efenim her sene başında yapılan internet kayıt tanıtımına katılamayacağım. daha önce böyle bir deneyimim de olmadı, hiçbişi bilmeden yapmaya kalksam batırır mıyım?
kayıt olayı çetrefilli bir şey midir?


bonus: bi de salı günü prof.'a girecek yavrucağa son dakika önerisi var mı? :)

 

boğaziçi'nin kayıt sayfasında (registration.boun.edu.tr) zaten ders kayıtlarının nasıl yapılacağı ile ilgili bir demo hazırlamışlar (registration.boun.edu.tr), her şeyden önce ona bakmanızı tavsiye ederim. çetrefilli değildir, hele ki ilk sene ilk dönem kayıt yaptıranlar için hiç değildir çünkü alacağınız dersler zaten bellidir. ileriki dönemlerde de danışmanınıza sorarak, özellikle de seçmeli derslerle ilgili bilgi alabilirsiniz.

edit: prof'a girmek proficiency sınavına girmek anlamına geldiğinden, anlamsız kalan cevabım silindi.

demcan

İşletme öğrencileri ilk dönem zaten belli dersleri belli hocalardan alıyorlar, senin seçeceğin bir ders olacak bu da AE dersi. Ekonomi, politika, sosyoloji dersleri zaten sana dayatma şeklinde geleceği için alman gereken dersleri aldıktan sonra boş zamanlardan birine uyan AE dersi alacaksın. AE dersini Ilgaz'dan alabilirsin ki zaten bunu herkes söyler, bana kalırsa Mitchell'den alma. Tanlı iyidir ama sanırım 112 veriyor. Yani sorunun cevabı çok kasmaya gerek yok zaten sistem gayet basit. Dersin kodunu girdikten sonra quick add'a basacaksın ki bunu sadece kapış kapış olan dersler için yap. Gerisini zaten alırsın, alamasan da konsent alırsın çünkü zorunlu dersler.

Proficiency sınavı için biraz geç oldu gibi umarım çalışmışsındır. İngilizcesi iyi olmayanlar için teknik bilmek önemli, bu yüzden bolca pratik yapmak gerekiyor ama sanırım senin ingilizcen iyidi. Essay genelde insanlar için sorun olur bunun için güncel konularda essayler yazabilirsin çünkü güncel konulardan soruyorlar. Eğitim konularından da sıkça soru geliyor genel olarak essay pratiği yap kısacası. Diğer türlerde de aynı öneride bulunacağım.

Kolay gelsin.

insantaklidiyapanmaymun

ilk sınıfta dersler öğrenciler için ayarlanmış gibi oluyor. yani kayıtı erken ya da geç bitirmek önemli değil. mutlaka almanız gereken dersler, çakışmalar vesaire olmadığı için karşınıza çıkan ekranı şöyle 3-5 dakika kurcalasanız olayı çözersiniz, gayet basit bir sistem. ben genelde alacağım derslerin kodlarını önceden hazırlayıp quick add'den bir kerede giriyorum. (advisor'a göndermeyi unutmayın)

listening'de cevabın ne zaman söyleneceği çok belli oluyor, reading'de sorulan soruda geçen kelimeleri metin içinde bulup uygun forma soksan bile halledersin, writing sana kalmış ama çok kasmıyorlar zaten...

başarılar :)

surtunme kuvveti
1

mobil görünümden çık