[q]
(10) 

yurt?

mor.inek #93967
ilim yayma cemiyeti bursa kız yurdu nasıl bi yurttur?




 

ben isimden kıllandım direkt mesela.

sizce ismi uygunsa, yurt da uygundur sanırım...

uyuzcan

ben değil arkadaşım, ismi kıllandırıyor zaten bence de.

mor.inek

isim sizi de kıllandırıyorsa, arkadaşınıza uzak durmasını tavsiye edin bence.

uyuzcan

dini bütün değilse arkadaşının, alternatif yurtlara bakınsın.

emrag

Bildiğin cemaat yurdu işte. O tip bir ortamda yaşamak istiyorum diyorsa gider kalır, yok bana ters diyorsa da çok dayanabileceğini düşünmüyorum. Web sayfası falan da var, aratıp bulabilirsiniz.

Lethe

bildigin imam hatip liselerinin yurdu.

sözlüge bakabilirsin ilim yayma cemiyeti

tragamin

izmir'de de var o ilim yayma şeysinden. dini bi yurt olduğu kesin. ama gerisi sizin dinden kıllanıp kıllanmamanıza bağlı.

edit: yavaş cevap vermekten ikinci sıraya düşeni gördüm de 10 sıra birden düşen ilk benim heralde.

qranta

herhangi zorlama olur mu o tür bi yerde?

mor.inek

Hiç belli olmaz, ibadetler için bile zorlama olabilir. Sitelerinde "her hafta düzenli seminerler" yapılır diye bir ifade vardı. Mesela benim birkaç arkadaşımın kaldığı yurtta bu 'seminerlere' katılım zorunlu idi. Bu tip yurtlarda saçma saçma kurallar vardır, mesela yurt giriş saatinin akşam 8 olması gibi.. Dediğim gibi, o tip yerde yaşayabilecek biri değilse kapısının önünden geçmesin.

Lethe

ben ne yazık ki öyle bir yurtta bir sene yaşamak zorunda kaldım. kesinlikle gitmesin arkadaşınız. psikolojik bir savaş var orda ve ne olduğunu anlamadan kafanızın içini kemiriveriyorlar. fark etmek ya da etmemek kişiye bağlı olsa da yaşanıcak problemler hem ruhen hem de psikolojik olarak insanı fena yıpratıyor. aman diyim başka yurt arasın. hem akşam giriş saati de akşam ezanıdır bu tip yurtlarda ve her şeye katılmanız mecburidir nerdeyse. şöyle anlatıyım: sohbet olur akşamları, bir gitmezsiniz iki gitmezsiniz üçüncüde ablalar sizinle konuşur daha da olmadı onlardan üst kıdemdeki ablalar gelir ve bu böyle devam eder. sonunda da atılabilirsiniz bile. daha birçok şey anlatabilirim ama tek söyleyeceğim bu tip yerlere paye verilmemesi gerektiği. devlet yurdunda kalsın daha iyi. zira bursadaki devlet yurtları çok güzel diye anlatıyodu orda 4 yıl kalan komşumuz.

nobetciokur
1

mobil görünümden çık