şimdi youtube'a içerik yüklüyoruz, hesabımızı monetize ediyoruz, youtube münasip görürse kabul ediyor ve tıklanma sayısı üzerinden para kazanıyoruz.
şimdi youtube'da "tom ve jerry" videoları var. normal bir vatandaş yüklemiş hindistan'dan. 36,443,642 kere izlenmiş. 36 milyon.
şimdi bu kişi bu 36 milyon izlenmeden para kazanmış mıdır?
ya da mozart, beethoven, chopin vs. gibi bir sürü kanal var. çoğu 100,000 kere filan dinlenmiş. bu videolar, plak şirketi şikayet etse youtube'dan kaldırılacak ama o ana kadar şikayet gelmediği için youtube böyle kanallara ve içeriğe ödeme yapar mı?
hayir. lisansli muzik, video ve diger iceriklerden youtube size odeme yapmaz. sikayet gelirse de siler.
support.google.com
tıklanma başı para ödeme işi efsane. öyle birşey yok.
36 milyon insandan hiçbiri tek bir kez bile videoda çıkan reklama tıklamazsa o videodan kazancın 0$ olur.
1000 tık 1 dolar diye bir şey dönüyor nette ama bu 1000 tıklanma içinde reklamlarına tıklanma oranı fazlaysa 30 40 $ bile kazanabilirsin. yani para = reklam tıklanmaları
genelde uyanıyorlar, telif hakkıyla ugrasmamaya çok özen gösteriyor youtube. videoyu silmeyebilirler ama videodan kazancı plak sirketine verebilirler.
o zamana kadar aldıgın para ne oluyor bilmiyorum.
@melancholia +1
farrytikki2 -1. videodan para kazanmak için reklama tıklanmasına gerek yok. her videonun başında reklam yok zaten. izlenmeye veriyor para, 100bin civarı izlenme bin küsür dolar diye biliyorum, ülkeye göre de değişiyordu sanırım. ama melancholia'nın dediği doğru, özgün içerik olması lazım. özgün içerikte kullandığın şarkı bile başkası tarafından lisanslandırılmışsa onu monetize edemiyorsun. anca o müziği satın alman lazım, onu kanıtlarsan yutub'a edebiliyorsun.
@baba jo, sevgili arkadaşım videonun 10. saniyesinde başlayan reklamlardan bahsediyorum ben. eğer bu videodan para kazanmak istiyorum demişsen o reklam çıkar videonda ve buna bağlı olarak para kazanma kaynağın reklamdır. video öncesi çıkan reklamlardan da para kazanılıyor ama çogunlukla 10. saniyede çıkanlardan kazanılıyor.
bilmiyorsak, okumadıysak bilenlere saygı duyak.