şimdi arkadaşlar gittim aldım laptopu. bir 10 gün oluyor, çok da fazla kullanmadım.

ahan da şudur:

www.gold.com.tr

genel olarak memnunum da

1) bunun şarjı 1 saat 20 dakika filan gidiyor. halbusi tezgahtar çocuk 5 saat gider şarjı diye uçmuştu. onu geçtim de, bu linkte şarjı 2-3 saat gider diyor. bu normal midir? yoksa birşeylerden kıllanmalı mıyım? bu kadar para verip de 1 saat 20 dakika şarjlık laptop almak moralimi bozdu. 4 senelik eski laptop bile hala 2,5 saat çalışıyordu.

2) bir de bu alet böyle soba gibi sıcak. yanıp pişiyorum. neden oluyor bu? bu da mı normal?

 

1) Eger ön ve arka planda cok fazla program calisiyor ise, bu süreyi cok düsürür. Ama yine full sarj yapip bosaltip tekrar doldurun. Bir duruma gene bakin, gene ayni sey söz konusu ise servise danisin. Bir de bataryadan calisirken, tam performansta calismaya ayarlanmis olabilir diyre sallayabilirim, ayarlari kontrol etmek lazim.

2. Hava alma yerleri calisirken acikta duruyor mu? Yatak üstünde durma gibi durumlarda isinma olur.

aheste cek kurekleri millet uyanmasin

1) Her bir şeyi paylaşımsız, canavar gibi aletlerin ortak sorunu...
ama daha çok hücreli (9) pil alınarak arttırılabiliyor bu süre.

2) Laptop sehpaları çok ucuz...fanlı falan.

suda balik

1) eski laptopunda çalıştığın şekilde çalışmana rağmen süren 1 saat 20 dk ise pilinde bir sorun olabilir. dengeli bir tüketimde 2 saat civarı gitmeli çünkü minimum şarj. 5 saat olayına da umarım inanmamıştırsın.

2) kullandığın programlara göre tabiki çok fazla ısınabilir. belirli bir sıcaklığı geçmesine izin verme ama. speedfan programını kur. 70-80'C üstüne çok çıkma çıkarsan da çok durma. veya cooler al bir tane.

orion ares

teknik servisi arayıp danışmadan önce size bir sorayım dedim.

1) iki kere tam olarak boşaltıp tekrar doldurdum.
2) yeni aldım daha hemen hemen hiç kullanmadım. hiçbir program da yüklemedim.
3) biraz internet, biraz flash tabanlı oyun oynadım ama bu makineyi bunların zorlayacağını sanmıyorum.
4) performansını da değiştirdim, bişi farketmedi gibi geldi.

mea maxima culpa

1) Pillerin maksimum performansina ulasmasi 10-12 dolumu bulabiliyor. Her seferinde tam olarak bosaltip, tam olarak doldurun onceden de yapmis oldugunuz gibi. Genellikle tasinabilir bilgisayarlarda, ilk alindiginda, 14-15 saat sarj suresi gibi bir sure oluyor. Bilgisayari kullanmadan yukarida belirttigim sure kadar sarj etmeniz gerekiyor. Boyle bir islem yaptiniz mi? Gerci eger bilgisayari Gold'dan aldiysaniz ve onlar da ertesi gun teslim ettiyse, sistem kurulumu gibi sebepler dolayisiyla, onlar bu uzun sureli sarj islemini gerceklestirmislerdir. Yine de dedigim gibi en azindan 7-8 kere daha tam olarak pili doldurup bosaltin. Eger hala probleminiz devam ediyorsa oyle teknik servisi arayin derim ben, yine de siz bilirsiniz.

2) O ozelliklerde bir bilgisayarin soba gibi sicak olmasi cok yadirganacak bir durum degil. Touchpad'e dokununca bile sicakligi hissedersiniz hatta. suda balik'in da dedigi gibi fanli sehpalar oldukca iyi is goruyor. Alternatif olarak bilgisayarin arka tarafina cok kalin olmayan bir kitap koyarak, bilgisayarin, kitabin kalinligi kadar yukseklikte durmasini saglayabilirsiniz. Hava akimi daha iyi olur. Isinma problemi bir nebze de olsa azalir.

Gule gule kullanin bir de.

dahicocuk

@dahiçocuk açıklamalarınız için teşekkürler. çok faydalı oldu.

şimdi gold'da 15-20 dakikada kurumunu tamamlayıp bana verdiler. ben eve getirdim hemen ve dediğiniz gibi uzun süre şarj ettim. şimdiye kadar 4-5 sefer şarj oldu. bakalım birkaç şarj sonrası ne olcak.

mea maxima culpa

optimize edilmemis flash kodlari islemciyi %100 e kadar zorlayabiliyor. islemci dual core oldugu icin %50+ yuk almis olabilir. kendi laptopum da bazi flash sitelerde deli gibi isiniyor.

cench

yok yok. oyundan filan değil. bilgisayar her zaman aynı şekilde ısınıyor. zaten yarım saat bi tane uyduruk oyunla ısınır mı?

kışın doğalgaz faturasını yarıya indircek sanırım bu laptop.

mea maxima culpa

arkadaşlar cevaplarınız çok yararlı oldu. çok teşekkürler.

bugün dell ile görüştüm. teknik servis gelip bataryayı ve fanını değiştirecek. yepisyeni bilgisayar arızalı çıktı ya. of off.

mea maxima culpa
1

mobil görünümden çık