Tablolar bir birine bağlı olacak. Bir üyenin birden çok playlisti olacak. Playlistler aynı zamanda başka kullanıcılara da ait olacak. Fakat düzenleme yetkileri oluşturan kişilerde olacak. Aynı zamanda playlistlere bağlı olan müziklerde olacak. Alışveriş sitelerindeki sepet mantığı gibi. Yani bir tabloda olan veriye ait olan diğer tablolarda olacak. Left join, innter join işlemleri ile şimdiye kadar yapıyordum fakat benim için zaman kaybı oluyor. Daha hızlı ve pratik çalışmak için geniş kapsamlı mysql tablolarında bir program kullanılır mı ? ya da bununla alakalı nasıl bir yol izlenilebilir ? nested tablolar önüme çıkıyor arama yaptığım zaman. Bunlar tam olarak benim istediğim şeylerle mi alakalı ?

Teşekkürler.


 

Her durumda karmasik bir tablo/veri yapisi kullanman gerekecek, ornegin anladigim kadari ile bir sarki tablosu, bunlarin birlesimini saglamak icin bir playlist tablosu, bir kisi tablosu, bunlarin yetkilerini (sahiplik ve uyelik) duzenlemek icin bir yetki tablosu ihtiyacin var.

nooneatall

ben üyeye ait tabloların idlerini explode ve implode ile ekleyip çıkarma yapıyorum. bu doğru bir yöntem mi ? id leri | harfleri ile birleştirip açıyorum. daha profesyonel yöntem olması gerekiyor diye düşünüyorum

kvlknctk
1

mobil görünümden çık