yabancı ülkede pastırma benzeri, pastırma tadına en yakın ne var? kuru etten bahsetmiyorum ama. kara lastik gibi tadı var onların yiyemiyorum.

bacon falan tadı pastırmaya benzer mi?

orta asya normalde hayvancılık cennetidir fakat pastırmayı akıl edememişler.

 

bacon = domuz pastırması

Gerçi türkiye'de hiç pastırma yemedim, ancak yukarıda söylenen lafı çok duydum.

protector

çemeni yeterince basarsan her şey biraz pastırma gibi olmaz mı?

namus ninjası

@protector

peki bu bacon yine bizdeki pastırma gibi tuzlanarak mı yapılıyor? yoksa yine isli mi?

thracian

Bacon nın bin türü var. Bir pastırma değil ama beni kurtarıyor.

backpacker

@namus ninjası

olmaz çünkü tuzda bekletiliyor ve iyice suyu çıkartılıyor etin.

thracian

@thracian; dediğim gibi pastırma yemedim, bilmiyorum. Ancak pastırma tarihsel olarak, türklerin yemeği. Ne kadar benziyordur hiçbir fikrim yok.

protector

prosciutto di parma

Bu da domuzdan yapılıyor ama çemen tarafı hariç pastırmaya en benzer şey bu. Bacon ise bence pastırmadan çok farklı

Haldamir

i.imgur.com
ham denen şey? kurutulmuş böyle? kuru et?

namus ninjası

ben fransa'da öğrenciyken ''viande sechée'' dedikleri şeyle pastırma olayını halletmeye calısıyordum. süper yakın değil ama idare ediyor.

edit: domuzdan olanı var ama biraz daha paraya kıyarsan normal bildiğin etle yapılanı da var. ben domuzla yapılanı yiyordum sırtımda kolumda sivilceler cıkmaya baslıyınca paraya kıyıp etli olanı almaya basladım geçti. domuzla yapılanı alma vücut alıskın olmayınca ters tepebiliyor.

fransizkalanadam

vedat milor gibi sağlam bir gurme dahi pastırmayı dünyadaki en iyi şarküteri ürünü ilan etmiştir. Bence de öyle ama onun dışında da hiç şarküteri ürünümüz yok malesef :)

Yurtdışında envayi çeşit şarküteri ürünü bulacaksın fakat pastırmaya benzeyen hiçbir şey yok benim bildiğim. Ayrıca bacon domuz pastırması falan değildir. sadece şekli benziyor tadının alakası yok.

sos fistik olsun mu

yav kınamayın ama hayat çok kısa. tek bir et ürününe saplanıp kalmamalı. hepsi güzel. sonuçta yağ iyidir, hayvansal yağ daha iyidir. bunun esansiyel aminoasitleri var daha.
www.quickmeme.com

namus ninjası

Bacon in tadi pastirmadan ziyade fume et gibi veya bir takim jambonlar gibi

kosun lan mevzu var

Viande séchée ya da Isviçrelilerin "viande des grisons"u kurutulmus sigir etinden yapilir ama çok çok az baharatlidir. Artik bunlarla idare edeceksin. Istersen bunlarin üzerine konsantre acili hint sosu sürebilirsin.

pinocchio
1

mobil görünümden çık