arkadaş sabahın köründe aklıma takıldı. eğer bi gemi okyanusun ortasında durması gerekiyorsa nasıl sabit durur? var mı bunun bi yolu yordamı? binlerce metre derinlik var kimi yerlerde. haliyle buna yetebilecek zincir de yoktur heralde.




 

okyanusun ortasında durmasına sebep olabilecek olay nedir diye düşünülmeli bence öncelikle. ya da durulması gerekse bile, o okyanusun ortasında iken dakikada 5-10 metre yer değiştirmenin etkisi ne kadar olabilir?

ha zaten akıntı varsa vs nereye duruyorsun? yok fırtına varsa niye duruyorsun?

loveinaflipbook

az derın yerlerde durur

bryan fury

Bildiğim kadarıyla o gemilerin sonarları var, nerede olduklarını veya hedef noktadan uzaklaşıp uzaklaşmadıklarını görüyorlar ve ona göre poziyonlarını düzeltiyorlar olabilir. şimdilik böyle bir açıklama getirdim ama erkek arkadaşım okyanus bilimcisi, genelde okyanusun denizin ortasında haftalarca çalışıyor aynen böyle, ona sorayım ben de merak ettim.

innerbliss

gps ile. %100 sabit durmuyor tabi.
petrol sondaj gemileri var, dediğin gibi tamamı ile sabit duruyor. onlarda yere kazık atıyorlar

recep tayyip erdoğan

özel olarak bu iş için yapılmadıysa duramaz.

inşaat işlerinde kullanılan özel mavnalar var, bunlar alttaki akıntı ve üstteki rüzgarı ölçerek, hassas gps sistemi ve çoklu pervaneler ile konumunu kendisi sabit tutabiliyor. ağır yükleri vince yüklerken kullanılıyor genellikle.

onun dışında sabit durma şansları pek yok: www.youtube.com

screamshot

petrol platformları bu şekilde duruyor diye biliyorum ama emin değilim.

inheritance

okyanus dibinden geçen kıtalararası data kablolarını onarım için kullanılan gemiler var ve 360 derece haraket edebilen motorları sayesinde %100 sabit durabilmekteler.

aeroflot
1

mobil görünümden çık