arkadaşlar projemde cevap vermem gereken birkaç soru var ve ne yazık ki pek cevap bulamadım.

1) Güzel bir fikirle bombayı patlatmış, kendi şirketini kurmuş ve güzel paralar kazanmaya başlamış bir insan zaman içerisinde yöneticilik yeteneğinin olmadığını anlayarak veya çevresi tarafından anlatılarak kurduğu şirkete yetenekli bir yönetici transfer etmek durumunda kalır mı? Yoksa yeni kurduğu işle bombayı patlatmış olan bir adam işlerini rahatlıkla idare edebilecek seviyede midir?

2) Günümüz iş dünyasında kendi kurduğu şirketinden yöneticilik vasfı eksikliği sebebiyle "tamam işi sen kurdun ama yöneticilikten anlamıyosun kardeş sen şu köşede dans etmeye devam et biz sağlam yönetici bulalım" denilenler olmuş mudur acaba? bildiğiniz bir örnek var mı?

 

siyaset, ticaret filan hamur işi. adam bombayı patlattıysa ve hala egosu tavan yapmamışsa olgun bir şekilde "evet aga benden yönetici filan olmaz, bilmemkim yönetsin ben para saymaya devam edeyim" diyebilir. ben olsam derdim en azından.

muhakkak olmuştur. kim olduğu hakkında ise fikrim yok.

bruceandwayne

1) Bunun icin Google ve Eric Schmidt ornegi var. Iyi urun gelistirmek ayri sey, satis yapmak ayri sey, sirketi yonetmek ayri sey.

2) Bunun icin su makaleyi okuyabilirsiniz: hbr.org

crown

birazdan sana youtube dan saniye linkiyle yanıt vericem.

biraz zaman alacak sanırım :) vidyodaki o kısmı arıyorum.

buldum: www.youtube.com 05.37 ye kadar dinleyin.

error522

1) Bahsettiğin örnek birebir Apple'da yaşandı. Steve Jobs yönetici olarak Pepsi'nin başındaki isim olan John Sculley'i getirdi. Ancak bu Steve'in hayatı boyunca vermiş olduğu en yanlış karardı.

2) Bunun için Markafoni'yi örnek verebiliriz. Şirketin başında kurucusu Sina Afra vardı, şirket satılınca Hepsiburada'nın genel müdürünü Markafoni'ye CEO yaptılar.

mr sherlock

1 ve 2, Her ikiside ayni degil mi ben mi yanlis anliyorum?

1) Apple, google, microsoft (bill gates chef engineerdi), yahoo vs.

Yonetmek ayri, is kurmak ayri

selam

olması gereken budur. İyi bir girişimci her zaman iyi bir yönetici olacak diye bir kavram yoktur. Özellikle dijital sektörlerde "start up" kavramı bunun üzerine kurulmuştur. Kişi fikrini uygulamaya sokar, para kazanmaya başlar şirketin yönetimini devreder ve bir sonraki startup'a geçer.

accorbite
1

mobil görünümden çık