bu olay tam nasıl oluyor? diyelim ki akp tek başına iktidar olacak çoğunluğa sahip olamadı. birileri çıkıp biz böyle bişey düşündük onaylar mısın mı diyor. ya da tayyip, hamet sen hükümeti kur bakıyım mı diyor? herhalde bu ikincisi. ama durumu beğenmeyip yetki vermemesi gibi bi durum söz konusu mu? o zaman ne oluyor?




 

evet dostum en çok oyu alana vermeyebilir yetkiyi fakat az koltuğu olan parti grubu da güven oyunda sıkıntı yaşar yani hükümet krizi oluşabilir. yetkisi var mı dersen kesinlikle yetkisi var.

mceydam

o kadar uzun zaman oldu ki unuttuk hepimiz. sanirim ilk once secimden birinci cikan partiye yetki veriyor, eger belirli bir sure icinde koalisyon kuramazlarsa sirayla diger partilere yetki vermek zorunda gibi hatirliyorum.

vudin

seçimden birinci çıkan partiye vermek zorunda değil. istediği birine verebilir hukumet kurma yetkisini. ama az milletvekili olan partiye verse bu durumda guvenoyu alamaz vs. mceydamım dediği gibi kriz oluşabilir.

eğer parti guvenoyu alamaz, kurulamaz ise tekrar yetki vermesi gerekiyor. bu durumda yine istediği birine yetki verebilir. sırayla diğer partilere yetki verme gibi bi durum yok. yine çok oyu alan partiye veriyor aynı mantıkla.

durumu beğenmeyip yetki vermemesi gibi bi durumu bilemedim şimdi. cumhurbaşkanının seçimleri yenileme yetkisi var. gerekçeleri de şunlar.
www.kpssdersnotlari.org

elorelia
1

mobil görünümden çık