izlenecek sıralama nasıl olmalı.

2 adet makine var İtalya'da (ben italyada yasiyorum). nisan'da tr'ye gelip sahis firmasi kuracagim. sonra turkiye'de bu makineleri satmak amacli getirecegim. izleyecegim yolun siralamasini kestiremiyorum.

1) firma kur
2) gumrukcuyle anlas
3) makineler icin pazarligi yap italyadaki firmayla, proforma hazirlattir, makine bilgi tabelasi ve 4 adet sag, sol, on, arka fotolarini iste.
4) gumrukcuye ver
5) gumrukcu ithalat izni icin ekonomi bakanligina basvuruyor
6) izin ciksin, odemeyi karsi tarafa yap, nakliye ayarlanip mal yuklensin.
7) tr gumrugune gelsin, gumrukcu mali ceksin kdv'si gozetim miktarina gore odenerek.
8) mali depoya indir

soru:

1) ben italyan firmayla anlastiktan sonra makineleri benim icin gunlerce tutmazlar. bu ithalat izni ne kadar surede cikiyor?
2) her makine icin ayri ayri izin mi cikartmali? iznin suresi 3 ya da 4 ay oldugu yaziyor internette. ayni izni kullanarak ayni tipte olmak sartiyla (tip ayni; ornegin kamyon ustu vinci ama marka model yil vs farkli) bu makinelerden diledigim kadar ithal edebilir miyim? (bu iki taneyi ithal ettim cikan izni kullanarak. 2 hafta sonra bu sefer 4 tane getirmek istiyorum, ayni izin gecerli oluyor mu yoksa yine izin mi cikartiliyor?)

harekete gecicem, su sorularima bir yanit alamadim.

(makinelerin gumruk uygulamasini v.s biliyorum, ithalatinda bir sikinti yok).

 

Yeni bir firmaya ithalat izni vermiyorlar diye Hatırlıyorum. Benzer bir durum yaşamıştık da (patronun kardeşi yeni şirket kurmuştu da onların yerine biz ithal edip onlara fatura etmiştik) hem yeni firma bazı muafiyetlerden faydalanamıyor. Aynı şekilde yapabiliyorsanız yine böyle ithal etmenizi öneririm. Gümrükçü çok önemli konusunda uzman bir gümrükçü hem size yol gösterir hem ceza falan da yemeden işinizi halletmenizi sağlar. Iyi bir gümrükçü diyorum sadece.

kakao
1

mobil görünümden çık