bence rezil otesi.
www.youtube.com
ben orgazm oluyorum. aksanı taklit yeteneğim de iyidir.
bu kadar dallama bir aksan olamaz. kodumun kırmızı urbalıları.
bence de bazıları güzel olabiliyor. :)) herkese göre değişir. bir fransız aksanı olmasa da . ama bence kullananların cool'luğuyla da alakalı. genelde güzei/yakışıklı film yıldızlarının kullanması sanki dil süpermiş izlenimi yaratıyor.
bu arada teknik olarak dilin sahibi olduklarından, onlar hariç herkes o dili aksanlı konuşuyor. ben mi yanlış biliyorum?
bizim millete has değil, seveni çok. bence de çok güzel ama sonrada yapmaya çalışılınca çok kötü oluyor sadece orijinali güzel.
Bize özel değil, İngiliz aksanına bayılan Amerikalılar da var mesela...
ama evet çok fazla aksan var, ben Londra ve çevresinde yaşayanların aksanını beğeniyorum, kuzeye gittikçe farklılaşıyor çünkü.
hayvan gibi yapabilmeyi istediğim aksandır nasıl yapacağımı bilen varsa bi aydınlatsın bu vesileyle pls.
niye sevmesin ki? bir insan zeytinyağlı enginarı nasıl sever veya bir insan kemerli burunlulardan nasıl hoşlanır gibi bir soru seninki. seviyoruz o tınısı hoşumuza gidiyor=) renkler ve zevkler meselesi.
sadece şu sahne için bile sevilir, hatta bi kere öyle konuşsam sonra ölsem denilir.
cdn.hellogiggles.com
vod oo yu tooğkin öboot? şahane aksan <3
kargn aslinda haklisin ama ingilizce butun dunyada konusulan bir dil oldugu icin sahiplerinin konusma sekli de ayriyeten aksan olarak belirtilmis.
sskywalkemre
bosuna ugrasma hicbir zaman yapamazsin. 3 yil ingilterede yasayan adam da yaptigini iddia ediyor ama alakasi yok. orada dogup buyumen gerek. kisaca native olman gerek.
soruna cevap gelirse ben amerikan aksanin daha cok seviyorum anlasilmasi daha kolay oldugu icin. bize daha yakin bence.
İngiliz aksanının 15 küsur olduğunu bilmiyordum, bana 3-5 farklı aksan varmış da yeterli imiş gibi geliyordu.
Zamanında "İngilzi şarkıcılar şarkı söylerken neden ağızlarından İngiliz aksanı çıkmıyor, Amerikan aksanına yakın oluyor" diye bir soru vardı, araştırmıştım azıcık. Şu çıkmıştı, aslında 200-250 yıl önceki İngiltere'nin aksanına Amerikalılar daha yakınmış. Normalde r'leri söylüyorlarmış. Daha sonra bir şekilde zengin kesim Avrupa ile ticaret yapa yapa r'leri yutmaya başlamış. Sonra bakmışlar ki zengin kesim öyle konuşuyor, kalan kesim de ayrımcılığı kapatmak için öyle konuşmaya başlamış. Bizdeki cadde ağzının topluma yayılışı gibi. Korkuyorum biz de yakında c'leri, ç'leri, ş'leri söyleyemezsek diye.
Gerçi bunun Avusturalyalısı, Yeni bilmemnerelisi, Creole'si var. Hepsi ayrı dert. Ama bence sevip sevmeme, kulak tırmalama işi tamamen kulak alışkanlığı. Ağırlıklı Amerikan yapımı dizi,film,vb. izlemekten olabilir. Sürekli İngiliz dizisi izlesem kulağım ona alışır, "Amerikalılar dili katlettiler" derim. İspanyolcayı ilk bir Güney Amerikalıdan duydum canlı, sonra İspanyollardan duydum. İlk duyduğumda "Bu ne ya, peltek peltek, tükürüyorlar resmen" dedim. Ona kulağım alışınca bu sefer Latin İspanyolcası yılan yutmuş gibi gelmeye başladı.
Ben de sevmem ama Coupling'te Jeff Murdock'un Welsh aksanını, Susan'ın her "apparently" deyişini ve Steve'in delirdiği anlarda attığı nutuklarda gizli o öfkeli aksanını sevmişimdir. Ya da düzelteyim, ben belli ki Coupling'i seviyorum, aksanla alakası yok. Bu duyuru vesile oldu da anlatmış oldum.
ben de şöyle sormak istiyorum bir insan ingilizlerin aksanını nasıl sevmez? bunu sevmez de neyi sever? "amerikanca"yı mı?
yakışıklı ve güzel olmak zorunda değil, yaşlı teyze ve amcalarınkine de bayılıyorum ben, hele ki bbc yapımı dönem dizilerine bitiyorum.