iki kardeşim var, biri lise 2 diğeri lise 3. ikisi de denizli'de iyi anadolu liselerinde okuyorlar, ama bu dershanelerin kapatılması sebebiyle sınava hazırlık sürecini planlamayla ilgili ailecek sorun yaşıyoruz.

lise 3'te olan kardeşimin okulunun toplantısı varmış bugün. senelerdir iyi öğrencileri alıp, doğru dürüst sınav desteği vermeden, dershanelere giden çocuklarla üniversite kazandırma oranı yüksek bir okul haliyle. anladığım kadarıyla dershaneler ekim'de kapatılacağı için, tutuşmuşlar ve program yapmaya çalışıyorlar, velileri de hem fikirlerini paylaşmak hem de düşüncelerini duymak için okula çağırmışlar. bunun üzerine evde konu açılınca kardeşim ''ben seneye ne yapacağım, herkes seneye dershane okullarına (uğur dershanesinin okulu gibi) gidecek.'' gibi şeyler söylemiş. babam da herkes çocuğunu başka yere göndermeye kararlıysa neden salon doluydu, vs. diyor.

kesinlikle göndermeme taraftarı değiller, ancak denizli'de bu dershane okullarından bir tane açıldı sanırım daha. bu okullar ne seviyede olacak, kendi okullarından daha mı iyi olacak bilmiyorlar tabii.

kardeşim bahçeşehir kolejinin bursluluk sınavına girmeye karar vermişti bir süre önce, haftaya ona girecek. kazanırsa koleje geçecek sanırım. ama ne yapacaklarını pek bilemiyorlar haliyle, ben de üniversite sınavına 6 sene önce girmiş birisi olarak o zamana ve duruma göre yorum yapabiliyorum.

ailesinde, yakınında lisede olanlar ya da duyurudaki öğretmenler bu konuyla ilgili ne duydular, ne düşünüyorlar onu merak ediyorum. kardeşlerimin ikisinin de kafasının çalıştığını düşünüyorum, bir şekilde iyi bir yeri kazanırlar sanki ama türkiye'de üniversite sınavı 'sınavı hacklemek' üzerine kurulu sonuçta. ne yapalım da bu kafası basan çocuklara sınavı iyi hacklemek için ortam oluşturalım?

 

eğer bu iş ayırabileceğiniz fazla paranız varsa kesinlikle okul+ özel ders yeterli olacaktır. özel ders hocalarınızı profesyonellerden seçmeniz şartıyla. bu yapıdaki sınava hazırlıkta tek eksik genel deneme sınavlarında insanlar içinde sıralamanı görmektir. onu da okuldaki deneme sınavlardan idare etmeye çalışabilirler.

don baba donelim
1

mobil görünümden çık