneriniz var mı?

sarper361

linux(ubuntu,pardus,fedora vs..) kurup - üstüne virtualbox üzerine windows yükleyebilirsiniz. bu windows üzerinde pek oyun oynayamassınız çünkü ekran kartı destekleri pek iyi değildir.
yalnız photoshop da ekran kartı istemekte o yüzden kesin bir şey diyemeyeceğim.fakat photoshop oyun motorlarının istediği özellikler-pixel shader 3.0,antialiasing gibi- ister mi şüpheliyim."virtualbox photoshop" diye googlelarsanız bilgi alabilirsiniz bence.

natnan

Ben mac kullanacaksanız gidip bir imac ya da macbook almanızı öneririm. Almak istemezseniz Linux kullanabilirsiniz. Linux o oyunları direkt olarak çalıştırmaz. Bazı programlar -wine gibi- aracılığı ile bir kısım oyunlar oynanabilir. Photoshop konusu hakkında bir bilgim tam olarak yok. Hiç merak etmediğim için pek araştırmadım. Ama yanılmıyorsam adobe photoshop Ubuntu üzerinde stabil olarak çalışıyordu.

gyroscope

eger donanimlarinizin kext keyleri(mac'lerin driver lari) varsa pc ye yukledigin mac yine performansli olarak calisir. uyumluluk listesi icin

wiki.osx86project.org adresinden bilgisayarini bulmaya calisabilirsin. benim butun parcalar uyumlu o yuzden gayet guzel bir sekilde kullaniyorum

crucio

Lifehacker'dan resimli anlatımı şuradan:
lifehacker.com

fretboard

dualboot candır. virtualbox vs olmadan aynı makinada birden fazla windows + mac os + bilimum linux olabilir.
ha ben win xp dışında bir şeyde rahat edemiyoum ne mac os ne windows.

kofteburger
1

mobil görünümden çık