Bisiklet (ve de Aksesurları, Giyim Kuşamı) Alacaklara Tavsiye Verilir.
Öncelikle kendimden bilgi vereyim. specialized.com bisikletlerinin Türkiyedeki tek yetkili satıcısı bir firmada çalışıyorum. Bankacı eskisi, lisanslı bisiklet sporcusuyum. Aynı zamanda bisiklet sporu ve kültürü üzerine bir de bloğum var: aynakol.org
Bisiklet almak isteyenleri marka bağımsız, kullanım alanına ve de bütçe sınırlarına göre yönlendirmek her sene bu zamanlar duyuruda yaptığım bir eylem, kamu hizmeti. İstediğim bazı bilgiler var, sorulara cevap verirseniz neye ihtiyacınız olduğunu kolaylıkla bulabiliriz.
* cinsiyet, boy (vücut ve mümkünse iç bacak ve omuzdan işaret parmağına dek kol uzunluğu), kilo,
* bisiklet deneyimi olup olmadığı,
* kullanım amacı ve sıklığı: ulaşım, spor, sahil gezmesi, her gün, haftada bir iki gün, üç gün, ayda bir iki kez...
* disiplin: yol veya arazi bisikleti
* hızıma hız katmak rüzgarla yarışmak istiyorum ya da ormanlar benim cennetimdir,
* bütçe,
Özel mesaj olarak soru sormak yerine burada sorarsanız başka duyurudaşlara yardımcı oluruz.
Unutmayın...
* düşmeyen bisikletli,
* patlamayan lastik,
* ağrımayan popo yoktur
Deneyim isteyenler için şu beş yazıyı okumak yararlı olacaktır.
* Bisiklet, Mutluluk ve Ben: aynakol.org
* İki Teker, Bir Dünya: aynakol.org
* Ben, Bisikletim ve de Özgürlüğüm: aynakol.org
* Yol Bisikleti Deneyimim: aynakol.org
* Arazi Bisikleti Deneyimim: aynakol.org
Dönsün pedallar, tekerimize köle olsun yollar!
sacma fiyatlari olmayan celik bisiklet nerden bulabiliriz? yol olsun tabi.
1,65 boy var. Corratec xvert s04 var 4 sene fln oldu. Kadroyu degistirmeye niyetliyim. Kadro bana biraz buyuk geliyor. Hangi kadroyu onerirsin? 1000 lira fln cikabilir kadroya.
Istedigim dayanikli olsun mtb icin ve acilari duzgun olsun. Cross county bisikletler cok ilgimi cekior aslinda. Hidon vb de degistirip cross country yapsam mi diye de kararsizim. Madem yardimci olmak istiyorsun, ben atladim :)
@oharro ne yazık ki kaliteli çelik kadro veya bisikletler pahalı oluyor. Özellikle Colnago, De Rosa, Tomassini gibi alanında bilinen markalar 2500 - 3000 Euro... Onun dışında uygun ikinci el Peugeot bulabilirsin. Hatta benim iki tane var, biri 54 cm diğeri de 58 cm.
Hesaplı kadro dersen Surly, Soma Fabrics modellerine bakabilirsin.
@keah 165 cm için S kadro boyu uygundur. Yarış koşacağım diyorsan 13.5" - 15" yeterlidir. İstanbulda oturuyorsan çalıştığım mağazaya gelip Specialized S-Works StumpJumper M5 aluxx alloy 13.5" kadroyu görebilirsin.
Cross Country güzel bir olay, turculuk diyebiliriz aslında, ancak 28" teker olmazsa olmaz.
cevap icin tesekkurler.
ikinci elde yurtdisindan getirme maliyetleriyle kafa kafaya fiyatlari olan bir yer yok anladigim kadariyla.
ikinci el columbus, reynolds biseyler ariyorum. tange champion, prestige de olabilir.
ozellikle eski italyan yol bisikletleri satan bir yer varsa bilmek isterim.
Bisiklet ve koşu üzerine her şeyi bulabileceğiniz Almanya merkezli bike24.de Reynolds, Columbus, Tange çelik borulu kadro ve bisikletler satıyor, ancak bunlar ateş pahası belirteyim. Bir müşterimiz Colnago ve F. Moser kadro alıp geldi buradan, yaklaşık 4500 Euro tuttu, üzerine de Campagnolo set donattık, süper oldu!
Bike fittin' yapıyor musunuz? Spec dışındaki markalara (örn bmc) yapıyorsanız önümüzdeki ay sonu geleceğim.
bi arkadastan 200tl'ye decathlon markali bi bisiklet aldiydim. zinzir koptu, lastik patladi, aktarma yamuldu derken delta'ya verdim bisikleti, duzelttiler. delta'daki eleman bisikletin boyuma gore buyuk oldugunu soyledi. boyum 170. seleye oturursam parmak ucu, dikelirsem tam basacak sekildeyim. kollarim ve bacaklarim boyuma gore biraz daha uzun.
soru1; boyuma uygun olmayan bisiklet almis olmak bana nasil olumsuz sonuclar dogurur? sirt agrisi yapar mi haftada 1-2 binmeyle?
soru2; aliexpress'ten can sikintisindan speedometer aldim, bagladim da. ama daha nasil calistigini bilmiyorum. ne ise yarar ki o? hizi gosteriyo, baska? hangi ozelligi ne isime yarayacak?
Holley! Tam da bu ay bisiklet bakmaya çıkacaktık!
- Kadın, boy 1.63, 48 kg, kolum 65cm.
- Bisiklet deneyimim var.
- Akşamları, haftada birkaç gün, şehir içinden vurup sahile çıkmaca.
- Araziye çıkarmışım gibi pek gözükmüyor ama bilemedim.
- Asıl amaç bahar ve yaz akşamlarını eğlenceli bi sporla süsleyerek gezmek.
- Bütçe, bilmiyorum, 1000 tl altında varsa iyi olur. Piyasasını hiç bilmediğim için uydurmuş da olabilirim. 4-5 sene önce 300 liraya almıştım bi tane. İdare ediyordu.
Teşekkürler!
specia align kask ile chamonix arasında 30 lira fark dışındaki fark nedir? ağırlık vs mi? bisikletim yol bisikleti buna göre bir yorum yaparsanız sevinirim.
Valla bu kadar yoğun ilgi olacağını beklemiyordum. Mesai yoğun başladı, hepinize cevap vereceğim.
teknik bilgim olmamakla beraber dün tchibo'nun spor ürünlerine bakarken güzel bisiklet aksesuarları da gördüm.
belki ilgilenen olur diye yaziym dedim:)
sayfada sonlara doğru geliyor;
www.tchibo.com.tr
bisiklet iç çamaşırı baktım tschibo'da epey pahalı idi.
@mahsus mahal;
ben taytı eşofman ya da şort altına giymek istiyorum. okuduğum yorumlarda, taytın o şekil rahatsızlık vereceği, tayt alana kadar bisiklet iç çamaşırı al daha rahat edersin gibi şeyler okudum. sizin yorumunuz nedir?
@Tears of Devil seninki özel bir soru olduğu için doğrudan mesaj yolladım. Ancak buradan da paylaşayım: Evet Specialized Bosy Geometry lisans esaslarına göre uzman teknik personelimiz bu işlemi yapıyor. Öncesinde randevu alınması gerekli işlem için.
@jimicik ah o arkadaşlar yok mu o arkadaşlar? Arkadaşından aldığın bisiklet onun boyuna göredir ve muhtemelen sana da uyum sağlamaz. Delta Bisikletteki dostlarım da bunu belirtmişler, sele borusunun boyunu yükseltip alçaltmak, gidon boğazının uzunluğunu-açısını değiştirmek fayda etmez. Hem zaten 200 liralık bisiklet neredeyse 200 liralık masraf çıkartmış. Kullanacağım dersen tercih senin ancak sevabına ver birine, kendine de uygun bir bisiklet al derim.
Sorularına gelince:
soru1; boyuma uygun olmayan bisiklet almis olmak bana nasil olumsuz sonuclar dogurur? sirt agrisi yapar mi haftada 1-2 binmeyle?
soru2; aliexpress'ten can sikintisindan speedometer aldim, bagladim da. ama daha nasil calistigini bilmiyorum. ne ise yarar ki o? hizi gosteriyo, baska? hangi ozelligi ne isime yarayacak?
Cevap 1: Bir iki günce ağrıları hissedersin. Bisiklet de gömlek gibidir, beden beden... Uygun beden ve ölçülere sahip olmayan bisiklet anatomik olarak ağılara neden olur. İlk başta bile ve dizler, sonrasında bel ve boyun, ölümcül olarak da kuyruk sokumu, sırt ağrısı ortaya çıkar, gülerken bile acı çekersin sonra.
