[q]
(6) 

İcra Memurları

gkhT #929980
Yanımdaki arkadaşımı kredi kartı borcu nedeniyle avukatlık bürosundan aradılar ve dediler ki yarına kadar ödeme yapmazsanız yarın gün içinde icra memurları evinize gelecek..bu doğru mudur? böyle mi çalışır bu sistem? Duyurunun bilgilileri bizi bi aydınlatın lütfen...




 

kesin bilgi veriyorum.
eve icraya gelme olayı bitti kimse gelip evinden eşya alamaz. korkutmak için yapıyorlar

matematik koyu

korkutma amaçlı olabileceği gibi gerçekten de haciz aşamasına gelinmiş olabilir. bunun öncesinde arkadaşınızın icra daireleri ve avukatlık bürosuyla herhangi bir iletişimi (tebligat gibi) olmuş mu? bu defa korkutuyor olsalar bile ödememeniz halinde gerçekten haciz aşamasına getirebilirler, orası ayrı.

maharaja

daha önce 300 lira ödemiş ancak 750 TL daha borçu var şu an....biraz önce tekrar aradı görüştü yarın sabaha kadar ödeme yapmazsa haciz gelicek deniliyor..hatta icra memurlarının telefon numarasını bile verdiler...galiba haciz geliyor değil mi?

gkhT

bence gün içinde gelme ihtimalleri falan hiç yok, ancak eve hacze gelinemiyor diye birşey de yok. kısa zaman içinde ödeme emri tebliğ edilir ve süreç başlar gibi geliyor bana.

loch ness

Icra dairesinden posta ile gelen ve imza karşılığı alınan bir kağıt (ödeme emri) almadiysaniz yahut böyle bir kağıdı mernis adresiniz muhtarligina birakmadilarsa hiçbi şey olmaz. Rahat olun.

Yok böyle bi kağıt varsa ve tam ödeme yapmadiysaniz haciz gelebilir. Ancak ev hacizlerinde lüks olmayan bir şey alamazlar. Örneğin iki laptop varsa birini alabilirler.

huni

arkadaşınıza posta yoluyla tebligat tebliğ oldu mu? yoksa öyle ha diyince haciz olmuyor. genelde borcu ödesin diye, göz korkutuyorlar. yok öyle bugün ödemedin yarın haciz.

alice practice
1

mobil görünümden çık