ne bu? işkence mi :(
içgüdüsel olarak kendilerini serbest bırakıyorlar. enseden normalde anaları taşır sağa sola.
mea maxima, canları yanmaz bence ya hemen. yani umarım yanmıyordur.
neira nın dediği sebepten ötürü sanırım. aklıma başka bir şey gelmedi.
ne genetiği?
belli ki oradan bir sinir filan geçiyor. mandalla sıkılınca yavrucağızın hareketi engelleniyor.
@mea +1 evet oradan bir sinir geçiyor olmalı ki hayvan geçici olarak felç olmalı. Daha doğrusu tüm hareketlerini engellemeli çünkü annesi onu taşırken debelenseydi hiç de kolay olmazdı diye düşünmekteyim.
Yav uydurmayin arkadas ensesinden tutulan kedi isterse gayet de hareket edebilir ediyor da. Genetik olarak annesinin oradan tasimasi ile ilgili.
felç olmuyorlar tabi ki
karşılarına bi köpek gelsin anında kaçarlar. o olay tamamen annelerinin güvenli kollarında olduklarını sanmalarından dolayı içgüdüsel oluyor. ben hatta koskoca 3453454 tane doğum yapmış kedimi ensesinden tutup kucağıma alıyorum ama komşunun yavru kedisini öyle tutunca anında kaçıyor elimden.
Tabii yavru kediler enselerinden tutulduğunda içgüdüsel olarak kendilerini serbest bırakıyorlar, oranın sinirle geçici felçle bir ilgisi yok. Zira yetişkin bir kediye aynı şeyi yaptığınızda ağırlığı nedeniyle canı yanıp pençeyi gömebiliyor suratınıza.
hayvanların postunun altından nasıl bir tür sinir geçebilir altında omurga varken yapmayın allah aşkına. genetik hafıza dedikleri şey bu işte. kocaman kocaman kedileri de ensesinden tutarsanız hayvan aşırı panik değilse iptal oluyor. bizimki cadaloz mesela canımıza okuyor. bu konuyla ilgili araştırma bile yapmışlar bakın
vet.osu.edu
yahu hiç kendi mıncırmadınız mi? ben biraz hırpalayarak seviyorum. gerçi kedi-köpek-insan yavrusu fark etmiyor. ensesinden kaldırırsanız bişey olmaz kediye. yetişkin kedilerde de bi mallaşma oluyor ama bu derece değil. büyüdükçe atıyorlar demek ki. ama canları yanmaz. yansa takar tırnağı affetmez.
büyükleri kaldırmayın ama ensesinden hayvanlar daha ağır olduğu için rahatsız oluyorlar hoşlarına gitmiyor.