Örneğin ben bütün davayı kazandım. Dava, avukat masraflarını falan karşı taraf ödeyecek. Ben avukatımla 10 bin liraya anlaştıysam ne olacak? Karşı taraf bunu ödemek zorunda mı yoksa standart bir ücreti mi var bunun?




 

Karşı taraf standart vekalet ücreti öder senin avukata. Sen avukatınla anlaştığın parayı ayrıca ödersin.

"Zaten vekalet ücreti alacaksın bana indirim yap" deme sakın avukatına. İkisi ayrı şeylerdir, adama hakaret etmiş gibi olursun.

Not: eşim avukat. Ben de mühendisim. Uuu beybi.

harzem

baro nun tarifesi var ona gore hesaplanır.

bryan fury

niye demeyesin canım vekalet ücreti avukatlık ücreti sayılmıyoru mu ? bence o parayı vereceğin paradan düşmelisin yada başta ona göre anlaşmalısın.

matematik koyu

avukatlık asgari ücret tarifesi üzerinden ödenir.

ground

dava kazanıldığında karşı tarafın ödeyeceği vekalet ücreti asgari ücret tarifesi üzerinden hesaplanır ve zaten cüzi bir şeydir. bu ücret müvekkilin ödeyeceği vekalet ücretinden ayrıdır. harzem'in dediği gibi bu ücret sizin avukatla anlaştığınız ücretten düşülmesi gibi bir şey söz konusu değildir.

microfiction

bu arada o ücret avukatınıza ait bir alacaktır.
örneğin sulh hukuk 750
asliye 1500
ağır ceza 3000
www.muhasebedersleri.com

ground

Peki hakaret davaları hangi mahkemenin kapsamına giriyor. Davayı kazanamazsam ben o ücreti mi ödeyeceğim avukata yani.

foma

ucreti kazansan da kazanmasan da oduyorsun.

bryan fury

sizin ödeyeceğiniz ücret avukatla anlaştığınız vekalet ücretidir. onu her halükârda ödeyeceksiniz. bir davada davayı kaybeden taraf karşı tarafa asgari ücret tarifesi üstünden avukatlık ücreti öder.

microfiction

1. Doktora ameliyat oldun. Ameliyat tedavi icin yeterli olmadi. O zaman doktora ucret odemiyor musun ? O halde neymis dava kabul ya da reddedilebilir ama avukatin mesaisi icin bi kere senden bi ucret alacak. Bu bir.
2. Mahkemelerin takdir ettigi ve davayi kazananin kaybedenden tahsil ettigi vekalet ucreti avukata aittir yani kazanan tarafin avukati bunu kaybeden tarafin kendisinden tahsil eder. Bu ucret sizin avukatiniza odediginiz ucretten dusulmez.

photo85
1

mobil görünümden çık