Maddenin sağladığı şeyleri aslında beynimiz de sağlayabilir.

Kadına arabayı kaldırmasını sağlayan hormonları salgılatan beyin, insanı o tür bir moda da sokabilir.

Doğarken Ölürken DMT salgılıyor vücut. Bunlar dışında da salgılatabildiğini söyleyenler var mesela. Beyni kandırmakla biraz.

Ve tabi alkol de aynı şekilde.

Sizin fikriniz nedir?

 

sürekli kendime çok zekiyi diye diye zeki mi olcam la. anlamadım valla. malım.

istebunudusunmemistik0empty

Zaman bazen yavaşlıyor, bazen hızlanıyor bazı insanlar için. Bende sadece bir kere oldu yavaşlama. Bu da beyinle alakalı.

Düşünmekle olmaz sadece, başka şeyler de lazım, görsel hissel dsteklemeler ve yopğunlşamalar. O kadar bilgim yok ne gibi, nasıl olur. Ben yapabilyior değilim bahsettiğim şeyleri zaten.

Cursed Chico

ben bazen oyle leyla moduna giriyorum asiri dusunceli veya uzgun oldugumda.

mayeskuel

beynimiz var tabi de potansiyeline ulaşabilmek için tetiklemek gerekiyor.

dmt demişsin mesela bunu tetiklemek için ayashuca bitkisi kullanılıyor, bir çok sanatçının itiraf ettiği üzere lsd zihni berrak hale getiriyor, gece rüyaları kontrol etmek için kızılcık yemek (melatonin salgılanmasını arttırıyor) gerekiyor falan. mutlaka bir tetikleyici olması lazım yani durduk yere o kafalara ulaşmak çok zor.

halitkin

alakasi yok

goo.gl

"Dimetiltriptamin veya kısa adıyla DMT, beyin dolaylarındaki pineal bez tarafından uyku sırasında salgılanan bir çeşit halüsinojendir. Salgılanması rüyaların görüldüğü evreye denk gelir ve etkilerinin arasında zaman algısında değişim vardır."

vücut bu boku her gece salgılıyor diyor viki. çok özel bir şey değil. zaten beyin öleceğini anlayacak bir mekanizma değil. beyne (böylesi spesifik ve tasarlanmış olduğu aşikar) bir amaç vermek anlamsız. en azından evrimsel açıklamaya aykırı (hayatın evrimsel açıklamasına).
bir canlı, sadece öleceği an yaşayacağı bir deneyim için neden ayrı bir prosedür geliştirsin ki? evrim bunu açıklayamaz. ve bu epey bir şeyi sekteye uğratır. ilahi ya da en azından insan üstü bir gücün varlığına işarettir böyle bir "önsezi". arkasından gelişen böyle bir "süreç".

"beynini kontrol altına alabiliyorsan yapabileceklerinin sınırı yok zaten. dediklerini yapabilen insan sayısı çok azdır."

beyni kontrol altına alamayız çünkü kontrolün hepsi onda. ruh beden ayrımı yapmaya meyilli bir yorum bu. bedenin dışında bir şey yok. derinin altında sinir, dolaşım vb sistemler bölünmez bir bütündür. ruh ise başarısız bir hipotezdir mevcutta.

"Zaman bazen yavaşlıyor, bazen hızlanıyor bazı insanlar için. Bende sadece bir kere oldu yavaşlama. Bu da beyinle alakalı."

stres altında yaşanan bir durumdur çoğunlukla.

"beynimiz var tabi de potansiyeline ulaşabilmek için tetiklemek gerekiyor."

tartışmalı. zaten yaratıcılıkta belli bir kalıbı aşmış insanlar sanat sepetle uğraşıyor ve bu insanların zihinlerindeki temsilleri sanat olarak üretebilmeleri için sahip oldukları disiplin vb başka özellikleri var. potansiyele erişmek, algıyı karman çorman etmekse, bunun neye faydası olduğu tartışmalı. renkleri seslere, sesleri kelimelere dökmek gibi yeteneği yoksa kişinin, deneyimi kişisel kalmaya mahkum.

kargn

hadi uç şeyleri geçiyorum da, yanında şekerlenmiş birisi varken o kafaya beyin gücüyle nasıl erişeceksin merak ediyorum.

harran'da oksfort vardı da biz mi okumadık?

mermize

müzik işe yarayabilir bir başka tetikleyici olarak, bir sınıra kadar tabii.. ama çok yoruyor.

kargn

hayir aslinda, yani bedenimizin ve zihnimizin yapabilecegi inanilmaz seyler var ama bazilarini normal hayatta hic yasamiyoruz, bazilarini boyle olum gibi ekstrem durumlarda yapabiliyoruz. normal bir hayat surerken beynimizin neler yapabilecegini gormek icin ne yazik ki boyle maddelere ihtiyacimiz var.

yonge and bloor
1

mobil görünümden çık