merhaba duyurunun kedicileri, benim bir kara kızım var. bugün baktım sırtında kocaman, kökünden itibaren tıkız hale gelmiş bir yer var. üstelik yine o bölgede kepeklenme görüyorum, daha önce hiç yoktu.

kedi de çok huylu ve uyanık bir tip. bir işlem yapmaya çalıştığımı anlayınca tutabilene aşkolsun.

sırtındaki tüyleri kesmeden açmanın kolay bir yolu var mı? orası traş edilmeliyse veterinerde yaptıracağım, ama bildiğiniz başka bir yöntem varsa önce onu sormak istedim. sevgiler,

 

Kedi kuru şampuanları var onlar ile açılabilir epey kayganlaştırıyor ama taraman da lazım tabi, taratır mı bilmiyorum:)

neferkitty

tarayarak açarsın, başka yöntem yok.

kepeklenme varsa her gün taramak lazım, devam ederse mama değişimi gerekebilir.

whimsical

yavru kedi tutar gibi tabii havaya kaldırmadan ensesini tuttuğunuzda hareketsiz kalır. kediniz uzun tüylüyse geniş diş aralıklı plastik taraklar işe yarıyor. bir de pet spreyleri var tüy açıcı ve yumuşatıcı. oldukça işe yarıyor.

taramadan önce derisini bir kontrol edin. kepek olarak gördüğünüz şey ciddi bir deri döküntüsü olabilir. derisinde kızarıklık, yara vs. yoksa tarayıp deriyi nemli bir havluyla temizleyin şampuan kullanmadan. ardından da tüylerini kurutun. eğer deride bir tahriş varsa toz şampuan dahi uygulamayın. kedinizi gözlemleyin, kaşıntısı var mı, orayı sürekli yalamaya çalışıyor mu? bunları yapıyorsa ve deride görebildiğiniz bir sorun varsa mutlaka veterinere danışın.

madarch

@madarch, o yöntemi biliyorum, öbür kedide çalışıyor ama maalesef bu kıza sökmüyor. o zaman daha da panik olup var gücüyle çırpınıyor. veteriner bile asistanıyla zor zaptetti, üstelik yapı olarak da küçük bir kedi.

derisini kontrol etmeye çalışacağım, şu an gördüğüm kadarıyla bir anormallik yok. minik minik taramaya çalışıyorum ödül mamasıyla çok bıktırmadan. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

lily briscoe
1

mobil görünümden çık