

selamlar elimde bir adet amfisiz sony marka pikap ve eski lambalı radyo var. bu radyonun pikaba amfi görevi gördüğünü öğrendim ve bağlantıyı yapmak için uğraştım fakat beceremedim. pikaptan 3 adet ucu açık kablo çıkıyor, radyonun arkasındaki pikap bağlantı yerinde 2 adet giriş var. çeşitli kombinasyonlar denedim fakat başarılı olamadım.

Buradan buldum : stereomecmuasi.com
radyo lambalı müzik dolabı makaralı teyp dual pikap tamiri 05452305506
antika amerikan avrupa radyoları pikap makaralı teyp
HER MARKA DUAL PİKAP ANTİKA RADYO MÜZİK DOLABI MAKARALI TEYP
PİKAP AMPLİFİKATÖR COMPACT DECK MÜZİK SETİ TAMİRİ GARANTİLİ OLARAK
YAPILIR.
Pera Elektronik
ADRES: kemeraltı cad.. NO. 30 Arapoğlan sok no. 5 Atlas Han
(Müjdat Gezen Sanat Merkezi Sokağı)
karaköy istanbul
TEL : 0212 249 7 139
CEP : 0545 230 5 506


iki kablo stereo,üçüncü kablo topraktır. çalışmadığına göre ya kablolarda yada cihazlarda sorun var. pikabı başka bir phono girişi olan cihazda dene. amfinin phono katı bozulmuş olabilir.
edit: tamircilere götürmeden önce fiyat al. 25 liraya yaptırırım ucuza dinlerim diye götürdüğün tamire 200-300 tl den kapı açabiliyorlar. eski cihaz ve plaklar artık moda ve revaçta, bir trend çünkü. ıssız adam sağolsun.


hocam pikaptan gelen kablolardan birini normal bir hoparlör girişine bağladığımda çok az bir ses alabiliyorum. pikaptan çıkan kablolar çok büyük bir ihtimalle sağlam. bu 3 kablonun radyo arkasına ne şekilde bağlanacağı hakkında bilginiz var mı acaba?


charles hocam size de teşekkürler son çare olarak götürüp baktıracağım biraz kurcalayayım önce.


pikaplar, radyo ve cd çalardan farklı çalışır. direk amfinin çıkışına bağlayıp ses alamazsın. çok çok az bir ses gelir pikabı direk amfiye bağlarsan. senin aldığın o kısık seste muhtemelen o. yani bir pikap yükselticisine ihtiyacın var. phono preamp diye aratırsan ne olduğunu ve neye yaradığını görürsün. yani bir bozukluktan çok bir eksiklik var sanırım. eğer ailen amfide phono preamp olduğuna eminse, yani daha önce aynı pikabı buna bağlayıp çalıştırdılarsa phono preamp arızalanmış olabilir tabi. ama başka bir pikapla çalıştırdılarsa muhtemelen o pikaba entegre phono preamp olduğundan amfideki düz girişe takıp kullandılar.
sanırım biraz karışık anlattım ama aslında çok basit. şurada www.phonopreamps.com
bazı eski pikaplarda soldaki iki cihaz birleşikti işte.