CEvap 2: Hız ölçerler gelişim için çok faydalıdır. Paket içinden bir adet mıknatıs ve alıcı-verici çıkmış olması lazım. Mıknatısı ön zant tellerinden birine tuttur, sonrada alıcı-vericiyi maşa dediğimiz ön tekeri sabitleyen çatala mıknatısı görecek şekilde tuttur ve ikisinin birbirini gördüğünden emin ol. Hız ölçer sadece hızını göstermekle kalmaz destekliyorsa toplam mesafe, süre, o turun mesafesi, süresi, en yüksek, en düşük, ortalama hız gibi veriler oluşturur. Anlamlandırmak için kendine bir ortalama hız belirle, 20 km/s olsun, ve pedalalrken bunun altına düşmemeye çalış.
@pandispanya
Öncelikle sürüş tarzın ulaşım, keyif, konfor odaklı olduğundan süspansiyonsuz 28" teker şehir bisikletleri uygundur.
* Bu bisikletler önde süspansiyon olmadığından 11-12 kg bandında olurlar.
* 28" teker ebatı hem hızlı hem de güvenli pedallamanı sağlar.
* 18, 20, 24, 27 vites aralığı yokuşları kolayca çıkmanızı sağlarken 28" teker ebadı ile birleşince hızlı sürmenizi kolaylaştırır,
* Daha dik bir oturuş pozisyonu sağlar, aklında yer etmesi açısından yelkovanın 12 ve 13 yönünde olduğunu düşün, böylelikle önünü rahatlıkla görebilirken omuzlara ve bele binen yük azalır,
* Konforlu olması sürüş keyfini yükseltir.
163 cm için
* eğer erkekler için üretilmiş bir bisiklet alacaksan S(mall) beden kadro
* kadınlar için özel tasarlanmış bir bisiklet alacaksan M(edium) beden kadro
tercih etmen sağlıklı olacaktır.
Kadınlar için özel üretim kadrolara (bisikletin iskeleti diyelim kabaca) sahip bisikletleri Specialized, Nirve, TREK, Cannondale, Giant üretiyor.
Marka yönlendirmesi istersen eğer:
Specialized Vita,
Specialized Ariel
Specialized Crossroads
Specialized Daily
Specialized Expedition
Nirve Starliner
TREK FX WSD
TREK DS WSD
Giant Escape Liv serisi
Sedona 321, 331 Via
Ne yazık ki 1000 lira sınırı ve altında bu özelliklere sahip bir bisiklet bulmanız imkansız. Bulursunuz ama bu size ağrı, acı ve spordan nefret etmek olarak geri döner.
Paranızın karşılığını alacağınız bir yatırım istiyorsanız bu saydığın özelliklere sahip bir bisiklet bakın derim.
Bazı modeller
www.aktifpedal.com
www.aktifpedal.com
www.aktifpedal.com
www.aktifpedal.com
www.alatin.com.tr
www.alatin.com.tr
www.alatin.com.tr
www.alatin.com.tr
www.giant-bicycles.com
www.giant-bicycles.com
@hede hodo
Specialized Align: 310 gr
Speciliazed Chamonix: 252 gr
Chamonix kask Align'e göre 58 gram daha hafif. Bir yol bisikleti kullanıcısı olarak ulaşım amaçlı ve arazi sürüşlerinde pedalladığım zaman Chamonix kaskı kullanıyorum. İdman ve uzun turlarda ise Echolon.
Chamonix kask biraz daha havadar, Align ise günlük sürüş ve arazi sürüşleri için uygundur.
İç çamaşırı olayına gelirsek bisiklet tekstili her zaman pahalı olmuştur. Ancak kalite ve ciddi anlamda mühendislik var.
Taytın üzerine eşofman giyindiğin zaman nefes ama olayını engellemiş oluyorsun, haliyle terledikçe pişik olma riskin de artıyor. İlla kullanacağım diyorsan da DownHill sürüşleri için özel tasarlanan şortlardan (baggy short) kullanmanı tavisye ederim, hem sürtünmesi az hem de popo kısmı nefes alacak şekilde örülmüştür.
biraz konu dışına çıkmakla beraber benim de bir sorum olacak.
carraro sportive 224 kullanıyorum. tur deneyimi yaşamak istiyorum. bu bisikletle uzun yola çıkabilir miyim? yol öncesinde yaptıracağım detaylı bir bakım yeterli olacak mıdır yoksa uzun yol için yetersiz bir bisiklet midir?
@ziya ilgili modeli inceleyip cevap vereceğim. Ancak tur deneyimi için safkan tur bisikleti şart.
Bu duyuru mükemmel oldu. Ben de duyuru açıp bisiklet tavsiyesi isteyecektim.
- Lisede okula ve dershaneye hep bisikletle gidip gelirdim. Çocukkken de çok bindim. Yani epey vakit harcadım tekerlek üzerinde.
- Amacım yazın akşamları düzenli olarak serin havada tempolu olarak gezinmek. Haftada 4-5 gün, günde 45 dk-1 saat gibi ayırmayı planlıyorum. Hız yapmaktan ziyade form tutmak istiyorum.
- Şehirde kullanacağım.
-1000 tl'ye yaklaşmasa süper olur.
- Hafif olması gerekiyor. Zira apartmanda oturuyorum, koyacak hiçbir yer yok, eve çıkarıp indirmek zorundayım.
- Bir de ara sıra yoklayan, başlangıç düzeyi bel fıtığım var. :)
Şimdiden teşekkürler.
bende tavsiye vermek istiyorum
www.bisikletcim.com dan alışveriş yapmayında nereden yaparsanız yapın.
(bkz: bisikletcim.com)
www.sikayetvar.com
Hocam merhaba. Ben çoğunlukla şehirde kullanılmak üzere makul fiyatlara /500-900tl)28 jant, v fren bir şehir/yol bisikleti almak istiyorum. Kriterlerim daha çok hafiflik dayanıklılık ve geliştirilebilirlik. Kadro yapısı, maşası fiyat performans olarak iyi ve hafif, vites ve fren sistemleri alt kalite olsa da idare eder ama geliştirilmeye, değiştirilmeye müsait zamanla vitesini frenini değiştirdiğimde acaba uğraşmayıp komple bisiklet mi alsam noktasına getirmeyecek bi alet tavsiyesi istiyorum. marka takıntım yok. Bütçemi aşmam şuan imkansız ama bir şekilde bisiklet işine girmek istiyorum artık. Yıllardır klasikler olsun turlar olsun seyredip niyetlendik kah zaman kah mali durumlar nedeniyle alamadık bi bisiklet. Artık ertelemek istemiyorum.
@Ziya, Carraro Sportive 224 özellikleri fiyatıyla doğru orantılı: düşük fiyat düşük özellikler. Günlük ulaşım için ideal, zinciri 5000 km de aşınır ama iyi bakmazsan 300 km sonra paslanır. Bakımını ihmal etme, aldığın yere götürüp ilk bakımını yaptırmadıysan bir an önce yaptır, ayda bir bakım ömrünü uzatır bisikletin. Özellikle fren ayarları ve tel gerginliği...
Bu bisiklet ne yazık ki tur yapmaya uygun değil. Ne uzun yol ne de günlük 100 km ve üzeri, zira canını çıkartır bu 15 kiloluk canavar.
Onun dışında tekrar ediyorum tam bir ulaşım bisikleti.
@johan sebastian
ve
@lordabbas
ikinizin de derdi aynı olduğu için birlikte cevap verme hakkımı kullanıyorum. @lordabbas boy ile ilgili kısmı pas geçebilirsin, aynı zamanda katlanır bisiklet kısmını da.
Copy-Paste
Öncelikle sürüş tarzın ulaşım, keyif, konfor odaklı olduğundan süspansiyonsuz 28" teker şehir bisikletleri uygundur.
* Bu bisikletler önde süspansiyon olmadığından 11-12 kg bandında olurlar.
* 28" teker ebatı hem hızlı hem de güvenli pedallamanı sağlar.
* 18, 20, 24, 27 vites aralığı yokuşları kolayca çıkmanızı sağlarken 28" teker ebadı ile birleşince hızlı sürmenizi kolaylaştırır,
* Daha dik bir oturuş pozisyonu sağlar, aklında yer etmesi açısından yelkovanın 12 ve 13 yönünde olduğunu düşün, böylelikle önünü rahatlıkla görebilirken omuzlara ve bele binen yük azalır,
* Konforlu olması sürüş keyfini yükseltir.
176 cm boy / 80 cm bacak boyu için
* MTB - arazi bisikleti tercihiniz 17" kadro
* Şehir bisikleti için tercihiniz M kadro
* Yol bisikleti için tercihiniz 54 cm olmalı.
