Tatillerde kullanmalik 35 yaslarindaki bir cift icin max 1600 lira butceli dslr ariyorum. Otomatikte kullanacaklar zaten, kullanimi kolay cok agir olmayan ne onerirsiniz?
Nicon tercihimdir. Ama f/p iyi bir sey varsa canon da olur

Tesekkurler

 

otomatikte kullanacaklarsa neden dslr alıyorlar ki, dur tahmin edeyim, tipi düzgün olduğu için birazda hava amaçlı o hantal gocaman ağır cihazı taşıyacaklar...o paralara dsrl'lerden pek hayır gelmeyeceğini de bilmiyor oldukları için değiştirilebilir lensli compact makinalara yönelmeyecekler... Ben olsam nex 5 falan alırdım...

Tutesh

hayır.
Dslr alın.
Nikondan uzak durun, amatörsünüz zira.
Canon eos 500 - 550 - 600 -650 serilerine bakın
lens olarak 18-55 + 50mm + 70 - 210 alın.

Frederick Co

bu nası ?
yenidekorlar.com

slr değilmiş, sanki slr yazıyordu :)

titiraprap

Bence dslr almayın. Ben eos 600D'mi daha çok video için almıştım, fotoğraf olarak da çok memnunum özellikle raw fotoğrafın getirdiği avantajlar vs ama siz çektiğiniz fotoğrafı işlemeyeceksiniz sanırım. Ki uğraşacak olsanız bile raw çeken küçük sensörlü kompakt alın.

Neden?
Tatil fotoğraflarının en büyük olayı arkası da onu de net fotoğraf çekmektir. Arkadaki bilmemne müzesi kilisesi operası bulanık çıkacaksa o fotoğrafın bir anlamı yok. Ha gündüz f18-22 vs exposure u açıp çekersiniz ama gece dert.. Kompakt bi makina sensorunden dolayı sığ alan derinliği yapamaz ve düşük ışıkta bile net çekebilirsiniz.

Ama bence bi adobe lightroom öğrenin zaten n basit 3-5 ayarıyla bile işinizi çozersiniz. Raw çeken bi kompakt alın, fotoğraflarınızda higlightları azaltın shadowları açın. Gunbatımı vb fotolarında rawın en büyük avantajı, biraz karanlık çekip açabilirsiniz.

Video konusunda da otomatik focus sorunu var, 700D lerde falan noldu bilmiyorum ama ozel lenslerle olabiliyordu o da ne kadar başarılı emin değilim. Sony alfa serisi o konuda iyi ama gerek yok. Kompaktlar videoda focus olayını da çözüyor.

Yani tatil fotosu için dslr alınmaz gereksiz zorluk çıkarır bence. Ama hobi olarak daha farklı işlere gireriz derseniz olur tabii.

rodriguez2

fiyatını bilmemekle beraber canon 100d. en küçük dslr kendisi şu anda.

argent dawn

DSLR almasınlar. Aynasiz makine alsinlar

nucleon

Lens ile uğraşmayın, işinizi fazlası ile görecektir.

Canon PowerShot G7x

www.sahibinden.com

Mağazalar'da 2000-2200tl aralığında fiyatı var. Linkini verdiğim satıcı ile alakam yoktur bu arada.

sabirstone

Canon G15 alın. otomatik modda birçok ucuz dslr modelinden daha iyidir.

peggy
1

mobil görünümden çık