hayirli forumlar,

eindhoven, berlin, dortmund, antwerp gibi pek guzel sehirleri eledim icimdeki sartre askindan. sadece fransa icinden secim yapiyorum yani. paris de vardi siklarin arasinda ama hayat pahaliligindan elemek zorunda kaldim.

son noktada bordeaux ve lille arasindayim. bordeaux'daki okul INSEEC Bordeaux Business School, lille'deki Université Lille - Sciences et Technologies.

simdi lille'in avantaji belcika sinirinda olmasi, ver elini amsterdam ver elini bruksel yapabiliyorum trenle. bordeaux'nun avantaji da guneyde, okyanus dibinde olmasi ve sarap. ayrica 4 fransiz arkadasima sordum, hepsi paris icin horrible to live, lille icin not bad, bordeaux icin lovely dediler sektirmeden.

ayrica fransa'nin kuzeyinin bizim anadolu gibi, biraz egitimsiz ve muhafazakar oldugunu ogrendim arastirinca, guney biraz daha gelismis durumdaymis galiba. var mi acaba boyle bir sey cidden?

 

huoooo, "üç şehri de görmüş biri olarak söyleyebilirim ki..." diye başlayan artistler, nerdesiniz yav? başka zaman olsa erasmus sorularında döktürüyorsunuz.

kardeşim duydukların harfiyen doğru... bordeaux akar. paris pahalı. lille renksiz dandik şehir. boşver. bordeaux iyidir.

der meister

der meistere katılıyorum :p valla yatmışlar herhalde normalde direk geliyorlar.

şehirlere gelince bilgim yok ben doğu avrupa ve baltıklar uzmanıyım :p

bialo czerwoni

Lille'i tercih etmemissindir umarim.

muhafazakar degiller kuzeyliler, egitimsiz degiller velakin burada egitim zordur fransanin genelinden daha zor. ozellikle bazi universitelerde ellerinden geldigince az ogrenci mezun edebilmek icin her yola basvururlar. Bordeaux iyidir ama biraz irkcidir guneyliler. hepsi degil tabi.

zott
1

mobil görünümden çık