İstedikleriniz bizi şehir-city-urban-commuter-cross bisikleti sınıfına çıkartıyor. Sportif amaçlı ve de ulaşım için kullanacaksanız sabit/düz maşalı, ön süspansiyonu olmayan bisikletler tercihiniz olmalı.
Ne yazık ki duyuru boyunca herkesin ayırdığı bütçe 1000 lira ve inanın 1000 liraya alacağınız bisiklet sizi değil bisiklet sporundan hayattan soğutur, küstürür, body buildinge başlatır. 1000 liraya alabileceğiniz bisikletin ağırlığı 16 kg bandındadır ve bu bisiklet neredeyse sizin ağırlığınızın dörtte birine denk geliyor. Ürettiğiniz güç kaybolur, bisiklet sizi değil siz bisikleti taşırsınız, burası çok önemli: bisiklet sizi taşımalı, siz bisikleti değil.
Yerli üreticiler de piyasanın geliştiğini görüp fiyatlarını ithal markaların fiyatlarına yaklaştırdılar. İthal markalarda indirim pek fazla olmazken ithalat masrafları nedeniyle yerli üretimde indirim diz boyu, kovalarsanız mahalle mahalle bulabilirsiniz 1000 lira veya aşağısına ama kadro boyunu bulamazsınız bunu bilin. Parayı verip de küçük veya büyük model almanız size fiziksel rahatsızlıklar yaşatır.
Bir diğer tercihiniz de hafiflik ve kolay taşınabilirlik ise 11,6 kg ağırlığındaki katlanır bisikletler olabilir. (git: eksisozluk.com)
Hocam çok teşekkürler. Bu dediğiniz özetlliklere göre bir filtreleme yapacağım. Bir kaç seçeneğe indirince sizi yine rahatsız ederim :)
Rüzgarı kesmesi ve yağmurlarda ıslanmamı önlemesi için önerebileceğin giyim tavsiyesi var mı? önemli olan terletmemesi çünkü kışın değil yhazın ve baharda kullanıyorum. baharda ise yağmura yakalanma ihtimali çok oluyor. bütçem en fazla 300. ama gerekliyse daha uygun fiyatlı tercih edebilirim. işe yarasın yeter aslında.
Rüzgarı kesip aynı zamanda yağmura karşı duran elbiseler genellikle Rain Cut, WaterProof olarak geçer ki, bunlar tam koruma sağlar fakat terletir... Çok kaliteli olanlar da GoreTex kumaşından olur, kafadan 600 liradır.
Rüzgarlıklar rahat 150 - 300 lira arasıdır.
Örnek: Specialized Rüzgarlıklar (git: www.aktifpedal.com)
Yağmurluklar da en çok 400 liradır: (git: www.aktifpedal.com)
Daha ucuzu yok mu var elbet ama üç beş giyimden sonra dikişlerdeki sızdırmaz bantlar atar bir işe de yaramaz.
Hocam merhaba, böyle bir başlıkla insanlara yardımcı oluyor olman fazlasıyla takdire şayan. Büyük bir hizmet bu. Öncelikle bunun için teşekkür ederim.
Ben de bir dağ bisikleti sahibi olarak ve yaklaşık bir yıllık kullanım sonucu yakın bir zaman içinde yol bisikletine geçmeyi arzuluyorum. Cinsiyet: erkek, boy: 1.71, kilo: 66. Alacağım bisikleti, hafta sonları yaklaşık 200 - 250 km kullanmayı planlıyorum. Bütçe olarak da, 2750 - 3500 tl civarında bir bütçe ayırdım. Açıkçası, şu zamana dek baktığım bisikletler arasında Merida Scultra 300 modeli en dikkat çeken bisiklet benim için. Çok fazla teknik bilgi sahibi olmamakla beraber, tasarımını beğenmem ve lokasyonuma yakın bir yerde bu bisikletin bulunması/servis kolaylığı gibi faktörler de bu modele yönelmemde önemli rol oynuyor. Yine de, ciddi anlamda tavsiyeye açım ve önerilerini pür dikkat bekliyor olacağım.
Tekrar teşekkürler, sevgiler.
Merhaba, öncelikle düşünceleriniz için teşekkürler. Yol bisikleti deneyimleri için kadın ve erkek dilinden üç beş yazı paylaşayım:
* Bisiklet, Mutluluk ve Ben: aynakol.org
* İki Teker, Bir Dünya: aynakol.org
* Ben, Bisikletim ve de Özgürlüğüm: aynakol.org
* Yol Bisikleti Deneyimim: aynakol.org
* Arazi Bisikleti Deneyimim: aynakol.org
Merida iyidir güzeldir ancak önemli olan kadro boyu. 171 cm için 52, 53 ve 54 cm kadro tercih etmeniz gerekli, küçük kadro daha mantıklı, çünkü tam arada kalıyorsunuz. Şöyle 173 cm olsaydınız şüphe olmaksızın 53-54 cm kullanın derdim, ama 52 cm iç bacak ölçünüzün belirsizliğinde daha mantıklı duruyor. Hem küçük kadroyu, fazla küçük de değil, sele borusu, gidon boğazı uzatmak gibi işlemlerle değiştirebiliriz, büyük kadroda ise bu işlemler mümkün değildir.
Yol bisikleti bambaşka bir deneyim, yazıları okuduysanız anlamışsınızdır. Arazi bisikletiyle karşılaştırıldığı zaman duruşun, bakış açın ve seyir zevkin başkalaşıyor.
Merida Scultura 300 güzel bir yarış odaklı bisiklettir. Shimano Tiagra vites-fren grubu sizi ömürlük idare eder. İleri de orta seviye bir jant seti almanız yeterli olacaktır.
merhaba.
1500 lira limit var. şehir içinde kullanılacak nasıl bir bisiklet önerirsiniz?
mümkünse hafif olmalı. boy 179, kilo 59, erkek.
merhabalar, biz de tam 'bahar geldi, bisiklet alma vakti de geldi' tadinda takiliyorduk. cok iyi olmus bu duyuru :)
iki tane bisiklet alacagiz. biri benim icin biri de erkek arkadasim icin.
benim boyum 1.62, kilom 47-48-49 arasinda gidip geliyor. kol boyunu bilemiyorum maalesef.
erkek arkadasimin boyu 1.75 kilosu da 65 ile 70 arasinda bir yerde. onun da kol boyunu bilemiyoruz.
asil amacimiz haftada birkac gun evden sahile bisikletle gitmek, gezinmek. ilerdeki donemde de bisiklet kuluplerine katilmak (bu simdilik bir fikir ama eglenceli olur diye dusunuyoruz)
bazen arabayla bir yerlere gidip oralarda bisiklet kullanalim diyoruz ama iki bisikleti arabaya sigdirmak guc oldugundan katlanabilir bisiklet mi alsak diye aklimizdan geciyor, sizce islevsel olur mu? katlanabilir bisikletler kullanim acisindan rahat midir? hangi markayi onerebilirsiniz? katlanabilir olmaz diyorsaniz baska bisikletler de olur tabii.
butce iki bisiklet icin 1500'u gecmezse iyi olur aslinda ama 2000'e kadar da zorlayabiliriz. cok tesekkur ederim simdiden:)
@bir fincan kahve ile film izlemek
Merhaba,
1500 lira bütçe ile hafif bisiklet ancak 12-14 kg bandında olur. Benim tavsiyem öncelikle kaldıysa 2012, sonra 2013 ve 14 model bisikletleri kovalamak olacak ki, 179 cm erkek için L beden kadro sıklıkla satıldığından kalması mucize.
Şehir içi kullanıma uygun sabit maşalı (süspansiyonsuz) 28" teker şehir bisikleti almanız gerekmekte.
Burası kopyala yapıştır:
* Kalitesi belli ithal markaların bu sınıftaki bisikletlerinde önde süspansiyon olmadığından 11-12 kg bandında olurlar.
* Ortalama fiyat aralığı 1500 - 2000 liradır.
* 28" teker ebatı hem hızlı hem de güvenli pedallamanı sağlar.
* Giriş ve orta seviyede lastik kalınlığı 700*32c, üst ve pro seviyede ise 700*28c, 700*25c olur. Güven sorunu yaşamazsınız ince lastikle korkmayın ve pedallayın.
* 18, 20, 24, 27 vites aralığı yokuşları kolayca çıkmanızı sağlarken 28" teker ebadı ile birleşince hızlı sürmenizi kolaylaştırır,
* Daha dik bir oturuş pozisyonu sağlar, aklında yer etmesi açısından yelkovanın 12 ve 13 yönünde olduğunu düşün, böylelikle önünü rahatlıkla görebilirken omuzlara ve bele binen yük azalır,
* Konforlu olması sürüş keyfini yükseltir.
