londrayı bilmiyorum özel olarak ama genel olarak şöyle bir prosedür var:
hayvanlar alınıp barınaklarda kısırlaştırıp sahiplendiriliyor. bizdeki gibi değil ama, adamalrda herkese bir köpek var. mesela evsizlere bile köpek veriliyor, hem onları korusun hem de birbirlerine arkadaş olsunlar diye, hayvanın bakımını beslenmesini devlet karşılıyor ve hatta polis denetiminde bu hayvanlara iyi bakılıp bakılmadığı.
ama genel olarak ny, londra gibi metropollerde malesef var sokak hayvanı...
amerikada sokakta kedi köpek neyim yok. hayvanların çoğu çipli zaten; misal sahibi ibnelik yaptı bunu sokağa bıraktı hop buluyorlar sahibini, ağzına sıçıyorlar. diyelim ki sahibi artık bakmak istemiyor, bu sefer de humane society denilen gönüllülük esasına dayalı barınaklar alıyor hayvanları. Bu barınaklar daha sonra hayvanları sahiplendiriyorlar.
Sokakta hayvan olmaması hem o minik canlılar için hem de insanlar için daha iyi.
cihangir veya yeşilköydeki sokak hayvanı nüfusu dünyanın hangi büyük metropolünde var?
milano'da sokak kedisi veya köpek göremezsiniz ama bol bol sahipli köpek ve onların bıraktığı dışkılar her an karşınıza çıkabilir. italyada guneye indikce tek tuk kedi gormeye baslarsiniz sicilia'da ise sokak kedisi boldur. orda da sehrine gore fark edebiliyor en cok catania da denk geldim. cocuklara alinip cocuk bakamayinca veya yazin tatilde birakacak yer bulamayinca yollenarina birakilan kopek sikintisi var bolca. sehirlerde hayvanlar barinaktalar. sahiplendiriliyorlar.
Londra'da başıboş bir tane kedi ve köpek görmemiştim. sadece parklarda sincaplar mevcuttu. Ayrıca sahipli köpekleri buradaki lüks! semttekilere göre nispeten daha az görmüştüm.
ABD'de iğneyle 'uyutma,' kalbine kazık sokma, gazla boğma gibi yöntemlerle öldürüyorlar. Korkunç bir olay. Her ay binlerce hayvan katlediliyor bu şekilde. Bazı şehirlerdeyse sokakta yaşayan hayvan nüfusu epeyce fazla.
Belçika - Yabanimsi bir kedi dışında hiç sokak hayvanı görmedim. İnsanlar oldukça hayvanseverler. Bulunanlar da hayvan bakımevlerine götürülüyor. Bu bakımevlerine gidip gönüllülük yapanlar mevcut. Temel ihtiyaçlar bir kenara, sırf hayvanları sevmek için ya da yürüyüşe çıkarmak için bakımevine giden gönüllü insanlar var. Kısırlaştırma olayını bilmiyorum.