[dil]
(6) 

almanca

durgunfoton #934177
Arkadaslar merhaba, almanca ögrenmek istiyorum. Konusmalari falan cok hosuma gidiyor. Kelimeleri artikelleriyle ogreneyim. 1 yil kadar bu sekilde devam edip Sonra grammer ogrenmeye baslayayim diye dusundum. Doktorami almanyada yapmak istiyorum ama bunun dogrultusunda degil kendim icin ogrenmek istiyorum. Rusca ogrenmistim biraz kursuna da gitmistim sonradan ama simdi kursa ayiracak param yok. Dogru mu yapiyorum yoksa baska bi oneriniz var mi?




 

Bence ilk once grammer ogrenmek daha mantıklı. Bize oyle yapıyorlar mesela. a1 ve a2 grammer yogunluklu, b1 ve b2 kelime yogunluklu. O yuzden once temelini saglamca ogrenseniz daha iyi bence.

yuzır

olmaz oyle bence sirf kelime ogrenerek, cumle kurmayi ogrenmen lazim bunun icin de gramer gerekli. Ismin halleri olsun, fiil cekimleri olsun ilk ogrenilen seyler. almancanin ilk etabi gramer sonra bir suru fiil vb ogrenmen gerekicek. O fiillere yillar gecse de hakim olmayacaksin falan,yani saglam gramer altyapisiz olmaz.

eick

ben senin almanca ogrenemeyip, hevesinin kirilip birakicagini net bir sekilde gorebiliyorum su an. ya da tam bir gazla baslayip a*na koyarsin, koyarsin kenara. almancayi ceken bilir. tavsiyemi dinle.

groove

dil öğrenmek hobim. kalbimi kırıyosun.

durgunfoton

oncelikle sunu belirteyim. almanca ogrenmek fransizca ogrenmekten daha kolay. ingilizce ogrenmekten daha zormus, ingilizce benim ana dilim oldugu icin bilemiyorum tabii. neyse kelimeleri artikelleriyle ogrenmeniz lazim zaten, dogru yoldasiniz. baslangic icin bir de kisiye cekimlerini ogrenirseniz fiillerin tadindan yenmez. kolay gelsin, kursa gitmenize gerek yok, hocanin katabilecegi pek bir sey yok, telaffuz falan zor degil zira. yapabilirsiniz.

internete deutsch lernen yazip kaynaklara falan bakabilirsiniz. yardima ihtiyaciniz olursa da mesaj atin

düşünüyorum öyleyse vurun

almanca, ingilizce'den daha zor. bana gore, daha eglenceli. biraz matematik kafasi olanlar almanca'nin mantigini cok daha kolay kapiyor digerlerine gore. okumak, kelime ezberlemeye calismak, grammere bakmak, film izlemek, yazi yazmak diger dilleri ogrenirken yapman gerektigi gibi.

slowgerman.com

ubi dubium ibi libertas
1

mobil görünümden çık