Tavsiye modeller ise;
Specialized Sirrus: www.aktifpedal.com
Specialized Source: www.aktifpedal.com
Trek FX serisi: www.alatin.com.tr
Merida Speeder serisi: www.meridaturkiye.com
Sedona 300 ve İstanbul serisi: www.sedonabisiklet.com
@fraise
Merhaba,
162 cm için
* kadın tasarımı bisikletlerde M(edium)
* erkek tasarımı bisikletlerde S(mall) kadro tercih etmeniz gerekiyor.
Erkek arkadaşınız ise 175 cm'de tam arada kalıyor, ayakkabısız tam ölçü alınması gerek, ancak tecrübe sabit kendisi M(edium) kadro tercih etmeli, 78 cm de muhtemelen iç bacak ölçüsü vardır, M tercih edin gitsin.
Bütçe:
2000 liraya iki bisiklet hayalden öte bir şey değil. Ha, alırsınız ancak hem ağır hem de kalitesi düşük olur ki, bu sizi bisiklet sporundan ve kültüründen soğutur.
Sahil gezmesi, keyif sürüşü, ulaşım için şehir bisikleti kullanmanız uygundur.
Burası kopyala yapıştır:
* Kalitesi belli ithal markaların bu sınıftaki bisikletlerinde önde süspansiyon olmadığından 11-12 kg bandında olurlar.
* Ortalama fiyat aralığı 1500 - 2000 liradır.
* 28" teker ebatı hem hızlı hem de güvenli pedallamanı sağlar.
* Giriş ve orta seviyede lastik kalınlığı 700*32c, üst ve pro seviyede ise 700*28c, 700*25c olur. Güven sorunu yaşamazsınız ince lastikle korkmayın ve pedallayın.
* 18, 20, 24, 27 vites aralığı yokuşları kolayca çıkmanızı sağlarken 28" teker ebadı ile birleşince hızlı sürmenizi kolaylaştırır,
* Daha dik bir oturuş pozisyonu sağlar, aklında yer etmesi açısından yelkovanın 12 ve 13 yönünde olduğunu düşün, böylelikle önünü rahatlıkla görebilirken omuzlara ve bele binen yük azalır,
* Konforlu olması sürüş keyfini yükseltir.
Tavsiye modeller ise;
Specialized Sirrus: www.aktifpedal.com
Specialized Source: www.aktifpedal.com
Trek FX serisi: www.alatin.com.tr
Merida Speeder serisi: www.meridaturkiye.com
Sedona 300 ve İstanbul serisi: www.sedonabisiklet.com
Arabada taşıma olayına gelince: taşıyıcı alacaksınız kaçış yok. Thule veya BuzzRack bu işte uzman. Arabanızın tipine göre taşıyıcı türü ve fiyatı değişir.
Katlanır bisikletlere gelince: en hesaplısı 525 USD bandından başlar...
Son olarak sahil dediğiniz İstanbuldaysa çalıştığım yere beklerim.
tesekkur ederim, durumda butceyi arttirmak faydali olacak gibi. yazdiklarinizdan anladigim kadariyla katlanabilir bisikletlere de hic bakmayalim o halde, degil mi? :)
Boy 193cm. Kilo 150. Erkek. Yaş 29.
Deneyim, en son bir sene önce kullandım.
Amaç spor ve ulaşım. Kullanım sıklığı tahminen her gün.
Genelde toprak yolda az biraz asfaltta kullanacağım. Tarla yollarında kullanacağım.
Bütçe 1500 civarı. Belki 1700’e kadar çıkabilirim.
Sıfır bisiklet alsam da yapmam gereken modifikasyonlar neler olur? Sele kesin değişecek ama başka nelere dikkat etmem gerekiyor. Kadro alaşımı? Maşalar? Vs.
Kafamda Sedona 910 modeli var. Kardeşim Merida sahibi. Bu markayı da gözüm tuttu.
@there it begins, merhaba! Kilo bilgisi doğru mudur? Gerçekte. 150 kilo iseniz bisikletin taşıyabileceği en çok ağırlık sınırının 25 kilo üzerinde kalıyorsunuz. Çocuk bisikletleri hariç hemen hemen her bisiklet, kendi, binici ve yük toplamı 125 kg taşıyacak şekilde tasarlanıp üretilir.
Kilo bilgisinde hata olduğunu varsayıyorum.
@ mahsus mahal
Kilo bilgisinde yanlışlık yok.
@there it begins,
Peki, yanlış anlamanı istemem, ancak bu şartlarda bisiklete binmen sağlıklı olmayacak. Yürüyüş, yüzme ve sonrasında nabız tutarak koşu şimdilik yeterli olacaktır. Amacımız bisiklete binebilme üst sınırı 120-125 kg bandına inmek olmalı.
Bu şartlarda binerseniz de bisikletin kadrosunu çatlatıp kırabilir ve kendinize zarar verebilirsiniz.
Duyuru günceldir. Derdine derman arayan?
1) Erkek, 170 cm , 77 kg
2) Ben altı yaşımdan beri bisiklet.. :D Çok kullandım zamanında. Son iki aydır cycling derslerine katılıyorum.
3) Kullanım amacı hafta sonu şehir içi gezmesi için.
4) Arazi tipi
5) Bütçe 1000 tl civarlarında.
Sirrus Elite Carbon Disc modeline kafayı takmış durumdayım. 181 boy 79 kiloyum. İşe gidip gelicem (11-12km günlük yol kesin) Haftasonları da artık yakın mesafelere pedal çeviririm.(50-100km artık neyse) Ne diyorsun model hakkında. Sirrus Elite almaya niyetliydim fakat bu modelin kadrosu aklımı çeldi. Almışken bütçeyi aşıp bunu alayım diyorum. Ne dersin, ne tavsiye edersin? Bu modelin bir üstü Sirrus Comp Carbon Disc için ekstra 300-350 TL ödemeye değer mi?
@kurdeşen jack özel meajla cevap verildi.
@emcekare olmadi einstein olsun bari
Bütçenin biraz yükselmesi şart, yoksa alacağın bisiklet spordan soğutur seni. Yerli düşüneceksen de Sedona veya Salcano olabilir. Ancak tercihini arazi bisikletinden yana değil de hybrid dediğimiz 28 teker, önde kısa çalışma mesafeli kilitlenebilir süspansiyonu bulunan şehir bisikletlerine kaydırabilirsin. 170 cm için uygun kadro boyu m veya 54 cm'dir. aşağısı kurtarmak, yukarısı sorun yaratır.
Teşekkürler.
@lorne malvo, ne yazık ki o bütçeye zor. Ancak AVm, Evkur bisikleti alınır.
bisiklet bakımı ile alakalı önerileriniz nedir? zincir için hangi yağ kullanılmalı mesela? ayrıca her yıkama sonrası zincir yağlanmalı mı? teorik olarak zinciri veya diğer yerleri yağlama süresi nedir?
teşekkürler..
@hede hodo istanbulda isen uygun zamanda gelirsen nasıl yıkanır yağlanır beleşe gösterir, kendi bisikletini sana yıkattırabilirim. :)
Mekanik temizlik için mazot, gazyağı, ufak kova, 3-5 numara boyacı fırçası,
Köpüklü yıkama için: sıvacı süngeri, bulaşık sabunu, su, kova,
Yağlama için: sıvı yağ formunda olanlardan uzak dur, damla damla nano-lube yağları kullanmanı tavsiye ederim.
Her yıkamadan sonra mutlaka yağla, ayarlarını yaptır. Çamura girip pislendiyse bisiklet beklemeden yıka gitsin, onun dışında kışın ayda iki kez yeterlidir, yazın kuru olduğu için ayda, iki ayda bir yeterli.
Youtube'da birçok Pro Cycling Team mekanikerinin yıkama yağlama videoları var. İzlemeni tavsiye ederim.
Ayrıca bayan duyurudaşlardan bisiklet almak isteyen varsa sattığım bir bisiklet belki ilgilerini çeker:
www.eksiduyuru.com
Bir arkadaşım adına soruyorum efenim :) Onun adına da şimdiden teşekkür ediyorum.
Boy: 1,65
Erkek
Vücut:66
İç bacak:71
Kol:60
Bisiklet deneyimi: Pek sık kullanmamakla birlikte yılda 5-6 kez fırsat buldukça adalarda, göl kenarı, piknik v.s kullanıyorum.
Kullanım Amacı: Spor ve ulaşım amaçlı şehir parkında falan haftada 1-2 gün kullanmayı düşünüyorum
Disiplin: Yol bisikleti düşünüyorum
Bütçe: 1500 tl falan. Duruma göre 2000 TL ye kadar da çıkılabilir.
