good morning everyone, yeni bi harici disk aldım, bilgisayarım çok kötü durumda, 500 gb bluray film var, amacım bilgisayarı temizlemek-formatlamak, fakat bunları yaparken virüslü dosyaları hariciye geçerken ilk önce hariciye virüs programı kurmak istiyorum ki, bu aktarım sırasında temiz bilgisayara kavuşmuş olabileyim.

harici diske nasıl virüs programı kurabilirim? bir de başka bilgisayar olmadığı için bu bilgisayara indirip o şekilde kuracağım diske, ne kadar sağlıklı olur?


 

linux (ubuntu vs) cdsi indirip cdye yaz, bilgisayarı bu cd ile başlatıp filmlerini harici diske kopyala. daha sonra formatı çak.

inheritance

Diğer bir seçenek, normal şekilde bağlayıp filmleri at, sonra bilgisayarını formatlayıp antivirüs programını kur, harddiskin otomatik başlatmasını kapat ve bilgisayara bağlayıp virüs programıyla tarat.

mindwars

bir başka seçenek de bluray'lerin olduğu diski söküp virüs olmadığından emin olduğun bir bilgisayara bağla. aynı zamanda yeni harici diskini de bağla. eski diskini virüs taramasından geçirip diğer diske kopyala, formatı bas.

orient blue

güvenli mod..

patr
1

mobil görünümden çık