özel sektör çalışanlarına soruyorum. bazı şirketlerde yükselmek, statü sahibi olmak bu yoldan geçiyor. ayrıca bazı insanlar vardır ki yalakalık yaptığının bilincindedir ve bunu fark ettirmekten utanmazlar.

sizce bu durum utanılacak bir şey midir?

sizin bu durum hakkında tavrınız nasıl, yöneticinizle aranızdaki ilişki hangi derecede?

çevrenizdeki bu tür insanlara nasıl yaklaşıyorsunuz veya davranış gösteriyorsunuz?

teşekkürler.

 

ben yapiyorum ya, cok kötü giyinen bir sefim var, ay ne kadar yakismis diyorum hep, kimse sizin kadar sik degil buralarda diyim kendimce trollüyorum.

sefim beni cok sevmiyo aslinda, ama calistigim insanlar cok seviyo, hakkimda benim haberim dahi olmadan tesekkür mailleri filan atiyolar, arada alkisliyolar(cidden ya).

bir de isimi iyi yapiyorum, sevmesede pek hazetmesede sesini cikarmiyo.

kurnaz

hiç yalakalık yapmadım. hatta bir keresinde müdüre 'siz biraz geri kalmışsınız' demiştim. yalaka insanı sevmiyorum, zaten onlar da saygı duymuyor yağ çekenlere.

rock n roll

Tam aksine doğru bildiğim şeyi onun fikrine ters düşüyor olsa bile açıkça söylüyorum ama diretmiyorum. O yalnış olan şeyde ısrarcı olursa, yanlış olduğunu bilsem dahi yapıyorum. Yanlış olduğunun farkına vardığı zaman ( kabullendiği zaman) ben size şu zaman, şu aşamada şöyle şöyle diyerek uyarmıştım diyorum. Şimdi şu kadar kaybımız oldu diyorum. Böyle olunca daha sonraki olaylarda senin fikrinin bir değeri oluyor. Adama hayır öyle değil dediğin zaman önce bi durup düşünüyor. Hehehehe diye yalakalık yapsan senin fikrinin önerinin hiç bir değeri olmaz o adamın gözünde.

draconas

böyle şefli amirli bir yerde çalıştım. hiç sevmezdim herifi, hala da sevmem. o da farkındaydı herhalde ki ben 5 ay sonra tereyağından kıl çeker gibi kurtuldum oradan.

aynı yerde çok yalaka biri de vardı da, şirket de ondan kurtuldu herhalde. onu da sevmezdim. kimse sevmezdi gerçi, kavga falan çıkardı zırt pırt.

ron dennis

çalıştığım şirkete göre cevap verecek olursam, yalakaları harcıyorlar. yalaka insan ilk önce çalışma arkadaşları tarafından yüzüne karşı alay edilerek dışlanıyor. ne bileyim ben peçete uzatıp al ağzını falan bi sil diyorum mesela. bu muamelelerden sonra şansı yaver gider de yönetici falan olursa karşısında onu zerre sallamayan bir personel kadrosu görüyor ve görev tanımında saece "üst yönetimin şamar oğlanı olmak" yazıyor.

uuth
1

mobil görünümden çık