Nasıl bir bisiklet tercih etmeliyim.Marka-model veya tercih etmem gereken özellikler?
Bir de bir sorum olacak: Amortisörlü yalnızca dağ bisikletleri için mi uygundur, şehir-yol bisikletlerine takılamaz mı?
Amortisörün bisiklet için avantajları ve dezavantajları nelerdir? (Bisikleti ağırlaştırır, hızını yavaşlatır fakat konforu artırır gibi)
@histercumani cevap geç oldu, idman, sezon vs...
Bahsettiğiniz sürüş tarzı endurance, dayanıklılık, all-condition dediğimiz bir disiplin. Yani bozuk, dağınık yollarda, traşlanmış asfaltta, girintili çıkıntılı boktan yollarda kullanabilirsiniz. Bu biraz da konfor ister. Yol bisikletlerinde görünüm aynı olmasına karşın açıları farklı ve çeşitli noktalara konulan elostamer madde ile esneklik sağlanarak konfor arttırılıp yoldan gelen titreşim ve darbeler azaltılır.
*Specialized Roubaix (bu işin piri), Secteur, Diverge (yepyeni bir alan)
* TREK Domane
* Giant AnyRoad, Roam ve Defy,
* Cannondale Synapse
Türkiyede uaşabileceğiniz bisikletlerdir.
Gelelim ölçülere mutlaka 49, 51, 52 cm kadro boyu kullanmanız gerekmekte.
İkinci sorunuz: süspansiyon arazi bisikletlerinde ve hybrid dediğimiz şehir bisikletlerinde kullanılabilir. Bozuk yollarda, köy ve şehir içi trafikte sizi rahatlatır, ama bu kaliteye de bağlı. Kaliteli maşa hafif olur, havalı olur ve pahalı olur, ucuz olanları da çöp olup sizi yorar, gereksiz ağırlık demektir ve gücün amorsitör tarafından emilmesi ve yorulmak demektir.
Hemen okumaya vaktim yok da takip.
Silmeyin lutfen.
@stavro, korkmayın faideli bigi bu duyuru, silinmez.
Duyuru kendini imha edebilir sanırım zaman aşımı vs... Soruları alalım
ne pahalı spormuş ya bu bisikletçilik. 10 senedir bedava biniyormuşum vallahi ben. hahah.
merhaba,
nirve cannibal (veya bir ihtimal skulls) alacağım. Az kullanılacak, gözüm gibi bakılacak.
tercih olarak çok akıllıca bir tercih değil biliyorum, fiyatı da pahalı oldukça. en azından gaz verici olarak bu bisiklet hakkında söylenebilecek birşeyler var mı? :)
Bikini, mayo mevsimi yaklaşırken hâlâ bisiklet alacaklara tavsiye vermeye devam etmek istiyorum. Çünkü biz güneşlenmez ancak domur domur terleriz.
giyim kuşam ve aksesuar olarak olmazsa olmazlar için de tavsiye verebilir misiniz?
Güvenlik için: kask, arka ikaz ışığı, kilit
Sağlık için: pedli tayt ve eldiven,
Acil durumlar icin: yama takımı, levye ve pompa
iç lastik için şeritler varmış. bunlar patlamayı engelliyormuş. en azından geciktiriyormuş. katılır mısınız bu düşünceye ve tavsiye eder misiniz?
@hede hodo
Ağırlık takıntın yoksa kullanabilirsin, patlamasından iyidir. Ancak koruma kalkanı sağlam dış lastikler için (Specialized: BlackBelt2, Schwalbe: GreenGuard...) gereksiz.
600-700 lira bütçem var. yaşadığım beldede yollar parke diğer köy ve ilçe yolları da asfalt. kullanım amacıma şehir bisikleti uyacak sanırım ama dağ bisikleti de düşünmüyor değilim. önerileriniz nelerdir? teşekkürler...
Specialized Crosstrail,
Trek DS
Merida CrossWay
Carraro Sportive
Sedona 300 serisi
Derdinize derman olacaktır.
merhaba. kısmetse seneye triatlona katılmak istiyorum. işin yüzme ve koşu kısmında bir sıkıntı yok. bisiklete başlamam gerek. daha önce her gün 1 saat sürüp 3 ay boyunca işe gidip gelmişliğim var. boy 180, kilo 72, hedef haftada 3-4 gün sürmek. ikinci el bakmalı mıyım? 1500 tl civarı bütçe uygun mu?
@topal,
Triathlon masraflı bir spor, hem de bayağı. 1500 liraya alacağın 2. el bisiklet sadece ulaşım odaklı bir şey olur. Tırmanış için ayrı yarış için ayrı bisikletler alman gerekiyor ve karbon-fiber olması gerek. 2. el alabilirsin ama satılan bu disipline ait bisikletler pahalı olacaktır.
merhabalar, sedona 920 bisikletim var. gidon yükseltici taktım ama ön fren telinin fazla uzun olmaması dolayısıyla istediğim randımanı alamadım. daha uzun bir ön fren teline ihtiyacım var. bisikleti aldığım yerden komple fren setini değiştirmen gerekir gibi bana saçma gelen bir cevap geldi. frenler hidrolik bu arada.
bu iş bisikletçinin dediği gibi olanaksız mı? cidden fren takımını değiştirmek gerekir mi?
Son üç beş soruya inanın cevap veremedim, aslında aklımda cevaplar ama... Beter olayım inşallah. Yarın sabah veririm a dostlar, affola.
Eğimi %110-120 olan yokuştan 60 km hızla inerken 90 derecelik virajı almaya kalktığım günden beri bisiklete binmiyorum. Hepinize sevgiler.
Edit: Asıl olayı yazmayı unutmuşum. Hala yağmurluydu.
bütcem 60 lira, 2 secenek arasında kaldım biri su
www.tchibo.com.tr
digeri de su
urun.gittigidiyor.com
Merhaba,
öncellikle ölçülerle başlamak istiyorum; erkek, 1,82m boy, iç bacak ölçüsü 81cm, omuz parmak ucu ölçüsü 76cm, 85 kilo. bunları yazarken kendimi mezarcıya tabut ölçümü veriyor gibi hissettim :)
deneyim olarak, ki bu sayılır mı bilmiyorum, 6 yıl boyunca ortaokul ve liseye bisikletle gittim, ki bu da yaklaşık olarak her gün 4km filan yapıyor!
bisikleti kullanım amacım, hava yağmurlu olmadığı sürece evden işe, işten eve kullanmak için. şehiriçi kullanımına uygun bir bisiklet istemekle birlikte, yaşadığım şehirdeki yollar yamalı, çukurlu, tümsekli olup, günde minimum 3,5km'lik bir kullanımım olacaktır.
bisiklet fiyatları filan konusunda hiç bir fikrim olmadığı için, bütçe belirtmek biraz abes kaçabilir!
şimdiden teşekkür ederim...
Merhaba
Ön ve arka aydınlatma için ne tavsiye edersiniz ? Darbeden, düşüp kalmadan etkilenmeyen, farkedilmeyi sağlayan iyi ışık veren ve kaliteli bir ürün arıyorum tavsiyeniz var mı acaba ?
@Burka
Ben ulaşım amaçlı bisikletimde
Ön: KNOG Blinder Arc 550 lümen
Arka: KNOG Blinder ROAD 4 75 lümen
kullanıyorum. Her ikisinin de kullanımı basit, pilleri uzun ömürlü ve USB ile şarj oluyorlar. Ayrıca ışıklandırmaları da tatmin edici.
İdman ve yarış odaklı kullandığım bisikletim de ise
SPECIALIZED Stix ön ce arka ışıklandırma kullanıyorumi her ikisi de 50 lümen ve yine bağlantıları kolay, USB ile şarj olan ışıklandırmaları kuvvetli modeller.
Her iki ürün de LED ışıklandırmalı.
Ekonomik davranacaksan İllunex, Sigma markalarının ışıklandırmaları işini görür.
Pahalıya kaçarım dersen de FENIX (Pasific Outdoor) bu işte son nokta.
Duyuru aktiftir, çekinmeden sorabilir ya da önceki soru cevapları okuyarak aklınıza takılanları sorabilirsiniz.
* Cinsiyet : Erkek, boy : 170 cm - İç bacak uzunluğu : 80 cm - Omuz - işaret parmağı uzunluğu : 70 cm - Kilo : 76 kg
* Çocukluğumdan beri kullanmadım. Şu an yaş 33,
* kullanım amacı ve sıklığı: ulaşım, sahil gezmesi, haftada bir iki - üç gün
* antalya'da normal şehir içi yollarda ve bisiklet yolunda kullanmayı düşünüyorum.
