selamlar,

kredi kartım kayboldu, iş bankası'nı aradım iptal etmek için. yeni kart ister misiniz dediler, evet dedim.

panikle hareket ettiğim için salak gibi bazı şeyleri sormayı unuttum. benim bu kaybolan kartın taksitleri, borcu filan var. yeni kart aldığımda bunlar oraya aktarılacak mı? mutlaka bu konuda tecrübesi olan vardır diye sorayım dedim.

teşekkürler.

 

Evet.

johnmalkow

yok aktarılmayacak banka vazgeçti sizden borcunu almaya.

tosunpasa

Kredi kartı hesabınız iptal edilmedi. Sadece o hesaba bağlantı sağlayan kart parçasını iptal ettiler. Yeni kart ister misiniz demeleri biraz saçma olmuş tabi. Kısacası kart numarası cvc, son kullanma tarihi vs değişecek ama geriye kalan her şey aynı. son ödeme tarihi, asgari ücret vs vs

oddyseus

bence de vazgeçmiş olabilir dur bende kaybedeyim

divit

Aptalca cevaplar vermeyin. Hiçbi' bilgisi yok konuda bilginize tecrübenize sığınmış. Kredi kartı borcunu tek seferde kapatmak zorunda kalıp kalmayacağını, yeni bir kredi kartı hesabı açılıp açılmayacağını sormaya çalışıyor.

oddyseus

@tosunpasa @divit "aaa borcum silindi mi şimdi!" düşünecek kadar gerizekalı değilim neyse ki. bu konuda bürokratik zorluklar ya da angarya işlerle karşılaşacak mıyım onu merak ettiğim için sordum. bir "geçmiş olsun" demek aklınıza gelmiyor ama anında ukalalık fırsatını hiç kaçırmıyorsunuz. internet pis bir yer gerçekten.

panikle cevap almak için şuraya yazdığım yazıya düzgün cevap verenlere (@johnmalkow, @oddyseus) teşekkürler.

rotario
1

mobil görünümden çık