
gayet normal değilmi bu?araba yokuş aşağı inerken kendiliğinden devirleniyor hızlandığı için. gaz kesmiyor değildir gazı sen bırak gaza basmayı keser zaten.


@lprytk ayagimi gazdan cekiyorum. fakat motor bagirmaya devam ediyor. gaz kesmiyor dedigim bu.


D1 le inmeyi dene.


işte benimde demeye çalıştığım araba viteste olduğu için yokuş aşağıda hızlandığı için bağırması normal.araba gaz almadan kendi momentumuyla devam ediyor yokuş aşağı olduğu içinde hız kazanıyor arabada viteste olduğu için devir artıyor.


Son derece normal?


Tesekkurler. Daha onceki arabamda (chrysler) boyle bir sey yasamadim ondan killandim. Biraz garip bir vites geriye kaciyor yokusta filan. alismaya calisiyorum.


chrysler'in de otomatigini mi kullanmistin?tavsiye eder misin?


ses normal, aşağıya doğru inerken hızlanıyor ve vites düşük olduğu için bağırıyor. geri kaydırmasının sebebi de arabanız tam otomatik değil, triptonic vites dedikleri. yarı otomatik yani.


@winston evet o da otomatikti. sordugun ozellikle vites ise vites acisindan bir problem yasamadim. rahatti baya. ama 1.6 benzinli idi onun da etkisi vardir bu rahatlikta. Bir de abd'de kullandim. orda olsa tavsiye ederdim ama turkiye'de bilemem servisini filan.


Bir Dsg kullanıcısı olarak bence de normal.


civic kullanicisiyim. yokus asagi inerken 1400 devir civarina dusuyor. motor bagirmasi gibi bir durum yok. frenlemezsem surat artiyor gitgide. frenleyince de devir degismiyor gaza basmadikca.
bir onceki aracim accord idi. o da yokus asagi giderken 800-900 devir civarina dusuyordu.
iki arac da tam otomatik.


manuel olarak vites arttırabilirsin. yokuş biterken de manuel olarak vites düşürüp motor freni ile yavaşlarsın. yani ben manuel vitesli arabada böyle yapıyorum yoksa devir artıyor normal olarak vites yükseltmeyince.