* 750 - 1000 tl
teşekkürler.
@flycat2002
Şehir bisikleti disiplini uygundur. 24-27 vites aralığı düz yolda hızlanmanı, yokuşlarda da canının yanmamasını sağlar. Belirttiğin bütçede yerli üretim (Salcano, Sedona, Mosso, az bütçe artışı ile Merida) sabit maşalı (önde süspansiyonu olmayan) 28 teker (700c) şehir bisikleti modellerine bakabilirsin.
merhaba. 600 liraya 2.el garmin edge 500 almak (kadans ve nabız sensörleri ile birlikte) mantıklı bir davranış olur mu?
- Erkek, 192 boy, 105 kilo.
- Çocuklukta sürdüklerim hariç yok.
- Haftada 1-2 kez, daha çok toprak yolda sportif ve gezme amaçlı. Arada asfalta da inilebilir.
- Arazi ama yolda da çok hantal kalmamalı.
- Ormanlar.
- 1000 kağıt civarı.
Merhaba, böyle bir duyuru ile karşılaştığım için çok sevindim öncelikle :)
Amasya'da yaşıyorum. iş ve evim arası 5,5 km kadar. yaklaşık 2 km'lik bölümde bisiklet yolumuz var, her ne kadar araçlar pek umursamasa da var.
-erkek, 173 boy, kilo 55 ancak diyetistene gidiyorum kilo almak için belki bu bilgi işinize yarayabilir. iyi besleniyorum şu sıralar
-2 defa cumhurbaşkanlığı turnuvasına katıldım amatörlerde elbette :) beşiktaş - caddebostan bilirsiniz. trafik tecrübem de var iyi kötü.
-yol bisikleti, ama bazı bazı arazi çakıllı makıllı toprak yollar olabiliyor. çok nadir.
-hızıma hız katmak isterim ama ofise gidince kan ter içinde kalmayayım :)
-bütçe pek yok, ama kötü de bir şey olsun istemem
bir de ciddili ciddili uzun sürüşte popom ağrıyor. alakasız yerde 5 dk ayakta pedal çevirmişliğim var.
Hede hodo, onun pili ölmüş olabilir, iyi alet, işini yapanlardan, yanında tamamlayıcı donanımı var mı? Nabız bandı, hız-kadans sensörü? Pil sorunlu ise Youtube üzerinden nasıl değiştirilir videoları var, izle derim. Ayrıca o fiyata Bryton modelleri var, incele. Bir de 300 lira fazla ver Edge 510 bul derim.
@arnold sana tavsiyem önde amortisörü bulunan 28" teker şehir bisikletleri ki, lastikleri dişlidir rahat edersin. Ayrıca arazi bisikleti gibi düz yolda hantal değildir. MERIDA Matts Crossway, Specialized CrossTrail, Trek DS, Cannondale Quick CX güzel seriler.
mrktbl ağrımayan popo yoktur, unutma. Pedli tayt giyinmen şart, utanırım dersen de dikişsiz şort içi giyilen iç çamaşırı formunda pedli taytlar var.
Specialized Diverge yol bisikleti ile Cyclocross karışımı all-rounder gravel bike, artık yeni nesil bu. Olmaz dersen sabit maşalı şehir bisikleti her derde deva, çamurluk bagaj takat pedallarsın.
173cm için Medium size kadro uygundur.
@mahsus mahal, faydalı paylaşımlar çok teşekkür ederim.Katlanabilir bisiklet için Dahon markasına 300-400 € vermeye değer mi? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.
@ceo07 Dahon, Tern ve Brompton bu alanda lider markalar verdiğin paranın hak ettiğini göreceksin. Göbekten 3,7,8 vitesli bir şey alman mantıklı olacaktır. Zira katlanır bisiklette açık yatak vites sistemi sadece maliyeti azaltmak ve ucuz tutmak için.
Merhabalar,
Erkek, boy 1.93, 106 kg,
- Bisiklet deneyimim var.
- Akşamları, haftada birkaç gün, şehir içinden vurup sahile çıkmaca.
- Araziye çıkarmışım gibi pek gözükmüyor ama bilemedim.
- Asıl amaç bahar ve yaz akşamlarını eğlenceli bi sporla süsleyerek gezmek.
- Bütçe, 1000 TL civari max
Simdiden tesekkurler.
Herkese selamlar...:D
Merhaba,
* kadın; 160 cm, 50 kg, gizli araştırma olduğu için bacak kol ölçüsü yok :)
* bisiklet deneyimi az, yılda bir iki defa pikniklerde parklarda sürmüşlüğü var
* bundan sonra her gün işe gidip gelirken, kadıköy'ü biliyorsan dolmuş caddesi ve inönü caddesi üzerinde sabah 4km gidiş, akşam 4km dönüş şeklinde kullanmak istiyor
* uzun vadede sağlığına zarar vermesin kamburluk, bel ağrısı vb.
* güvenli ve sürücülerin farkedebileceği bir model olsun
* çanta, notebook vb. yük taşıyabilsin
* teknik servis, bakım vb. bizi çileden çıkarmasın
* aşırı lüks/pahalı olmadığı sürece pek bi bütçe limiti yok
* marka ve modeller hakkında hiç fikrim yok, kafayı çok fazla modelle karıştırmadan gerçekten iyi 2-3 model arasından seçmek istiyorum
* nereden alabileceğim konusunda da tavsiye verirsen çok sevinirim
şimdiden teşekkürler.
-Erkek, 1.80 boy, 77cm omuzdan işaret parmağına, iç bacak boyu 84cm, 71 kilo
-Çocukken bir dönemler herkes gibi, onun dışında yok.
-Haftasonları üşenmezsem.
-Arazilerde kullanmam, ilçelere gidip gelirim en fazla bir de şehir içinde çıkar dolaşırım.
-900-1000 lira arası. Çok iyi bir şey beklemiyorum tabi, ikinci el de olabilir.
Şimdiden teşekkürler!!
Merhaba @mahsus mahal, bu resmen harika bir hizmet :)
erkek, 176 cm boy, 74 kg kilo var.
Yanlış ölçmediysem kol boyu aşağı yukarı 74, iç bacak ise 78 cm
Son birkaç seneyi göz ardı edecek olursak her yaz aktif olarak bisiklet kullanmışlığım var. (en azından kasları çalıştıracak kadar diyelim a.k.a Türk genci kullanışı) Bunun yanı sıra düzenli 15-20 km koşuyorum her ne kadar birebir aynı kas gruplarını çalıştırmıyor da olsa oradan da kaslara bir avantaj sağlamışımdır diye düşünüyorum.
Kullanım amacı temelde spor ve ulaşım. İşin aslı zaten hali hazırda bisiklete sağlam şekilde gönül vermiş birkaç arkadaşım var, onların da yanına katılarak birlikte uzun yol yapma isteği. Kullanım sıklığı tahmini haftada iş durumu el verdiğince 3-4 gün olur diye tahmin ediyorum.
Uzun yol yapmayı planlıyorum o yüzden Mtb'lere pek bulaşmayı planlamıyorum açıkçası.
Zurnanın zırt dediği yer burası sanırım, zira sıkıntıyı buradan yaşıyorum. 1000-1500 aralığını düşünüyorum. +-100 olur ama 2000'lere çıkmak şu anki harcamalarım sebebiyle pek kolay olmaz benim için. (aksesuar kısmını dahil tutmuyorum bu bütçeye, sadece bisiklete yönelik)
Bu bilgiler ışığında şu şu şu sana uygundur diyebileceğin önerilere açığım. Teşekkürlerimle birlikte :)
@zaman öğütücü
Sabit maşalı şehir bisikletleri uygundur. Boyunuza göre XL (58-60cm) kadro tercih etmelisiniz, daha aşağısı kurtarmaz, sıkıntı yaratır.
Belirttiğiniz bütçe içinde ancak yerli üretim bisikletler alabilirsiniz, tabii bu bütçede alacağınız üründe kullanılan malzemeler de düşük kalidete ve de ağır olacaktır.
Sedona 311, 321
Salcano city sport
vay gardaşım benım ya sen nerelerdesın 2 gundur kendımı parcaladım burda ?
eksiduyu.ru
eksiduyu.ru şu ikisine bakar mısın bi derdimi anlattım oralarda
mahsus mahal cok tesekkur ederim.
Butceyi 1500-2000 tl civari dusunmeye basladim konuyu okudukca.
Merida crossway 20v
carraro sportive 224
speedster 50 mesela hangisini onerirsiniz ?
