ev alim satim'da para nasil veriliyor?

orn:ev 150.000 TL _bunun 80.000 TL kredi (sanirim para bankada ... ev icin verilecek kaydi oluyor ve ya buna benzer birsey)

kalan para ise 70.000 TL. Kalan miktari tapu dairesinde saticinin eline mi sayiliyor? banka yolu ile havale mi yapiliyor? ve ya kredi cekilen bankaya 150.000TL'nin tamamini yatirip oradan cek vs mi aliniyor?

 

Eft yapmak en güvenlisi. İnternet bankacılığı ile kontrol eder adam. Tapu dairesine elinde para çantasıyla gitme. Evi satan için de risk.

corneillus

kanunen 8000tl üzeri ödemeler elden yapılamıyor, banka havalesi ile yapılması gerekiyor.
ha tabi bunlar engel mi değil. elden de verebilirsiniz ama elinizde resmi bir şey olmaz.
bu arada tapuda evin değerini düşük gösterecekseniz hepsi banka havalesi olmaz.

nwnd

evin değeri düşük gösteriliyorsa değeri kadarı eft ile kalanı elden veriliyor

argent dawn

bloke çek

sta

tapuda satış yapılır, alıcı satıcı beraber bankaya gelir, kredi hesaba geçilir. kredi tutarı ister eft yapılır ister satıcıya nakit ödenir. eldeki peşinat da satıcıya aynı şekillerde ödenebilir. tapuya para ile gidilmez. çünkü satış olmadan banka krediyi açmaz

dildare

Tapuya peşinat ile gittim, imza aşamasında tapu memuru parayı aldın mı diye sordu, o anda verdim, avukat da orada evrakları bankaya göndermek için hazır bekliyordu sonra çıkıp bankaya gittik, banka direk evi satan kişinin hesabına havale/eft yaptı. (Krediyi nakit ödemem söz konusu değildi çünkü elime değmedi)

mephistoo
1

mobil görünümden çık