okuyacağım şehre ikametgahımı aldırmak için var mıdır böyle birşey? doğalgaz aboneliği için filan gerekiyormuş ikametgah alalım nerden dedik şimdiki evinin ordan muhtardan ikametgah sevki alacaksınız dediler muhtar nüfus müdürlüğüne yolladı nüfus müdürlüğü de yok öyle şey git ordan iste dedi anlamadım bir şey




 

nüfus müdürlüklerinden işleminizi yapıyorsunuz.

adidastan saatmi olur

önce nüfus müdürlüğünden işlem yaptırıyosunuz, daha sonra yeni ikamet edeceğiniz yerde bulunan karakoldan da bir işlem yaptırmanız gerekiyor bildiğim kadarıyla.


edit: karagol ne lan?

dnk3r

hangi nüfus müdürlüğü ama burdakiler yolladı beni yok öyle bişey şey diye.(açayım biraz;bursadayım eskişehire alıcam)

sarper361

ben denizli - istanbul geçişi yapmıştım. eski mahallendeki muhtarından bir nakil belgesi alıyorsun. sonra kayıt olacağın yerin nüfus müdürlüğüne, bir adet kendi adına ait fatura ile veya ev sahibiyle ortak yaşama gibi bir durum varsa ev sahibinle beraber gidip nüfus kaydını yapıyorsun. sana bir belge veriyorlar nüfus müdürlüğünden. bu belge ve eski muhtarın nakil belgesiyle birlikte yeni taşındığın mahallenin muhtarına gidip kayıt oluyorsun. orada da sanırım bi tane kayıt formu gibi bir şey doldurtuyorlar. hatta benden o belgeyi apartman yöneticime imzalatmamı falan istemişlerdi.

vudin
1

mobil görünümden çık