selamlar,

yandaki tamamen şeffaflar gibi tek tek kap olunca taşıması etmesi zor geliyor. ama öteki altı mor olan gibi olunca da bu sefer kokular birbirine karışıyor deniyor (doğru mu bilmiyorum).

siz nasıl kahvaltılık kullanıyorsunuz ya da kullanmaktan hoşlanıyorsunuz? nasıl olanı en iyisi pratiklik ve koku/sağlık bakımından?

 

tupperware. en pratik onlar.
linktekinin boyu daha kısa olanını kullanıyoruz.

ilk fotoğraftakiler dünyanın en kullanışsızlar. gerektiğinde dolap içerisinde yayamazsın.

www.damakzevki.com

teritori

herşey ayrı ayrı paketli, ambalajında. kahvaltı yapıcağım gün çıkartıp tabaklara koyuyorum zaten haftada max 2 gün

try again fail again fail better

Ben herşey ayrı olanlardan kullanıyorum.
Tek tepsi içinde olunca böyle kurumuş zeytin, didiklenmiş peynir falan, hoşuma gitmiyor görüntüsü.
Zaten toplasan 4-5 çeşit hazırlıyorsun demirbaş olarak :P
Onları da bir tepsiye koyup masaya getirir, yine bir tepsiyle masadan kaldırırsın, mis.

dessy

cam saklama kapları kullanıyorum ben. ayrı ayrı.

lily briscoe

ahşap ve porselen olmasını tercih ederim.

www.evmanya.com

evrimini tamamlamis hamambocegi

Ben de try again fail again fail better gibi yapıyorum. Peynir kendi kutusunda duruyor, zeytin kavanozda, reçel kavanozunda, vb. Kahvaltıdan önce hepsinden taze taze çıkarıyorum. Arta kalanlar için yatay ve küçük cam tabaklar kullanıyorum da, onlar da iki günde falan bitiyor. Peynirler için bir iki tabak yetiyor. 8-10 zeytini cam bir kasede tutuyorum. Reçel de cam kasede. Benzer şeyler de bu şekilde duruyor. Özellikle peyniri kutusundan çıkarmayı sevmiyorum, suyunun içinde durması daha iyi geliyor.

aychovsky

Ben de kendi kutularında ya da cam kavanozda tutuyorum, gunluk cikariyorum. Hepsi ayni tabagin icinde olan servislerden kullanıyorum ama yiyeceğimiz kadar cikarttigim icin artmiyor, koku da olmuyor. Sadece daha hos duruyor bana gore. Zaten haftanin 2 günü uzun kahvaltilar yapiyoruz sadece.

fraise

kahvaltılıkların her biri için farklı saklama koşulları gerekiyor. hepsi kendi koşulunda duruyor. örneğin reçeller ve bal buzdolabı dışında gibi. kahvaltı zamanı servis tabaklarına kişi sayısına göre çıkartıyoruz. artan olursa; kapaklı cam kutulara konuyor. peynirlerin şekli bozulup kırıldıysa, omletin veya gözlemenin içine gidiyor. salam vs. de aynı şekilde. zaten sofrada bir süre durduğu için, kuruyorlar. bal ve reçellerin içinde kırıntı vs. olmasın diye herkesin tabağının içine aldığı minik kaplar var, onları kullanıyoruz.

oinone pe

Her bir kahvaltılık ayrı kabında durur (saklama kabı). Sofra takımına uygun tabaklara çıkartırız. Peynir vs. biter zaten, servis tabağında temiz olarak artan varsa üstüne streç yapılıp kaldırılır.

warrior princess

benim hep şunlarda durur büyüklü küçüklü çok çeşitli
www.google.com.tr


max. 3-4 kahvaltı çıkaracak kadar dolduruyorum içlerini. bitince kabı değiştiririm yenisini temiz kaba tekrar hazırlarım. zaten kahvaltıda çıkarıyorum ama herkes tabağına alıyor yiyeceği kadar, ellenmemiş oluyor yani.

çoklu olanları çok kullanışsız malesef, özenip zamanında almıştım porselen bambu çeşit çeşit ama duruyor öylece.

yue

Alti cam üstü plastik kapak kubik kaseler var, her biri ayrı ayrı.

Lim5
1

mobil görünümden çık