yaklaşık 2 gün boyunca 2. kademede açık kaldı. binada topraklama sistemi olmadığı için şofben farklı bir şekilde bağlandı ve bu bağlantı da çok elektrik çekiyormuş. hatta 3. kademeye getirince sigorta atıyor. sormak istediğim musluk açık olmadığı için bu yine de cayır cayır elektrik yakmış mıdır? fatura feci girer mi?

@wampex:
power ışığı yanıyor. suyu açınca 2. kademe ışığı yanıyordu sanırım. markası starliner.

 

bizim sofben musluk açık olmadıkca çalışmıyor.bir şey olacağını sanmam. musluk kapalı haldeyken 2. kademede sofbenin ışığı yanıyor muydu?

wampex

girer tabi geçmiş olsun yangın çıkmamış verilmiş sadakanız varmış

Ayiyogi

power ışığı yanar. ama elektrikli şofbenlerde(termosifon değil bildiğimiz ani su ısıtıcısı için konuşuyorum) bulunan bir emniyet sistemi, su açık olmadıkça şofbenin çalışmasını engeller hatta su açık olsa bile yereli basınç yoksa yine engeller.

yani musluk kapalı ile giren sadece power ışığının yaktığı elektrik olacaktır o da faturada farkedilmez bile.

acemioglan

evdeki bütün elektrikli aletleri kapatın sonra şofbeni 2.seviyeye getirin ama musluğu açmayın ardından gidin bakın bakalım sayaç nasıl bi halde deli gibi mi dönüyor yoksa kendi halinde mi?

grunge
1

mobil görünümden çık