Aklımda tutma ihtimali olan, güzel indirme oranları yakalayabileceğini düşündüğüm bir Android oyun fikri var. Kendisi genelde Türkiye, belki biraz da dünya kullanıcısına hitap edecek. Birkaç dil destekli yapacağız.

Ücretsiz olup, rahatsız etmeyecek bir AdSense (veya başka şirket) geliri ile de parasını çıkartıp, sonrasında da kazandırmasını arzularım elbette. Amaç bu zaten.

Sizce bir bütçe maliyeti çıkartmak gerekse, yapım ve tanıtım ne kadar zaman alır? Sözleşmeye özellikle koyulması gereken maddeler nedir? "Aha bak bu oyun şu kadara mal oldu" deyip örnek gösterebileceğiniz yapımlar mevcut mu? Yardımcı olursanız sevinirim. Maliyet ve ana fikir bende, kalanı ücret karşılığında sorumluluk üstlenecek arkadaşlarda olacak, zira ne kodlama ne pazarlama ne de grafik bilgim var. Cahil cesareti :)

Bu konuda tecrübeli, referanslarını ve ortalama fiyatlarını iletebilecek arkadaşlar da duyuru altına veya özele mesaj atabilirler. En azından nickleri not alırım, mesele kararlaştırılırsa birilerine ulaşma ve birlikte çalışma imkanım olur.

 

eğer tam zamanlı çalışanlar düşünmüyor isen, yani tüm işi home office elemanlara yaptırmayı düşünüyorsan, işin toplam süresi üzerinden her bir eleman her ay en az 3000 lira ister, 5 kişi ile 3 ayda bir proje çıkarabildiğin gibi; 2 kişi ile de 6 ayda bir proje çıkarabilirsin hatta bir kişi ile bütün projeyi çıkarırsın ama o bir kişi proje bazında en az 20 bin lira ister diye düşünüyorum ki bunlar en az ücretler; yaptırdığın uygulamayı kullanan sayısına göre fiyatlar yükselir; yani sadece amatörlerden kurulu bir ekiple bu işi bu maliyetlerde çıkarabilirsin ya da gidersin bir teknoente bir şirketle görüşüp bu fiyatların biraz daha üzerinde teklifler alabilirsin;

en son ihitmal, bunda maliyet sıfır ama zaman maliyeti devrede; oturup her gün 2-3 saat çalışarak 6-7 ayda android öğrenip kendin de uğraşa uğraşa ortaya bir proje çıkarabilirsin.

gezegen olan pluton

Programlama konusunda kendime pek güvenemiyorum maalesef, ancak dediğiniz ücretler de çok fazlaymış :( velev ki oyun tutmadı feci zarara sokacaktır beni. Ben iyisi mi mevzuyu tekrardan bir düşüneyim, bir bilene danışayım ayrıntılı fiyat çıkartsın bana.

sevgikusunkanadinda
1

mobil görünümden çık