[q]
(7) 

Arabayla ilgili

mhmtt #920599
Araba çalışır vaziyette rolantideyken devir yükselip alçalıyor kafasına göre. Araştırdım boğaz kelebeği ya da hava filtre sistemindeki sorundan oluyormuş. Arabayı ustaya götüremiyorum sebebini boşverin. Yarın sabahtan bursadan yunanistana bu arabayla gidicem 7 saatlik yolum var. Bu durum sıkıntı yaratır mı ? Yolda kalır mıyım ? 2-3 gün sonra götürebilirim ancak. Bu durum arabaya hasar verir mi?
2005 model manuel bmw 3.16i



 

fazla yakar ama motora fazla bir zararı olmaz diye biliyorum, daha usta kişiler varsa onlar da cevap versinler.

guro1907

rolanti ayarsızlığının yüksekse ayarı yakıtı arttırıcı etkisi olur. düşükse eğer araç sık sık stop eder yine yakıtı etkiler. ama uzun vadede ve uuzun yolda ne olur bilemem.

hayatbirfilm_basroldesensin

rolanti ayarı diye bişey olmaması lazım. enjeksiyonlu çünkü. sensörden ayarlanıyor yakıt. bana kalırsa bişey olmaz sadece rölantide yapıyorsa. en mantıklısı yola çıkınca aracın tepkilerini ölçmek.

icim urperiyor

bişey olmaz, ışıklarda dururken biraz sinir bozar sadece.

mayanasser

lpg'li değil mi araba? boğaz kelebeği sorunu oluyor lpg'li arabalarda. uzun yolda sıkıntı olacağını sanmam ışıklarda durup boşa atınca stop ediyor bazen bende. giderken hiç stop etmedi.

signore

tps ya da krank sensörü arızası olma ihtimali yüksek.

orpheus

ayni sorun benim arabamda (2002 model 3.30) 5 aydir var, usendigimden ben de servise goturmedim. 5 aydir da baya yol gittim, araba hala nomal calisiyo. sadece cok soguk havalarda -motor isinmadiysa- isiklarda bir iki defa stop ediyo o kadar.
yani git gitme diyemem de, ben tek seferde 400 km yol gittim, bi sorun yasamadim.

lamartin
1

mobil görünümden çık