bi gün sektirirsem acayip rahatsız oluyorum. ama sanki her gün duş almanın da bi zararı vardır gibime geliyor. belki de yoktur. duş alırken sabun veya duş jeli olarak ne kullanıyorsunuz? duj jeli çok saçma bişi değil mi ya? yabış yabış hissettiriyor. o yüzden değişik değişik doğal zabunlar kullanıyorum. kötü mü?




 

Ben de her gün duş alanlardanım. Sabun falan bir yere kadar. DUş jeli koleksiyonu yapmaya karar verdim. Her gün farklı duş jeli kullanıyorum. Palmolive serisinde en son Migros'ta indirim vardı. Kokuları çabuk geçmiyor. Hoş. Madame Coco'dan da aldım ama onun kokusu geçiyor.
Minoxil kullandığım için saç meselesini de sorun etmiyorum. Saça da şampuan yerine defne sabunu sürüyorum.
Erkeğim.

empty man

her gün fazlasıyla sabunlanırsan cildinin ph dengesini bozarsın o yüzden abartmadan yıkan.
ben de her gün duş alıyorum, şampuanı 1 kez yap mesela 2 kez değil.
az şampuan kullan.

neferkitty

Ortaokuldan beri, ekstrem durumlar hariç, her gün duş alıyorum. Saçları daha çabuk yağlandırmanın dışında bir zararını fiziksel olarak hiç görmedim. Yüzüme sabun harici ph dengeleyici ve vücuduma da mutlaka krem sürüyorum banyodan sonra ama. Onların etkisi olur mu bilemem. Bence kötü değil ya.

pandispanya

her gun dus jeli ve sampuan kullanma.
ayrica her gun dus almak zararli olmaz.

baldur2

yazın hergün, kışın 2 günde bir duş alırım. yazın mesela bir şekilde 2 gün duş alamasam 3. güne kafayı yiyecek duruma gelirim. Duş almayıp psikolojim bozulacağına, duş alayım cildimin ph dengesi bozulsun diyorum :)

1 senedir şampuan, sıvı sabun, deterjan kullanmıyorum. Sabunla yetiniyorum. Bir eksikliğini hissetmedim.

arnatuile

her gun dus almak degil her gun sac yikamak zararli. saclarini 1 gun yika 1 gun yikama. oteki turlu yag dengesini bozarsin, beslenmesini engellersin. vucudunu yikarken de sabunu/dus jelini boca etme diyecegim de zaten dogal sabun kullaniyormussun. dogal olduguna eminsen sorun yok.

fraise

duj almanın bı zararı yok hatta ıkı ker al bısı olmaz.

hea eet duj jelı yabısıyo, sabun ıyı ama bıraz kurutur cıldı.

bryan fury

bunu bana arkadaşım deseydi, tabiiii canıııım eline mı yapışcak yaaa, tabi tabi duş iyidir yaa,5 dakikanı ayırırsın yaaaa, boş bakışlar anlamsız düşünceler, halının desenlerini izlemeee, derdim.

ciddi olarak düşününce yap hocu ne zararı var diyorum.

brad pitt

Fraise +1
Her gun sac sampuanlamak kotu birisi. Onun disinda her gun dus alinmasi gerektigine inaniyorum. Cildi nemlendirmeyi de unutmamak gerekiyor tabii.

ay nov kung fu

american psycho filmi geldi aklıma.

no frost

Her gün douche alıyorum. Mis gibiyim, zararı yok.

[silinmiş]

Dus jellerinin, sampuanlarin cesitli deri hastaliklarina sebebiyet verdikleri, vucut derisi icin zararli kimyasallar icerdikleri konusunda cesitli calismalar mevcut. Mobildeyim, ustelik kaynak arastiracak vaktim de yok ama arastirirsaniz mutlaka bu yondeki calismalari bulabilirsiniz. En olmadi evrim agacinin bu konuda bir makalesi vardi, en azindan ona bakabilirsiniz. Google'a evrim agaci hergun dus almak falan yazsaniz mutlaka cikar. Ustelik her gun dus almamaniz durumunda kotu hissetmenizin sebebi de zaten hergun dus aliyor olusunuz. Dus esnasindaki kimyasal kullanimi derinin yag dengesini bozarak sizi dus almaya ihtiyaciniz varmis gibi hissettiriyor. Kisacasi hergun dus almak bir post-modern insan hezeyanindan baska bir sey degil. Ne oyle bir zorunlulugumuz var ne de temizlik dedigimiz sey oyle bir sey.

bosver nicki
1

mobil görünümden çık