merhaba,

godaddy.den alan adı satın alacağım; lakin indirirken ürünlerde linux ve windows mevcut. sanırım cpanel oluyor bu. oysa ki işletim sistemin os x. hangisini seçmeliyim acaba?

bir desatın alma seçenekleri arasında "kişisel bilgilerinizi koruyun" diye bir seçenek var. bu, ücretli olarak sunuluyor ve seçersem belli bir ücret karşılığında alan adımı özel yapıyor. aksi takdirde kişisel bilgilerimi herkese açık tutuyor. açacağım site bir blog sitesi olacak. bunda ne yapmalıyım, pek?

teşekkürler.

 

Sadece domain alacaksanız onları işaretlemeden geçebilir, sonrasında başka bir host alıp nameserver tanımlayabilirsiniz. cPanel domainden bağımsız, doğrudan hostla ilgili bir alan.

Sizin işletim sisteminizle alakası yok, serverda tanımlı olan işletim sistemleri onlar. Linux ve Windows'un ayrı ayrı avantajları ve dezavantajları var. Ancak çok hakim değilim onlara maalesef.

sevgikusunkanadinda

alan adının işletim sistemi ile bir ilgisi yok. o hostingdir. bunda da sizin işletim sisteminizin önemi yok. ne barındıracaksınız?

streak

sorunuzun ikinci kısmına gelecek olursam;

kişisel bilgiyi korumak dediği şey whois sorgularında görünen bilgiyi gizlemek amaçlıdır. (örn: www.networksolutions.com eğer gizlemek isterseniz bu konuda yapabileceğiniz iki şey var:

1. ücretli seçeneği satın almak
2. kişisel bilgileri farklı doldurmak (email kullanılan bir şey olsun mutlaka yalnız)

ilk kısım ise arkadaşların dediği gibi barındırma (hosting) ile ilgili. oraları geçebilirsiniz. tabi şu da aklınızda bulunsun eğer tumblr gibi alan adına ücretsiz blog barındırma servisi vermeyen bir yer ile çalışmıyorsanız, blog için barındırma'ya (hosting) da ihtiyacınız olacak. şayet olursa linux seçin.

hakiki ssg
1

mobil görünümden çık