Arkadaslar oncelikle kesin bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim, şoyle ki suana kadar zorunlu hizmet kapsaminda olmayan bir okulda ogretmendim ama mayis ayi itibariyle okulum zorunlu hizmet kapsamina alindi, bu okula bilerek secmistim ve amacim adayligim kalktiktan sonra zorunlu hizmete istanbul a gelmekti ve simdi benim tayin istememe bir ay kala okul zorunlu hizmete alindi ve en az 2 yil daha benden orada durmam isteniyor? Bu kosullarda benim kazanilmis bir hakkim yok mu? Bu degisiklikler beni baglar mi? Dava acsam kazanabilir miyim? Cunku ben orda 2 yil daha durmam, kendimi biliyorum. Istifa etmekten baska carem yok mu yani? Ya da illa Istanbul dan bir koca bulup evlenmem mi gerekiyor?

Not; istanbuldan is ve evlenme tekliflerine acigim ve ciddiyim.


 

Zorunlu hizmet olsun olmasın farketmez. Aynı şehirde 3 yış çalışman gerekiyor. Zorunlu hizmetin varsa zorunlu bölgeleri seçebilirsin sadece. İ

efruz

3 yılın dolduysa ''zorunlu hizmet bölgesi'' olan bir yere tayin isteyebilirsin. istanbul zorunlu hizmet bölgesi kapsamında. 2 yıl daha kalmana gerek yok.

bakisimsizdeve

yeni yönetmelikte bu 3 yıl ile ilgili bir değişiklik olmadı. e daha adaylığınız bile kalkamamış ki sizin, hangi okulda olursanız olun 3 yıl zaten tayin isteyemiyorsunuz, -aday öğretmen olmasanız da bu böyle- okulun zh kapsamına girmesiyle alakası yok onun. adaylığınız kalktıktan sonra evlenirsiniz filan ancak o şekil, 3 yıl çalışma durumundan kurtulabilirsiniz.

yarın evlenseniz bile adaylığınız 2015 eylül sonundan önce kalkmayacağı için, gene en iyi ihtimalle, bu yaz tatilinden sonraki tayin döneminde gecersiniz istanbul'a.

wilhelmwasmuss
1

mobil görünümden çık