
denize?


doğrudan denize döküldüğünü zannetmiyorum. mutlaka bir işlem yapılıyordur. nasıl birşey diye sorarım..


Güzel ve ilginç bi soru.Cevabın tuvaletteki su ile karışıp kakanın geçtigi borular nedeniyle ve çiş,su yardımıyla parçalanıp denizlerimize gittiğini düşünüyorum.
bana göre en az 1 kg kaka çıkarır her insan


kollektörler var. mesela biri kadıköy rıhtımdan modaya çıkarken sahil tarafında. buralarda normalde toplayıp bekletiyorlar. çöktürme gibi bir hadiseye tabii tutuyorlar. hatta bu kakalarımız dediğimiz atığı bir çamur gibi biriktiriyorlar. ve bundan emin değilim sorduğum bir çevre mühendisi de bilmiyorum olabilir demişti: bu çamur çok verimliymiş ve kullanılıyormuş.
kalanı da böyle denizin ortasında bir yerlere borularla salıyorlar. tabii bunlar teorikte olanlar. pratikte olanlar bokla mı uğraşacaz ya bas denize olabilir.


yancı olmak istiyorum bu soruya. hadi istanbul'un denize kıyısı var. atıyorum muş'un kanalizasyonu ne oluyor? km lerce yolu (denize ulaşana kadar) borularla mı gidiyor?


vincenzo nun dediği gibi arıtma tesisleri var, çöktürme, filtrasyon vs gibi işlemler yapılıyor. Yani öyle direkt denize falan dökülseydi vapura falan kokudan binemezdik.