@oturan
Mutlaka kadın tasarımı bir bisiklet almanız geriyor; yalnız saçma sapan bir marka olmasın. Türkiyede kadın tasarımı bisikleti de genellikle Specialized, Cannondale, Trek, Scott gibi firmaların yetkili satıcıları getiriyor Yerli üretim bisiklet markaları ise daha çok kadın tasarımını çocukla eş tuttuğu için ortaya sağlıklı şeyler çıkmıyor.
Specialized Vita ya da Ariel
Orbea Carpe
TREK FX modellerinin kadın tasarımı,
Scott Sub evo veya sport serisi
İlk aklıma gelenler. Cannondale Quick serisinin XS bedenleri de olacaktır. Diğer bir seçenek ise kadro boyuna bakmaksızın katlanır (Dahon, Tern, Decathlon B'fold) bisikletler. Zira, en pratiği de bu, yorulunca atar otobüse, minibüse taşırsınız. Ayrıca ayarlanabilir olduğu için boyunuza göre (ne yazık ki alınmayın, gerçek bu: Türkiyede kadınlara paso erkek bisikleti satarlar ve saçma sapan ağrılara sahip olursunuz!) de kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. Çamurlukları ve arka bagajları da üzerinde gelir bu modellerin, çanta vs de takıp ulaşımın kralını yaparsınız.
Bükçe mi? En çok 1500 lira (kask ve ışıkllandırma hariç) olacaktır.
@Golden Ratio
Şehir içinde sizin istediğiniz bütçeye göre Salcano ya da Sedona modelleri var. Kalite ve dayanıklılık da ayırdığınız bütçe ile orantılı olacaktır.
Kadro boyu olarak Large, 19" kullanmanız gerek. teker çapı olarak da 700c ya da 28" teker.
www.salcano.com
www.sedonabisiklet.com
Benim tavsiyem sıfır da Sedona 410, ikinci el de Sedona 321
@deshanti ciar
Boyunuza göre şehir bisikleti tercihinde Medium size kadro ile daha rahat edeceksiniz; arada kalıyorsunuz ama bu sorun değil, M size alın gitsin.
Ulaşım için amortisörlü modelleri sallayın gitsin. Çamurluk takılabilen yol bisikleti de olabilir; ancak şehir bisikleti iyidir. İkinci el için bisikletforum.com ve Façebook üzerindekki ikinci el alım satım yapan gruplara bak derim.
Sıfır alacaksan Specialized Sirrus, Cannondale Quick, Scott Sub, Trek FX, Giant Escape, Sedona 400 serisi, Salcano City Sport iyidir.
Erkek, boy 1.93, 106 kg,
- Bisiklet deneyimim var.
- Akşamları, haftada birkaç gün, şehir içinden vurup sahile çıkmaca.
- Araziye çıkarmışım gibi pek gözükmüyor ama bilemedim.
- Asıl amaç bahar ve yaz akşamlarını eğlenceli bi sporla süsleyerek gezmek.
- Bütçe, 1700-2100 TL civari max
Simdiden tesekkurler.
Herkese selamlar...:D
Tavsiyeler için çok teşekkürler; çok aydınlatıcı gerçekten.
Selamlar. Üç dört yıldır ulaşım için kullandığım Kron TX500'ün canını çıkarmak üzere olduğum için güzel bir bisiklet arıyorum. Önceliğim konfor ve hız ama konfor daha önemli çünkü işe gidip geldiğim yol berbat ve boyun ve kuyruk sokumu bölgelerinde fıtıklar var.
Sizce Specialized Roubaix SL4 Elite 105 mi yahut Sirrus Expert Carbon mu daha doğru bir seçim olacaktır? Ya da önerebileceğiniz başka bir markanın modeli var mı? Şimdiden çok teşekkürler.
oha, süper hizmet hemen faydalanayım.
Kadın, 167. iç bacak 84, kol 67. kilo 54.
Geçen sene öğrendim, bir ay boyunca her gün iki saat filan sürdüm. hiç düşmedim, ama lastiği patlatmıştım.
Haftada 2-3 gün binmek üzere çoğunlukla haftasonu sahilde sürme amaçlı, ama yola gidecek arkadaşlarıma da ayak uydurmak istersem geri kalmayayım.
hibrid bisiklet istiyorum :)
sahiller, ormanlar benim cennetim. amortisör olmasa daha iyi, hiç sevmiyorum. hız çok önemli değil.
bütçe 1500 maksimum. ikinci el olsa da olur. teşekkürler <3
ben direk olarak çalıştığın yere gelmek isterim aslında, İstanbul'dayım. Ama göremedim çalıştığınız yeri hiç bir yerde, ben kaçırdım belki de?
@ecmtnc Kadıköyden geliyorsan sarı dolmuşlara Irmak okullarında inmek istediğini söyle, İETT ile gelirsen de Gelen gül durağında iniyorsun, her ikisi de aynı yer zaten. Işıklardan karşıya geçince 30mt solda mağazamız.
Erkek, 175cm, 70kg, bulunduğum yerde günlük spor ve göbek eritme amaçlı, memleketime döndüğümde ise haftasonlarında sahil kenarı asfalt veya az engebeli yolda spor, genelde düzgün yol arazide kullanım pek olası durmuyor, bisiklet sürmesini biliyorum ama kondisyon sıfır -göbekten anlaşılacağı gibi-, bütçe max 1500-1750
Carraro sportive 224 kafama yatmıştı ama yukarıda olumsuz eleştri yaptığınızı gördüm o yüzden alternatif de sunarsabız sevinirim.
Amortisörlü ve V frenli modellere bakıyordum genelde...
Bugünlerde bir bisiklet almak istiyorum fakat bisikletleri her incelemeye başladığımda marka ve modeller arasında yolumu kaybediyor ve başa dönüyorum. bir bilene sormak istiyorum fakat benden maddi çıkarı olacak bir satıcıya da güvenmek istemiyorum. sadede gelecek olursam, spor ve gezi amaçlı bir şehir bisikleti almak istiyorum. esas kriterim bisikletin hafif olması, dolayısı ile ön amortisör ve disk fren istemiyorum (disk fren için biraz daha ılımlıyım, ağırlık-yarar dengesini gözetip yönlendirirseniz sevinirim). ikinci kriterim olarak benim için önemli olan kadro kalitesi, grup seti sonrasında duruma göre değiştiririm diyorum, fakat yine de grup setin basic seviyede olup beni bisikletten soğutmasını istemiyorum.
not: tecrübem olamadığı için grup set modelleri arasındaki fiyat-yarar farkı ne şekilde değişiyor bilmiyorum ama bisikleti çocukluğu dışında pek binmemiş birisi olarak yüksek setlerin benim için fazla olacağını düşünüyor ve asıl parayı daha iyi bir kadroya yatırmayı uygun buluyorum. yönlendirmenize açığım.
kullanım tarzıma gelecek olursam, %95'in üzerinde asfalt üzerinde olacak. yağmur çamurda bisiklet kullanmam. antalya'da yaşadığım için şehiriçi yollar genelde düz. yazın neredeyse hergün kalan zamanlarda haftada 2-3 kez bineceğimi düşünüyorum (antalya havası ılıman olduğu için kışın da bisikleti kuru zeminde sürme imkanım var). erkeğim ve 1.75 boyundayım, kol ve bacak içi boyumu bilmiyorum, ben onları öğrenip kendi boyuma uygun ebatta alırım bisikleti. tecrübem çocukluktan kalma fakat şehiriçinde rahatça sürebiliyorum. ayrıca şimdiye kadar hep ağır bisiklet sürdüğüm için şuan gerçekten, hafif bir bisiklet arıyorum. esas noktaya gelirsek bütçem maksimum 2200tl. bana uygun bir model önerirseniz çok müteşekkir olurum zira ben bu kadar model arasında yanlış seçim yapmaktan korkuyorum. cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
benim boy 1,85, hatunun 1,64. bulduğumuz bisikletlerin kadro boyları 20 ve 16 inch. forumlardan edindiğim bilgilere bakılırsa benim idealim 19, hatunun 15. 1 inchten bir şey olmaz diyip alalım mı bisikletleri yoksa 19-15 inchlik mi arayalım illa?
bisiklet de şu:
urun.n11.com
Sayın @oleoresinofcapsicum
Öncelikle kadro malzemesi ve boyundan başlayalım:
Yol / Advanture bisiklet: 53, 54, 55 cm
Şehir / Urban bisiklet: M ya da L beden
Malzeme: Kadro - alüminyum, maşa - karbon
Anlattığınız şekilde ve tecrübelerinize göre şehir ya da macera - ulaşım odaklı yol bisikleti almanızı tavsiye ederim. Kadro boyunuz ise rahatlık açısından 54 cm' (-/+ 1 cm) ve de olmazsa olmaz çamurluk ve bagaj bağlantıları olsun.
