ben bu köpeği hemen sahiplendim,ancak hiç tecrübem yok evimiz bahçeli.Paşa tahminim 2 3 aylık ancak çok kaşınıyor,ne yapmam gerekiyor.Baştan aşağı bilgilendirirseniz sevinirim.




 

veteinere götürürseniz o size sağlığıyla ilgili ilk yapılması gereken şeyleri söyler ve yapar.
ondan sonra burada bakımı ve yetiştirilmesiyle ilgili yardımcı oluruz.

innerbliss

veterinere götürüp hem aşılarını yaptırın hem de herhangi hastalığı olup olmadığına baktırın. eve almadan önce iç ve dış parazit uygulamaları da yapılmış olur. mama ve suyunu erişebileceği yere koyun. küçük olduğu için çiş-kaka yapacaktır. ev içinde bakacaksanız ona uygun bir yer ayarlayın. yine küçük olmasından kaynaklı her şeyi kemirmeye çalışacaktır. oyalanacağı oyuncaklar alın. özellikle sert yapılı oyuncaklar sizin eşyalarınızdan uzak durmasını sağlayacaktır. ona özel yemek hazırlayamayacaksanız yaşına uygun bir mama seçin. çok zıplatmayın. özellikle açk ya da golden ile kalça çıkığı riski oluyor. egzersiz ve oyun ihtiyacını karşılamazsanız sıkıntıdan eşyalarınıza zarar verebilir. (bu durumda evden kovulmak oluyor sonları maalesef) temel eğitime başlayabilirsiniz. internette bilgiler var. köpeğinize asla şiddet uygulamayın. gazeteyle vur, burnuna vur vs diyenleri takmayın. tek kelimelik komutlar ve ses tonu yeterli olacaktır.
tasmasız dışarıda gezdirmeyin. sokakta ilgisini çeken bir şeye yöneldiğinde araba çarpabiir, bir an koşarak gözünüzden kaybolabilir, kendisi için zararlı bir şey yiyebilir. güvenli bir oyun alanınız varsa orada tasmasız olabilir.
yürüyüşlerinizde etrafı koklamasına izin verin, zeka gelişimini ve hafızasını güçlendirir.
kilosuna dikkat edin. fazla yemek vermeyin.

madarch
1

mobil görünümden çık