Telefonuma Bankasya'dan br mesaj geldi; gecikmiş kredi kartı borcumun olduğunu, kısa bir süre içinde ödememem halinde yasal işlem başlatılacaktır filan yazıyor, altında da bir numara var.

Hayatımda en nefret ettiğim topluluk bunlar, ben bunlardan kesinlikle kredi kartı başvurusu yapmadım, bankalarına adım bile atmadım. Altındaki numarayı ya da direk bankayı arasam kontrol edelim ayağına tüm özel bilgilerimi isteyecekler doğal olarak. Acaba bu mesaj bu bilgileri alabilmek için kurulmuş bir tuzak olabilir mi? Sizce nasıl çıkarım bu işin içerisinden?


 

doğrudan bank asya ile iletişime geçmenizi öneririm:

0850 222 4 888
444 2792

bu olayı onlara iletin ve mesajda belirtilen numarayı onlarla paylaşın.

teknikekip

bankaya gidip böyle bir borcunun olup olmadıgını sorgulat. telefonda kimseyi arama.

amaaaan

direkt bankayı ara durumu anlat o numaranın onlara ait olup olmadığını sor, sonrasında ona göre şekillenir zaten konuşma

matematik koyu

Bankayı arayın elbette, dolandırıcılık denemesi olabilir, Bankalar ikamet adresinizden, kimlik seri numaranıza kadar pek çok bilginize MERNIS üzerinden zaten ulaşabiliyor.
Ayrıca yanlış anlamazsanız bir şey soracam? Siz kimsiniz yahu uğraşacaklar? Varsa avukatınıza söyleyin halletsin, eğer avukatınız yoksa zaten cemaatin umrunda değilsiniz.

nuka cola

hazır nefret ettiğiniz bir topluluk bulmuşsunuz mesajı gönderen telefonu hemmen savcılığa şikayet edin. rüzgar sizden yana esiyor zaten, ivedilikle işleme konur diye düşünüyorum.
(sizden habersiz adınıza kart çıkartılmış olma ihtimali olabilir mi acaba?)

jurisprudenz
1

mobil görünümden çık