müzik piyasasının 5.liginde genellikle bu tür çalışmalar mı var,
bu "müzik"leri üretenler, tüketenler nasıl insanlar?
eğitim seviyeleri, gelir düzeyleri ne durumda?
www.youtube.com

 

ne var bunda? ne demek eğitim gelir düzeyi falan. nerede yaşıyorsun sen uzayda mı?

mahone

işte ankara müziği. aynı anadoludan neşet ertaş da çıkıyor bunlar da çıkıyor yapacak bir şey yok.

nickimin hakkini veremedim

awd sayende kültürüm düştü. eğitimli insanlara hitap eden sarkı değil. gelir seviyesi ile ilgili çıkarım yapamam bu ülkede kiroyum ama para bende diye bir laf var.

kuzey li

gelir düzeyi veya eğitim düzeyi arttıkça angara havasından brütal metal'e mi geçiliyor bizim mi haberimiz yok?

neticede ortada bir çalışma var, kimseye zorla dinletilmiyor. isteyen dinliyor isteyen next'e basıyor. radyoda kanalı değiştiriyorsun falan.

napsın adam mozart mı dinlesin sen tatmin ol diye? :)

emfuzi

Ben dinlerim. Düz adamım ben.

sehpa fx350

abi yalnız sözleri çok iyi değil mi? ankara havalarından nefret eder oldum son yıllarda ama aşk bu kızılötesi yaralı müzesi hareket edememden bin kat daha güzel ve anlamlı sözleri yok mu?
"keşke annen babana o gece de olmaz başım ağrıyor diyeydi", otel-5 yıldızlı atıfları falan; günümüz popüler müziğindeki saçma sözlere tercih ederim valla.

müzikal açıdan çok şeetmemek lazım bence, belli sample'lar üzerine yerleştirilmiş enteresan sözlü anadolu müziği olarak bakmak lazım. anadolu rap'i diyebiliriz mesela, sözler ön planda.

baba jo

gelir düzeyiyle eğitimle filan pek alakası olduğunu sanmıyorum. bir ton mühendis arkadaşım, burssuz okuyan arkadaşım var. bu tür müzikleri çok ağır sanat için dinlemiyorlar tabiiki, kimse dinlemiyor. goygoy hep başka bir sebebi yok. biz de ankaralı, bu tür müzikleri dinleyen bir babanın çocuğu olsaydık büyük ihtimal favori şarkılarımızdan biri olurdu bu.

yeni dunya duzeni

fularımı yaktım dinliyorum şu an=( bu ne olm

argent dawn

kültür düzeyi icin bisi solıyemıcem ama gelir duzeyı muhtemelen 10 bin 20 bin aylık.


O kadar ayı ancak o paraya olunur.

anonymice

Ankara'da pavyonların bol bulunduğu bir caddenin hemen arkasında oturuyorum. Bu müziklerin cenneti yani burası. Tarlayı tapanı satıp bütün parayı bir gecede yiyen adam da gidip bu müzikleri dinliyor, Porsche ile Mercedes ile gezen adam da. Kapıdaki arabalardan anlaşılıyor. Ama diyebilirim ki fakir adamdan ziyade azcık paralanmış orta anadolu insanı dinliyor bunları.

Bir de bu müziklerin kökü sanırım bildiğimiz türkülerden değil de Konya, Çankırı, Kırşehir civarlarında yapılan oturak alemlerinden geliyor, o nedenle böyle garip bir kafası var.

johan sebastian

hahahah. ahahaha. ehm. "müzik piyasasının liglerini neye göre belirliyoruz, seçkinci modern sanat anlayışı çökeli çok olmadı mı, ne yani halka inen ve halk tarafından üretilen eserler sanat ürünü sayılmıyor mu?" gibi postmodernist sorularımı şuracığa bırakıp gidiyorum ben. hohoho.

snape i başından beri tanırım

kasmaya gerek yok, yoresel müzikli temaşaya amerikan kültürü bulasti biraz sadece.
buna müzik degil de temaşa, eğlencelik bi seyler olarak bakmak gerek. youtube cikmadan once de bu adamlar boyle eğleniyordu.

aksi kanitlanmadikca cocuktur

Hacı baba şarkı gayet güzel, benim puanım dohuz kanka. Favorilere aldım, bu arada 21 e uni son sınıf, mekan 69(Fransa), vatan 59(Türkiye).

feel the blanks
1

mobil görünümden çık