merhaba arkadaşlar,

başlıkta belirttiğim ses kartını yeni aldım fakat kulaklık ile beraber kullandığımda ses'i çok düşük. öyle ses'i kökleyen adamlardan değilim ama resmen onboard'a göre %50 düşüş oldu.

araştırdığımda bu kart 5.1 sistemler için tasarlanmış. kulaklıkla kullanıldığında düşük olmasının sebebinin bu olduğunu söylüyorlar. ses'i arttırmanın herhangi bir yolu varmıdır ?

 

Saatin yanındaki ses simgesine sağ tıklayarak 'kayıttan yürütme aygıtları'nı seçin. Gelen listede hoparlör ya da kulaklı ne varsa sağ tıklayıp özellikleri seçin. Ardından Düzeyler sekmesine gelerek düzeyi 100 yapın. Denge bölümüe de girerek 100 olmayan varsa her ikisini de 100 yapın. Daha sonra Geliştirme sekmesini de biraz kurcalayın, sesi artırmak için ayarlar varsa onlardan da bir miktar artabilir. Son olarak gelişmiş sekmesini de kurcalayın.

himmet dayi

Çok uzun zamandır ses kartıyla işim olmadı ama Sound blaster serisinde kartın üzerinde amfi yok diye hatırlıyorum. Line out çıkışı var sadece. Sebebi de kartın üzerine konacak basit bir anfinin sesin kalitesini bozacak olmasıydı. Bu yüzden üzerinde amfi olmayan (power girişsiz) hoparlörlerle kullanılamıyordu.

zombi
1

mobil görünümden çık