tıp fakültelerinde muayene olabilmek için bazen aylarca beklemek gerekiyor. hepsi 15 dakikalık bir muayene için. üstelik muayeneye gittiğinizde yeni uzman olmuş veya uzmanlık eğitimi almakta olan doktorlarla karşılaşıyorsunuz.

bir hasta böyle bir durumda neden devlet hastahenelerindeki tecrübeli uzmanlara görünmektense tıp fakültesini tercih ediyor? yahut neden tıp fakültelerindeki hocalar hasta muayene etmiyorlar? o kadar ay uzmanlık eğitimi almakta olan genç bir doktora muayene olmak için mi bekleniyor?

iki defa tıp fakültesine gittim ikisinde de genç doktorlar vardı. türkiye genelinde nasıl onu bilmiyorum. tahmin ettiğimse durum her yerde aynı.

 

kariyeri olanlar tıfılların tanı koyamadıkları vakalara müdahale ediyorlar. direkt onlara görünmek için gayr-i resmi randevu, tanıdık yardımı filan gerekebiliyor.

tannhauser

genelde tek başlarına olmuyorlar bu doktorlar. çalıştıkları serviste bir uzman doktor oluyor. çünkü anlamadıkları bir konu olduğunda uzmana soruyorlar. uzman doktor da işin içinden çıkamayınca profesöre soruyor. en azından beni muayene ederlerken sistem böyle işliyor :) bu tıfıl doktorlara görünseniz dahi bir uzmanında fikri alınıyor genelde. uzman ya da profesör yoksa, sen bu ilaçları kullanmaya devam et ama haftaya gel x hoca gelecek ona da bi sorarız diyorlar.

sutlu nescafe

validemin rahatsızlığı vardı, ne uzmanlar ne profesorler anlamadı genç bir doktor çözdü, yani genç diye hor görmeyin, bazıları maşallah c anavar gibiler valla ihtiyarlar hallt etmiş oluyor.

alchemistt

gençler bilgiler daha taze olduğu için hastalığınızı çok daha kolay yakalayabilir. branş hekimleri ise dallarında uzmanlaştıkları ve o alana yoğunlaştıkları için bazen çok basit gibi görünen şeyleri kaçırabilirler.

atrin
1

mobil görünümden çık