ya ben uzun süredir french press ile evimde kahve yapıp içiyordum. kahve dünyasından starbucks'tan falan alıp alıp deniyordum. amacım farklı şeyler denemek yani bildiğimden değil hani.

siz duyuru sakinlerinin beğendiği kullanıp tavsiye edebileceği kahveler var mı?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 

butik kahvecilere git, hangi şehirdesin bilmiyorum ama birkaç şubeli franchising'leri de araştır istanbul'daysan. starbucks'ın kahvesi gerçekten kötü iyi kahveye alışınca. ki kilosu doksan küsür lira. kahve dünyasınınkiler 70 lira filan arada fark yok kalite açısından. üstelik kahve dünyasında istediğin miktarda alabiliyorsun. starbucks'tan 250 gr alınca bir haftada bitmiyorsa kalanı çöp.

mula

french vanilia güzel idi. ankara'da beğendik'te çeşit çeşit kahve var, istediğin kadar istediğin boyutta çektirebiliyorsun.

domates yiyom

mehmet efendiden çekirdek espresso bazlı kahveler alabilirsin.
ikinci olarak illy kahvesi en iyi kahve çekirdeklerine sahiptir.
eminönünde mehmet efendinin olduğu sokakta tam karşıda bir tane türk kahvesi satan yer olacak oranında kahve çekirdekleri gayet başarılı,

şuanda türkiye piyasasında olan en iyi kahve illy'de bulunuyor.

kullandığım en başarılı filitre kahve ise
www.amway.com.tr

link şuanda sitede bakım olduğu için çalışmıyor. amway.com.tr adresine girip kahve olarak arttığın zaman karşına çıkar.

illy aynı zamanda italya pazarının önde gelen kahve firmalarından birisidir. ve satılan diğer ürünlerle karşılaştırıldığı zaman açık ara öndedir.

illy ürünlerini yanlış hatırlamıyorsam kanyonda bulunan mağzalarından satın alabiliyordunuz.

altiustuatom

@mula izmrideyim . starbuckstan paket halinde 21 liraya tekabül eden kahvelerden alıp kullanıyordum. bana 2 hafta falan yetiyordu . gerisi çöp derken anlamadım ?

@ domates maalesef ankarada değilim dostum. ama sağol

@altıustuatom tavsiyen için çok sağol . ilk fırsatta alıp deneyeceğim .

anarkokombi

bütün kahveler havayla temas ettiği zaman tadı kaçmaya başlar ve bayatlamaya başlar. çok iyi bir kahve gurmesi değilsen farkı anlamanız çok zordur.

altiustuatom

kahve öğütücün yoksa, bir hafta içinde çekilmiş kahve kurur, nemi gider. tadında değişiklik olur yani. izmir'i hiç bilmiyorum ne yazık ki nerde ne vardır.

mula

Jacobs Monarch Filtre Kahve 500 Gr / French Press ile içiyordum, çok memnun kaldım. Kahve bitene kadar aromasında ve kokusunda azalma olmadı. Çok başarılı.

graphytube

her hafta taze çektirebilirseniz taze alın. Çok almak durumundaysanız bir kaç kullanımlık olarak ayırıp kalanını hava almayacak şekilde buzlukta saklayın. Ayrıca french press yerine kahveyi pişirebileceğiniz bir sistem denemenizi öneririm.

laranja

starbucks o kadar da kötü değil. ben şunları kullanıyorum: tchibo serisi ( brazil, guatemala grande, african blue); starbuckstaki kenya ve indonezya originli kahveler, yılbaşında çıkan christmas blend, kurukahveci colombian

from potomac to kuban

ayrıca laranja +1
filtre kahve makinesi almanı öneririm. 69 liraya delonghi var hepsiburada'da. french press'ten daha fazla seversin.

from potomac to kuban

hep aynı tavsiyeyi veriyorum ama, tchibo da africa intense ve brazil mild kahveleri var,
ikisini karıştırtabilirsin istediğin sertliğe göre

innerbliss
1

mobil görünümden çık