15 gün evvel almaya yeltenip karşılığında 1500 tl kapora verdiğim ev ile ilgili belediyede ve tabu dairesinde sıkıntılar yaşadık, ekspertiz raporu da bu sıkıntıyı doğruladı ve ben de evi almaktan vazgeçmek durumunda kaldım. verdiğim kaporya karşılık emlakçıdan işyeri kaşeli imzalı bir belge de almıştım.

evi bu sebepten almaktan vazgeçtiğimi kendilerine belirttim, yine aynı sıkıntıyı ev sahibine de belirttim.

ve fakat bu emlakçı insanı bu parayı geri vermemek hususunda ısrar edince daha fazla muhattap olmadım ve hukuki yollara başvuracağım.

emlakçı ile ya da ev sahibi ile yapılmış bir sözleşmem yok.

sizce hukuken bu kaporayı ve hatta ekspertiz için ödediğim parayı ve bu işleri koşturmak için aldığım iznin parasını almam mümkün mü ?

 

emlakçının evi pazarlamadan önce artıları ve eksileri ile sizi bilgilendirmesi gerekiyor.Onun da işi o ve işini yapmamış.Bence sonuna kadar alırsınız, faiziyle ve izin günlerinde kayıplarınızla ama izin günleri için resmi yzılı izin isterler.

Ruprect

Sözleşme olmadan niye kapora verdiniz ki?

Sözleşmeye aykırılıktan dava açacaksınız.

ama bu tarz adamlar batak olabiliyor. bu dava sonuçlanıncaya kadar adam kaçabilir. bence ilk önce bir icra takibi yapın, bakarsınız adam atlar, takip kesinleşir parayı hemen tahsil edersiniz. eğer itiraz eder takip durursa, dava açacacaksınız. elinizde belge varsa, kazanırsınız.

maxim gorki
1

mobil görünümden çık