doktorada yeterlilik sınavına girmek için azami bir sayı var mı? yani en fazla 2 sefer girebilir sonrasında atılır gibi bir şey?

not: bu soru üniversiteden atılmanın kalktığı bilgisiyle değerlendiriniz

şimdiden çok teşekkürler

 

YÖK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
(Resmi Gazete Tarihi: 01.07.1996 Resmi Gazete Sayısı: 22683 )

f) Yeterlik sınavında başarısız olan öğrenci, bir sonraki yarıyılda tekrar sınava alınır. Bu sınavda da başarısız olan öğrencinin doktora programı ile ilişiği kesilir.

halanne

benim verdiğim madde dokuz eylül sosyal bilimler enstitüsünün sitesinde YÖk Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği. Demek ki kendi sitelerindeki yönetmeliği güncellemiş sivri zekalılar. niye hala güveniyorsam bu adamlara ben de.

dokuz eylül üniversitesinin yönetmeliği de şu şekilde imiş.

(5) (Değişik:RG-26/05/2014-29011) Yeterlik sınavında başarısız olan öğrenci, bir sonraki yarıyılda tekrar sınava alınır. Bu sınavdan da başarısız olan öğrenciye, enstitü yönetim kurulu kararı ile doktora yeterlik komitesince önerilen ders/dersler aldırılır. Anabilim dalı başkanlığının önerisi üzerine enstitü yönetim kurulunca yeni bir tez konusu belirlenerek yeni bir danışman atanabilir. Öğrenci belirlenen dersleri başardıktan sonra iki yeterlik sınav hakkı daha kazanır. Bu süreç sonunda yeniden başarısız olan öğrenci için aynı uygulama devam eder.

halanne
1

mobil görünümden çık