şimdi böyle bi belge varmış ve staj yapacağım yer bu belgeyi doldurup onaylatmamı istiyor okula. fakat şu resimde görünen işyeri sicil no'ya ne yazılacağını bilemedim. o iş kolu kodu, işyeri sıra numarası okulla ilgili değil de staj yapacağım yerle ilgili herhalde di mi? öyleyse bu kodlar numaralar nerden bulunur? işveren kişi denen yer yine mesela okul öğrenci işlerinden yetkili biri mi yoksa iş yerinden biri mi? aşağıda da mesela iş yerinin adresi işverenin veya vekilinin imzası, kaşesi filan diyor. orası okul mu iş yeri mi? tabi mantıklı olan hepsini iş yerinin doldurması da o zaman okulun onaylayacağı, mühürü basacağı hiç bi yer kalmıyor.

bir de hiç başka staj yapmaya böyle bir belge götüren var mı? genelde benim bildiğim okulun hazırladığı bi belge var sigortayla alakalı onu onaylatıp götürüyorsun. bende de var o. onu onaylattım filan. ama illa bu sigortalı işe giriş bildirgesini istiyoruz okula da onaylatacaksın dediler iş yerinden.


 

sigortanızı staj yaptığınız işyeri mi yapıp ödeyecek, yoksa okul mu yapıp ödeyecek?

şimdi kafam karıştı. bu belgeyi kim sigortalı çalıştıracaksa o doldurup onaylar.

mesela benim yanımda çalışan ticaret lisesi stajyeri, çırak statüsünde olduğundan okulu tarafından sigortalanıyor ve sigortası okul tarafından ödeniyor. ben hiç belge falan doldurmadım. okulu halletti. böyle bir durum mu var, yoksa normal bir personel gibi o işyerinde mi sigortalı gözükeceksiniz?

staj yaptığınız yerde sigortalı gözükecekseniz okulun onaylamasına falan gerek yok zaten. o işyeri doldurup onaylar.

durumu pek anlayamadım.

kibritsuyu

bu seneden itibaren başlayan bişey var işte staj yapacak öğrencilerin sigortasını okul yapıyor. yani benim sigortamı da okul yapıcak ve bu sigortanın yapıldığına dair de okulun onayladığı bi belge vermem lazım iş yerine istediği takdirde. böyle de bi belge var okulun hazırladığı zaten. sigortamın yapıldığını gösteren, okul tarafından onaylanan bi belge yani. ama bunun yanında ssk'nın sitesinde böyle bi belge var onu da doldurup okula onaylatman gerekiyor dediler iş yerinden. sigortamı okul yapıcak yani. böyle.

tepedeki psychedelic adam

okul sigortanızı yapmışsa bu belgeden okuldaki dosyanızda onaylı şekilde vardır, onu alıp fotokopi çektirmeniz yeterlidir. işyerinin istediği de budur. ayrıca işyer bildirgesini okula onaylattırmak da neymiş. sigortanızın başlayıp başlamadığını görmek istiyorlar anladığım kadarıyla.

sitede belge var onu da onaylat diyen adam cahil galiba. başka belge yok. bir tek o var işte. siteden çıktı alıp elle doldurmak eskidendi. muhtemelen okul da sigorta girişinizi internetten yapmıştır, elinizdeki belge de onun çıktısıdır. değilse bile okulda onun çıktısı da vardır.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık