coğu kişinin basının etını yedım burda. gaza gelmek maksadıyla da pek cok soruma mis gibi cevaplar verdiniz. canlığınızı gösterdiniz.
aldığım bisiklet bu;

www.pranatr.com

1-sımdı ılk ıs kask alacagım. ama bunlar da cok pahalı. en uygun nerden alırım?
2-genel olarak tavsiyeleriniz ne olur? kullanımla alakalı, vites atmakla alakalı, satın almam gereken seylerle alakalı vs vs. en ince detaya kadar önemsiyorum.

şimdiden tesekkurler.

 

telefon tutucu çantalar var onlardan al

www.dx.com

bluetoothlu kadans saatleri var onlardan bak hem km saati olarakta kullanılıyor.

www.wiggle.co.uk

km saati almana gerek yok telefonlardaki uygulamalardan gps üzerinde takip etme özelliği hem hız kalori takip etme var

ön arka led aydınlatma reflektör falan getirt cinden.

suluk al ama 2 saat ve bineceksen çantalı olanlarına bak.

mrthany

Kask önemli, biraz fazla para ver hem estetik açıdan hem de dayanıklılık açısından seni tatmin etsin. Uzun süre kullanacaksın zaten kaza vesaire olmazsa ki umarım hiç olmaz. İnternetten uygun bulabilirsin ama hangi kask sana uygun olur bilmen gerek.

Jel dolgulu eldivenler darbeyi emici olacağı için iyi olacaktır. Ülkedeki yollar kötü durumda, çok sarsılmaya ve titreşime maruz kalıyorsun.

Aydınlatma. Akşam kullanımı için ön/arka/kask aydınlatmaları, fosforlu jant kaplamaları kullanabilirsin. İyice görünür olduğundan emin ol karanlıkta. Bunlarda da orta-üst kalite ürünlerden alırsan iyi olur.

Kullanırken trafik kurallarına uymaya çalış. Kırmızı ışıkta dur mesela. Yolun sağını kullan genelde ama daralan yollarda da kendini sağa hapsetme, gerekirse hızlanıp şeride hakim ol.

Periyodik bakımlarını yaptır, zinciri sürekli yağlı, vitesler ve frenler iyi işler durumda olsun. Lastik basıncı performansını etkiler, havasına dikkat et.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, en son olarak da şunu izlemeni tavsiye ederim; www.facebook.com

humblebirth

kaska monte aynalardan alırsan çok şahane olur. kendin de yapabilirsin tabii.

sağda park etmiş araçların sürücülerini sürekli kollamalısın, kapı açılırsa kendini yola atmak zorunda kalabilirsin. epey tehlikeli bir risk kalemi.

bildiğin yokuşlarda vitesi tırmanışa geçmeden önce uygun seviyelere getirmeyi adet edinmelisin. tırmanış zorlamaya başladığı anda hala vites değiştirmek olmuyor. emniyetli tarafta kal icabında bir süre.

bileklerin çok darbe görecek, eğilip gitmek şart oluyor bu yüzden, sele ayarını yeterince dik yapıp poponun ideal hizada olduğunu garanti etmezsen anlamsız boyun ve sırt ağrıları çekebilirsin. omurganı göz önünde bulundur mutlaka. rüzgarı en az yemen lazım, yolu asgari bir dikkatle kontrol etmen lazım, yere bakmazsan kırık şişe veya taşlardan 5 km gidilmiyor.

ismail yk

sür.

reverse engineer

Ben de yeniyim. İlk ihtiyacım Pompa ve yama seti oldu. Lastik patlayınca Yolda kaldım ve baya uzun mesafe bisikleti itekledim. Yama setini bisiklette taşımak hem de yanına ufak tamir malzemeleri için de çanta lazım. ben kadroya bağlanan cinsten aldım ama sele altına takılanlar da varmış, işimi gördü ama pek estetik durmadı bence

kaskı denemeden alma

Km saati motivasyon için güzel olabilir

tırmanırken vites değiştirme

gözüne sinekler girmeye başlayınca gözlük isteyeceksin :)

emeritus

ilk iş yedek iç lastik ve pompa olmalı söylendiği gibi. içlastiği forma cebinde taşımak istemiyorsan sele altı bir çanta da alabilirsin.
burada pahalı olan ürünler için
evanscycles.com , wiggle, chainreactioncycles ve merlincycles.com a bakabilirsin.buralardan 5-10 gün içinde gelir aldıkların.

n62

vites konusunda zinciri çapraz hale getirecek kullanımlardan kaçının. elinizdeki tüm vitesleri kullanamayacaksın. örneğin elimizdeki bisiklet 27 vites olsun. ön üç dişli, arka dokuz dişli. bu sistemde zinciri düz tutabileceğiniz kombinasyonlar şöyle:

ön 1. dişlideyken arka 1,2,3,4 ideal 5 olabilir. (1,2,3,4,5. vitesler)
ön 2. dişlideyken arka 4,5,6,7 ideal 8 olabilir. (13,14,15,16,17. vitesler)
ön 3. dişlideyken arka 6,7,8,9 ideal 5 olabilir. (23,24,25,26,27. vitesler)

bunun dışındaki viteslerde zincirininiz ön ve arka dişliler arasında çapraz bir konuma gelecek, viteslere sürterek hem ses çıkaracak hem de vites ve zincirin ömrünün kısalmasına neden olacaktır. vites kullanımıyla ilgili bilmeniz gerekenler bunlar. bunun dışında iyi günlerde kazasız belasız kullanın. bol bol bisiklete binin.

ekleme: bir de yama tavsiye edeyim. zefal'in solisyon gerektirmeyen yamaları var. delik kısma yamayı koyup bir süre elinizle sıkıca bastırmanız yeterli. çok başarılı bir ürün.

(git: www.bikeandoutdoor.com)

sende mi burutus hayir valla ben almadim

vites geçişleri için konuşayım.

pedala çok abanırken vites atma. mesela düz yolda gidiyosun pedalı sertçe çeviriyosun, bacaklarınla pedala verdiğin torku azalt, yumuşakça çevirirken vitesi arttır ve tam geçene kadar da abanma.

eğer yokuş yukarı gidiyorsan vites attırmadan önce kısa bi an için bacaklara verdiğin torku arttır bisiklet biraz hızlansın ki vites değişirken yokuşta durma. daha sonra torku azaltıp geçiş yap.

yuto

Brooks sele ve schwalbe lastik alabilirsin. Uzun turlar yapmayacaksan -ki yol bisikleti aldığına göre sanırım niyetin bu değil- lastik ve seleyi degistirmene gerek yok bence.

piszenci
1

mobil görünümden çık