bugün doğumla ilgili bir belgesel çevirdim, normal doğum ve sezaryenin artıları eksileri konuşuluyordu. o sırada hangi şekilde doğduğumu bilmediğimi fark ettim ve bunca senedir bunu bilmiyor oluşum çok garibime gitti. hala da sormadım bilmiyorum :) sizler biliyor musunuz?




 

normal.

devilred

sezaryen. erken dogum. 3 kg 750gr 52 cm dogmusum. dogar dogmaz bilegime taktiklari isim karti bile hala elimde.

shotgunwoman

normal

mattiadestro

Normal , zaten bizim dığduğumuz snelerde sezeryan çok aZdı hiç rastlamadım sezeryanla doğana yasıtlarımdan (82 doumluyum)

lilidance

ikiz doğum sezaryen riski varmış ama normal dğum olmuş
ben 2kg 250 gr
kardeşim 2 kilo 750 gr toplamda 5 kiloyla kapatmışız

isadora

7. ayda bir gece ansızın zıplamışım.

angelus

ben çok fazla normal doğmuşum ya. direkt 9 ay 10. gün çat diye devlet hastanesinde çıkıvermişim gayet normal bi şekilde. doğduğum gün rusya'da meteor düşmüş diyolla, çok büyük lider olcakmışım efsane olcakmışım.

der meister

sezaryen. ben çıkmamışım olması gereken zamanda, 10 gün falan geçmiş sonra mecburen sezaryen yapmışlar.

peki madem

heralde biliyorum.

secilmis uye

@lilidance, 82 lerde sezeryan moda gibi bir şeydi. Kadınlar sezaryan için özel hastane tercih edebiliyordu, özel doktorlar sezaryana yönlendirebiliyordu filan. Sonra sonra kadınlar işin doğrusunu anladılar, doğum tekrar eski rayına oturdu.

(o yıllarda iki normal doğum yaptım)

Soruya da cevap vereyim madem geldim. Ben de normal doğumla dünyaya geldim.

hayat aklini konusacak bir filozof uret

evet biliyorum, ilginç bir hikayesi var.

oinone pe

Dusuk yapma riski cokmus annemin. Ben olmayacakmisin aslinda, daha karnindan cikmadan olup gidecekmisim:) Igneler sunlar bunlar derken hastane ile ev arasinda mekik dokuya dokuya dusmemisim, normal dogumla cikmisim karnindan annemin. Isin garibi aglamamisim:)
Bir de cok agir dogmusum. Ama suanda oldukca zayifim.

delifaruk

Normal, hatta erken.

Doğum sırasında annemin yanında hiç kimse yomuş. Hiç beklenmiyormuşum. "Erken doğar da, daha değil. Şimdilik dinlen" diye hastanede bir yere kapatmışlar annemi. Daha da mesai yeni başlıyormuş. Sonra doğum başlamış, annemin yanında yine kimse yok. Annem "Yetişin, doğuruyorum"umsu çığlıklar aatmaya başlamış. Tabii o durumda çığlıklar ne kadar anlamlı olabilirse. O sırada bir hemşire (ebe, vb. değil) elini yıkıyormuş. O koşmuş gelmiş. (Ki o gelmese aşağıdaki bir kovaya kafa üstü çakılacak pozisyonda doğuyormuşum, annemi jinekolog masasında mı bıraktıkları hala kafamda soru işareti de pek o kısmı kurcalayasım gelmiyor; kendim de olsa konu doğum olunca içim kalkıyor) Beni doğurtunca annemin kucağına bırakmış. Gitmiş, geri elini yıkama ve temiz bir şeyler alma işini hallederek gelip beni sarmalamış. Göbek adım o hemşireden geliyor ama annemler vefasız çıkmış, o adı kimliğe yazdırmamışlar.

Hayatta oluşumu işine erken gelen bir hemşireye borçluyum.

aychovsky

Köyde, ebeyle

yalnux

normal. ellemeyeceğim demiş dayamış suni sancıyı. doğumda öldü herhalde kalp atışlarını alamıyoruz demişler. vakum ve epizyoyla çıkmışım. doğduğumda bayağı yamukmuş yüzüm. daha vakti varken zorla çıkartırlarsa... doktor ya gerizekalı ya üstün zekalı olur normal olmasını beklemeyin falan demiş. normal olmadım gerçekten.

Lim5

benden başka bilmeyen yok mu yahu :))

kül

sezaryen. ayıptır sorması nasıl bilmiyorsun?

kuzey li

istemeden olmuş olmakla kalmamışım bir de hastalikli ciliz bir şey doğmusum yaşayacağımı düşünmemışler.

eylul

@kuzey li
ay ne bileyim, hiç lafı geçmemiş. ben de aklıma gelip de sormamışım :)

kül

normal. 30 haftalıkken, dedem vefat edince erken doğum başlamış.

patiska

Normal ve 4 kiloya yakın doğmuşum. Hayatım boyunca zayıflık nedir bilmeyişim bundan. Bi de akşam 6.30da doğmuşum tam ekabir memur çocuğu mesaiyi aksatmamışım

Bi de feci kar yağıyormuş o zamanlar, hastaneye görmeye gelenler yolda kayıp düşmüş hep Zeynep kamilin yokuşunda asfasd gelenlere bi takla at görim desem bu kadar olurmuş aaddlsşlsşdl

Genelde erkekler pek önemsemediğinden bilmezler bizim kadar ayrıntısını.

emirkulu2

5 kilo ve on aylık sezaryen ile doğmuşum, normal doğmam mümkün değilmiş zaten. Doğduğumda saçlarım upuzunmuş, tırnaklarım varmış. Bıraksalar ekmek elden su gölden bir iki yıl takılırdım heralde :D

Bir de sezaryenle doğanlar için daha zeki oluyor derler, doğumda beyin o muazzam baskıya maruz kalmadığı için. Ne derece doğru bilemem.

yirmisantim

@yirmisantim
aa, bana araştıracak süper bi konu verdin teşekkür ediyorum :)

kül

normal. ilçedeki hastanede kadın doğumcu yokmuş, kış zamanı otobüsle il merkezine gitmişler. hastanede doğuma daha var diye babamı göndermişler. o gece doğmuşum.

igrencim

Normal, erken dogum. 1. Kg 100 gr. Ölecem sanmışlar

Hersheys

normal doğum ve zamanında,gerçi annem sancısı tuttuğunda yürüyerek tek başına gitmiş hastaneye,ebe hanımlar kısır bitince geliriz yat sen diyince kavga çıkarmış adldlflgj.ben kavgacı değilim ama hayır.

perlingalidd
1

mobil görünümden çık