2/3*9 vites: Shimano Sora, Shimano yeni nesil Altus
2/3*10 vites: Shimano Tiagra, Shimano Deore, LX
2*11 vites: Shimano 105
Grupsetleri uygundur; sıralama fiyat - performans odaklı hazırlanmıştır; ilk sıra yol, ikinci sıra ise şehir bisikletleri içindir.
Önerebileceğim marka modeller ise çoğunlukla mekanik disk ya da klasik frenli modeller olacak.
* Specialized Diverge, Specialized Sirrus, Specialized Secteur
* Giant AnyROad, Gİant Escape
* Cannondale Quick X serisi
* Sedona 420 ve 410
Zaten bu modelleri baz alarak araştırdığınızda artık başa değil sonuca doğru pedallamış olursunuz.
Bu duyuru altında kafa karışıklığını giderecek birçok cevap var; ayrıca lütfen kendi bisiklet bloğum (git: aynakol.org) da emrinizde.
Aklınıza takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyin.
Bol pedallı günler!
Sayın @dali dili havali korna
Tercihiniz 28" teker çapına sahip şehir / urban bisikleti olacak. Kadro boyları ise:
Erkek, 185 cm > erkek tasarımı, Large, 19"
Kadın, 164 cm > kadın tasarımı, Medium,
Erkek tasarımı, Small, 15"
Kadın tasarımı nedir demeyin, kadınların anatomisine göre tasarlanan bisikletlerdir, elbiselerinin dahi bizden farklı olmasını aklınıza getirin. Eğer kadının vücut ölçüleri bayağı iri ise erkek tasarımı kullanabilir, ama TÜrk kadınları standardı 155-170 cm olduğu için mutlaka kadın tasarımı bir bisiklet almalısınız. Almadığınız zaman olanları söyleyeyim: bel, sırt ve omuz ağrısı.
Yerli üreticilerin 1000 lira bandı ürünleri sizi değil servis hizmetlerini memnu edecektir; fiyat düşük olunca kalite de doğru orantılı oluyor ne yazık ki: tek kat alüminyum jantlar, ağır kadro, görüntüde var ama pratikte çalışmayan öyle boş ağırlık yapan süspansiyon, rahatsız sele... Derken bir bakmışsınız ki, bisiklet 1000 lira ama servise, konforu rahatlatan elemanlara da 1000 lira vermişsiniz. İthal markalar bu işi çözdüğü için pahalı olacaktır ama konfor ve sürüş açısından memnun kalacaksınız.
Yerli markalardan Sedona, Salcano, KRON ve Bianchi'nin sabit maşalı (rijit) modelleri sizin için uygundur. Öndeki süspansiyon ayda üç dört kez binecekseniz gereksiz yere ağırlık olur, keyif almaya bakın.
İthal markalarda ise
Specialized Sirrus, Daily, Expedition, Crossover
Giant Escape,
Cannondale Quick,
Scott Speedster,
Merida Speedway
modellerine bakıp kıyaslarsanız fikriniz açığa kavuşur.
Bütçeniz ise iki kişi için toplamda 4000 lira olsun. Bir de lütfen bisiklet alacaksanız internetten almayın, alacaksanız da işi bu olan mağazaların sitesinden alın. Bisiklet mağazadan konuşularak, denenerek, ağırlığı, hissiyatı görülerek alınır. Neden? Servis, güleryüz, sohbet ve çay için bile mağazayı ziyaret edin.
Bu duyuru altında kafa karışıklığını giderecek birçok cevap var; ayrıca lütfen kendi bisiklet bloğum (git: aynakol.org) da emrinizde.
Aklınıza takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyin.
Bol pedallı günler!
Selamlar:)
Ben de iş-ev arasını bisikletle yapmak isteyenlerdenim. İşimle evim arası 5 ila 6.5 km. Levent tarafından Nişantaşına gidip gelinecek. Ancak İstanbulda yoldaki araçlardan korkuyorum. Özellikle anacaddelere çıkmaya tırsıyorum. Bu korkuyu nasıl yenebilirim? Veya nelere dikkat etmek gerekir istanbul trafiğinde, malum bisiklet yolları yok?
(Verdiğiniz yol bisikleti deneyimi linki açılmıyor bu arada)
Ve hangi bisikleti önerirsiniz?
*kadın, 167, 55 kg
*bisiklet deneyimi: yok sayılır
*kullanım amacı: her gün iş-ev arası
*disiplin: yol
*bütçe: 1500-2000 tl
Teşekkür ederim.
iyi günler hocam.
erkek, 173cm, 68kg
deneyim az
daha çok şehir içi ulaşım kulanımı tahmini 2 3 gün haftada. ayrıca şehirler arası tur da planlıyorum
bütçe 1500lira şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için
konu biraz eski ama hala cevap veriyorsaniz ben de sorumu ekleyeyim:
- profil: erkek/36, 76cm bacak boyu, 72kg, kol olcecegim bugun :)
- deneyim: kisa tur seviyesi
- amac: gunluk ev-is ulasimi + haftasonu sahil gezmesi, belki ormanlik alanda toprak yol gezmesi (micir ya da araziye girmem, zaten bu tip geziler arkada cocukla yapilacak)
- disiplin: yol
aksam vapurdan eve donusum yokus yukari, kisa ama (arabalar da sagolsun) mevcut bisikletimle 6 kez mola verdigim oldu.
gunluk kullandigim bisiklet: geotech sherpa (26" mtb) aynakolu sorunlu / on masadan emin degilim / agir (17kg)
diger bisiklet: geotech trip 2w (esimin) duz masa, arkaya cocuk bagliyoruz/bazen ben de kullaniyorum, nexus 7, vitesin sorunsuz olmasi guzel ama araliklari az geldi. arka freni de malesef kampana. (2. el aldik, isinamazsak satma ihtimali var)
butce: 4 bin psikolojik sinir. 2500 verip mutlu olabilsem o da olur. ote yandan sinirim psikolojik oldugundan esneyebilir, kendimi suclu hissetmeden aldigimdan memnun olmam onemli.
kendimce kriterler: hafif (<11kg) + iyi kadro + duzgun aksamli (orta+ seviye aynakol/vites/fren) olsun istiyorum. kronik sorunlar olmasin. duz bar.
aklimdaki bisikletler hep sabit masa. masa karbon olmali mi emin degilim, kaldirimlara ayilik yaparak cikamam/inemem herhalde, o biraz dusunduruyor. asagidaki liste genelde karbon masali.
- merida speeder 300..500
300 yeterli, 400'de 105 set var, ama 500 disindakilerin renklerini sevemedim. fiyati psikolojik sinirimi asiyor. (2017 olmayanlarda da boy yok)
- specialized sirrus elite
tum kadrosu icimi aciyor 11-34 rubleye kadar istedigim gibi. nakit fiyati ust limitin altinda. yarin gidip goreyim diyorum.
- cannondale quick 4
olabilir, neden olmasin? fiyat iyi. biraz bindikten sonra aynakol ve ruble upgrade dusunulebilir? digerlerinden farkli olarak v fren. gicirdasa da calisir :)
- cannondale quick disc 3
cok iyi gorunuyor. fiyati ust limitin az ustunde, onu da indirirler belki. agirliktan emin degilim.
- giant, scott?
simdiden tesekkurler.
Sevindim böyle bir duyuru olmasina. Elinize, emeginize saglik gercekten.
Kron TX 450´im var, aslinda bu "modern" vitesli ilk bisikletim. (Ilk bisikletim, bisiklet sürmeyi ögrendigim bisiklet ve de, 70lerden klasik yol bisikleti idi, ikincisi de yol bisikleti 6 vitesli,yine 30 yillik en az, gayet hafif ama sürüs keyfi cok olmayan, ilk vitesleri deli gibi agir bisikletler.)
Bunlardan sonra ön süspansiyonlu bir hibrite gecince, ben vitesleri uygun ayarlayamadigimi düsünüyorum, cünkü dizim agriyor arada. Herkes de baska bir sey diyor. 27 vites Kron´um. 2 de 5 ile 9 a kadar her araligi kullanabiliyor muyum, nedir?
Diz kapagimda tekrarlayan bir enfeksiyon vardir bir yildir. Cok sürdügümde bas gösteriyor, igne/ilac kullaninca gecen cinsten. O nedenle de vites ayarlamayi kesinlikle dogru yapmam gerektigini düsünüyorum.
Not: Bacak araligim vs. ölcüldü. Bisikletim dogru büyüklükte, sele durusu da dogru. Bunlara eminim. Vites olayinda yanlis yapiyorum sanirim. Aydinlatirsaniz ya da güvendiginiz bir kaynak gösterirseniz cok sevinirim.