
sağlık bilimleri ise etik kurul raporu alman lazım. gönüllü kişilerin imzalı olur belgeleri ve helsinki bildirgesi imzalayıp tezi vereceğin enst./ fak. vermen lazım. diğer laboratuvar araştırma izinleri tezi vermeden tez kabulünde gerekli ens./ fakülteye veriyosun. hiç düşünme ek olarak tezin sonuna bütün izinleri ekler bölümüne ekle. bölüm başkanlarının imzası yeterli olur.


biraz muğlak oldu sanırım soru, biraz ayrıntı vermek gerekirse:
yabancı dil eğitimi üzerine çalışıyorum. örneklemim 350 kişiden oluşacak. bu 350 kişiyi üç devlet üniversitesinden seçmeyi düşünüyorum (gazi, ankara, kırıkkale) izin almadan ölçeği uygulamam çok büyük ihtimal fakat tez savunmasında vs izin almadan yapmışsın uygulamaları denir mi?


@sen olmayan çocuk
tez savunmasında vs izin almadan yapmışsın uygulamaları denir mi?
evet denir


danışmanın bugünler icin var güzel kardesim. normalde danışmanın arar, bizim kız oraya gelecek araştirma yapacak der, izinler alınır. bir form olur o formu doldurtturursun.
